Sarah Mahfoud bokser VM-kamp mod Brenda Carabajal

Sarah Mahfoud bokser VM-kamp mod Brenda Carabajal

Dato og arena er endegyldigt på plads: Sarah Mahfoud skal kæmpe om IBF’s VM-titel i fjervægt mod den regerende argentinske verdensmester lørdag den 1. februar i Frederiksberg Hallerne.

Kontrakten er underskrevet, og der er nu også fastsat en endelig dato og fundet en sportsarena, der skal danne rammen om det store VM-brag i boksning mellem den regerende mester Brenda Karen Carabajal fra Argentina og den officielle udfordrer Sarah Mahfoud, som pt. er indehaver af IBF’s interkontinentale titel i samme vægtklasse.

Det meddeler promotor Mogens Palle fra Danish Fight Night, som - efter et omfattende arbejde i kulissen og flere praktiske udfordringer undervejs - har sikret dansk hjemmebane til Sarah Mahfoud i forbindelse med den sensationelle VM-kamp hos International Boxing Federation (IBF), som er et af boksesportens store, anerkendte VM-forbund. 

”Den argentinske verdensmester Brenda Karen Carabajal har accepteret at forsvare sin VM-titel på dansk grund. Alle detaljer er nu godkendt af begge lejre og af IBF, og datoen er fastlagt til lørdag den 1. februar. Med denne unikke sportslige begivenhed kan hele Danmark få en ny dansk verdensmester i boksning i starten af det nye år, hvis Sarah altså trækker sig sejrrigt ud af denne spændende VM-duel,” siger Mogens Palle. 

Promotoren, som tidligere har ført boksere som Ayub Kalule, Magne Havnaa, Johnny Bredahl, Jimmi Bredahl, Gert Bo Jacobsen, Mikkel Kessler og Anita Christensen frem til VM-titler i de helt store forbund, meddeler, at kampen skal bokses i Frederiksberg Hallerne, og dermed bliver der tale om en fremragende kulisse i vante omgivelser for Sarah Mahfoud, idet hun har optrådt i samme arena 6 gange tidligere. 

”Jeg er meget glad for, at Sarah nu får sin drøm om en VM-kamp opfyldt og så på sin egen hjemmebane. Hun har udviklet sig kolossalt siden sin debutkamp i 2017 i samme hal, og nu er det mit store håb, at det hele vil kulminere med en stor dansk VM-triumf den 1. februar,” siger Mogens Palle.

Sarah Mahfoud er efter sin seneste sejr over Enerolisa De Leon ubesejret i 9 kampe. Hun ligger nummer 1 på IBF’s verdensrangliste og har blandt andet kvalificeret sig til VM-kampen ved at erobre IBF’s interkontinentale titel efter en sejr over sydafrikaneren Bukiwe Nonina. Inden da besejrede Sarah Mahfoud også den franske VM-udfordrer Stephanie Ducastel, som lå højt placeret på verdensranglisten.

Verdensmesteren Brenda Carabajal fra byen San Salvador de Jujuy i Argentina er 28 år og har en rekordliste på 16 sejre, 4 nederlag og 1 uafgjort. Hun erobrede VM-bæltet, da hun den 13. april 2018 besejrede russeren Elena Gradinar i Boardwalk Hall i Atlantic City, USA.   

Argentineren, en fysisk stærk og dygtig teknisk bokser, har bokset i alt 4 VM-kampe i de store forbund, blandt andet i den tungere letvægtsklasse i 2017. Herefter gik hun 2 vægtklasser ned og erobrede altså med succes VM-bæltet i fjervægt i USA for et halvt år siden.

Ingen danskere har til dato vundet netop VM-bæltet tilhørende International Boxing Federation, som har hovedsæde i USA. Flere har prøvet – blandt andre Gert Bo Jacobsen, Mads Larsen, Rudy Markussen, Dennis Holbæk Pedersen og Allan Vester – alle dog forgæves. Sarah Mahfoud, der som amatør blev både dansk og nordisk mester, kan med andre ord skrive historie ved at blive den første danske IBF-verdensmester. 

Promotor Mogens Palle satser på et stort boksestævne med i alt 7-8 profkampe herunder deltagelse af alle de Danish Fight Night-boksere, der kan meldes kampklar. Promotoren satser blandt andet på, at den 20-årige IBF junior-verdensmester Oliver Meng samme aften skal forsvare sin VM-titel. Flere informationer om alle kampene, billetsalg mm. vil blive offentliggjort snart.

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Billetter købes online på Ticketmaster.dk

Fakta om Sarah Mahfoud
* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne (30 år)
* Rekordliste: 9-0 (3 KO)
* Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)
* Titler: IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina den 18. januar 2019.
* Højde: 165 cm.
* Træner: Steen F. Sørensen/Mads Sørensen
* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017
* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)
* Storesøster til Danish Fight Night-bokseren Allan Mahfoud, som ligeledes er ubesejret.

Danske verdensmestre efter Anden Verdenskrig (i de 4 største forbund WBA, WBC, IBF, WBO)
* Ayub Kalule (Uganda/Danmark), letmellemvægt, WBA (1979-1981)
* Johnny Bredahl, jr. bantamvægt, WBO (1992-1994) og bantamvægt, WBA (2002-2004)
* Jimmi Bredahl, jr. letvægt, WBO (1992-1994)
* Gert Bo Jacobsen, weltervægt, WBO (1993)
* Mikkel Kessler, super mellemvægt, WBA (2004-2007, 2008-2009, 2012-2013), WBC (2006-2007 og 2010)
* Anita Christensen, bantamvægt, WBA (2006-2008), WBC (2006-2008)
* Dina Thorslund, super bantamvægt, WBC (2018), WBO (2018- )