Adel Younes melder sig klar til debutkamp ved VM-boksegalla efter lang, seriøs træningslejr i England

Den 1. februar debuterer han som professionel bokser i Frederiksberg Hallerne, og Adel Younes føler sig allerede 100 pct. klar til den nye og spændende tilværelse.

Adel Younes, som sekunderes af Thomas Povlsen, har på eget initiativ sørget for at komme i topform og lære så meget som muligt, inden debutkampen som professionel bokser ved den store VM-boksegalla den 1. februar i Frederiksberg Hallerne.

Forberedelserne omfatter blandt andet et over halvanden måned langt træningsophold i Westside Boxing Gym i Hounslow tæt på Heathrow-lufthavnen i det vestlige London.

Her har Adel Younes været på træningslejr to gange tidligere, og han har opbygget et rigtigt godt forhold til stedets indehavere Harry Holland, en tidligere promotor/manager/matchmaker igennem mange år i britisk boksning, og denne søn John Holland, der som boksetræner ser store muligheder i Adel Younes.

Der har været masser af gode muligheder for sparring i det travle boksegym med mange forskellige typer, og det har selvsagt været med til at skærpe formen hos Adel Younes, som fortsat befinder sig i London.

“Det er gået rigtig godt. Jeg har trænet i England i halvanden måned og trænet og sparret med nogle rigtig stærke folk i et boksegym hos Harry Holland og hans søn John Holland, som er en rigtig dygtig træner. De har lært mig en masse ting, som jeg kan bruge. Jeg har trænet to gange om dagen, så det har været rigtig gode forberedelser. Det er tredje gang, jeg er her, så jeg har bygget et godt forhold op til dem. De kan også lide mig, og man bliver nærmest betragtet som en del af familien, når man er herovre. Det vigtigste er, at jeg har lært en masse om, hvordan jeg skal bokse og få mest ud af min teknik og stil,” siger Adel Younes, som også har haft besøg af sin danske træner Thomas Povlsen under forløbet.

”Jeg er i topform. Jeg bokser op med de bedste herovre. Det kører godt for mig, og det går i hvert fald den rigtige vej,” tilføjer Adel Younes, som glæder sig til sin professionelle debut.

Adel Younes boksetrænede som ung, men kom herefter væk fra sporten i mange år. Han genoptog sin interesse for boksningen, da han i fængslet mødte boksetræner Thomas Povlsen, som via sit arbejde i Kriminalforsorgen kom i kontakt med den uslebne boksediamant.

Sammen lagde de en plan, der både skulle få Adel Younes ud af en kriminel løbebane og samtidig sikre, at han fik prøvet talentet af i bokseringen. Det ligner allerede en solstrålehistorie, og der vil i hvert fald være massiv opbakning til Younes fra venner og bekendte, når det den første markante milepæl rundes den 1. februar i Frederiksberg Hallerne.

I debutkampen skal Adel Younes møde franskmanden Guillaume La Selva (1-5), en høj angrebsivrig bokser, der har erfaring fra seks seværdige kampe som professionel. Trods de negative cifre på rekordlisten er det værd at bemærke, at netop nye franske boksere sædvanligvis matches hårdt mod andre landsmænd på kryds og tværs lige fra kamp 1 fremfor at blive bygget mere forsigtigt op mod udenlandske journeymen. La Selva er dermed sandsynligvis stærkere, end cifrene indikerer. Han har blandt andet gået tiden ud med landsmanden Bruno Surace, som i dag er ubesejret i 17 kampe, hvilket vidner om en vis hårdførhed.

Adel Younes, som kun har bokset en enkelt kamp som amatør i de voksnes rækker, er dog fortrøstningsfuld og føler sig klar til at levere en underholdende kamp og en sejr.

”Det bliver ikke noget problem, at han har mere kamperfaring end jeg. Jeg er godt forberedt og har sparret med en masse stærke folk. Jeg er i god form, og det er gået rigtig godt til sparring hver gang. Jeg har også sparret med folk, der er tungere end mig. Så jeg ved, hvad jeg går ind til. Det er liv eller død for mig. Jeg giver mig fuldt ud, og jeg kommer til at give publikum det, som de gerne vil se,” lyder meldingen fra Adel Younes, som altså om meget kort tid får sin drøm om en professionel boksedebut opfyldt.

Boksestævnet den 1. februar er bygget op om to titelkampe i IBF-regi. Sarah Mahfoud kan som bekendt blive den allerførste danske IBF-verdensmester (et af de store anerkendte VM-forbund), når hun skal op mod verdensmesteren Brenda Carabajal fra Argentina. Oliver Meng skal forsvare sin IBF junior-VM-titel mod ukrainske Vasyl Kurasov. IBF Baltic-mesteren i letsværvægt, Jeppe Morell, skal ligeledes i aktion i en meget spændende kamp mod Nikola Sjekloca. Heva Sharif møder en ubesejret spanier, og der er også kampe med blandt andre Ditlev Rossing, Victor Ramon og den russiske bokser Elena Gradinar.

Billetsalg: www.ticketmaster.dk

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
Hjemmeside: www.danishfightnight.com