Ali Hussein vil kickstarte sin boksekarriere på dansk grund med boksebrag i Royal Arena

Efter 11 kampe som professionel i Tyskland glæder Ali Hussein fra Tingbjerg sig til sin første optræden som professionel bokser på dansk grund, når han skal kæmpe mod 25-årige Yusub Pashaev.

Det danske boksepublikum kan godt begynde at glæde sig et seværdigt, nationalt boksebrag, når Ali Hussein tørner sammen med profdebutanten Yusub Pashaev i Royal Arena.

Der er nemlig tale om en boksekamp mellem to sultne danske mellemvægtere med store ambitioner. Ali Hussein er dog ikke i tvivl om, at det bliver ham, der vinder det indbyrdes opgør.

»Det bliver helt sikkert en rigtig fed kamp. Men det bliver mig, der vinder. Han er stærk, men jeg forventer ikke, at det bliver en vanskelig kamp. Jeg har sparret lidt med ham et par gange i gamle dage, og der var han ikke noget problem for mig. Der kunne jeg nemt gennemskue ham. Nu er det også mange år siden, så lad os se, hvad han kommer med denne gang. Jeg kommer i hvert fald til at give den gas og levere mit bedste,« siger Ali Hussein, som i sin tid fik sin boksemæssige opdragelse i Bispebjerg Bokseklub, dengang den legendariske træner Jean Schmücker dirigerede bokserne.

Ali Hussein, der som amatør havde 31 kampe med 26 sejre, gik over som professionel i 2015 efter at have vundet de sjællandske mesterskaber i Idrætshuset på Østerbro i København med en finalesejr over Mathias Kirud fra Valby. Skiftet til de professionelle rækker skete dengang i protest mod, at det var sølvmedaljevinderen fra mesterskaberne, der efterfølgende blev udtaget til landsholdet. Med hjælp fra sin nuværende træner Robert Larsen fik han i stedet sat gang i den professionelle karriere med en række kampe mod stærke boksere i Tyskland. Det er blevet til 8 sejre, 2 nederlag og 1 uafgjort. I sin seneste kamp vandt han German Boxing Associations internationale titel i mellemvægt efter en sejr over Felix Kriedemann. Ali Hussein har blandt andet også bokset uafgjort mod tysk-italieneren Thomas Piccirillo, som har bokset uafgjort mod Vincenzo Gualtieri, der for ganske nylig blev IBF-verdensmester i vægtklassen.

»Jeg boksede to helt lige kampe mod Thomas Piccirillo. Han var meget stærk, og jeg skulle som udebanebokser vise, at jeg var langt bedre end ham for at få sejren. Han angreb konstant, men jeg boksede ham effektivt med min kontraboksning. Efter kampen indrømmede han, at det var ekstremt hårdt og svært at kæmpe mod en type som mig, fordi der er så få, der bokser som mig,« siger Ali Hussein, som træner sammen med sin bror Hamza Hussein, der imponerede ved den seneste Danish Fight Night-event i Royal Arena med en flot sejr over Thorbjørn Boudigaard.

»Sidste gang var jeg i ringhjørnet hos min bror. Det var en rigtig fed kamp med masser af action og larm i salen. Nu er vi to brødre, der skal bokse i Royal Arena, og det skal nok blive stort. Der kommer til en være en masse venner og bekendte i hallen, som støtter op om os, og vi skal nok levere nogle rigtig fede kampe,« siger Ali Hussein, som har den tidligere verdensmester og meget karismatiske »Prince« Naseem Hamed som et af sine store boksemæssige forbilleder, som han også lader sig inspirere af i sin egen boksning.

I hovedkampen den 7. oktober stiller Sarah Mahfoud op mod den tidligere mangedobbelte verdensmester Marcela Acuña i en kamp om WBC’s Silver-titel i fjervægt. Der er ligeledes kampe med blandt andre Enock Poulsen, Oliver Meng, Mathias Hansen og Victor Ramon. Bettina Palle vil desuden snarest løfte sløret for yderligere profkampe med dansk deltagelse samt 3 kampe med deltagelse af boksere fra Herlev Boxing.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena.

Billetter kan købes via Ticketmaster

Danish Fight Night på Facebook

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Fakta om Ali Hussein

Født 07.04.1987 i Libanon, men kom til Danmark som 1-årig.
Bor i Tingbjerg i København.
Træner til daglig i Bispebjerg Bokseklub, som han samtidig er formand for. Der var også tre år med fokus på kickboxing og thaiboksning.
Træner: Robert Larsen.
Højde: 180 cm.
Kampvægt: 72,5 kg (mellemvægt).
Rekordliste som professionel: 8-2-1 (3 KO).
Rekordliste som amatør: 31 kampe, 26 sejre.
Sjællandsk mester i 2015 samt en række andre turneringssejre.