Andreas Lynggaard i opsigtsvækkende comeback ved det kommende Danish Fight Night-boksestævne

Der bliver med garanti smæk for skillingen, når den 29-årige Nykøbing Falster-bokser Andreas Lynggaard stiller op til kamp den 4. marts i Musikteatret Albertslund.

Letsværvægteren Andreas Lynggaard vender overraskende tilbage som professionel bokser og kæmper i ringen, når promotor Bettina Palle står i spidsen for sit første stævne efter sin far Mogens Palles død.

Stævnet har blandt andre Sarah Mahfoud, Oliver Meng og Jacob Porsgaard på plakaten, men nu kan det afsløres, at også Andreas Lynggaard er klar til kamp.

»Jeg er glad for, at Andreas Lynggaard vender tilbage og har fået lysten til et comeback, for der er garanti for dramatik, når han er i ringen. I 2018 boksede Andreas Lynggaard eksempelvis mod Jonas Madsen i det, der helt klart var årets kamp i dansk boksning. Det var et ekstremt medrivende opgør om IBF’s junior-VM-titel og en danskerkamp, som fik publikum til at stå op til sidst og kvittere med taktfaste klapsalver i dyb respekt for fighterne i ringen. Nu er Andreas tilbage, og publikum kan den 4. marts se frem til at møde en seværdig bokser, der giver sig fuldt ud og leverer et spektakulært show,« meddeler Bettina Palle.

Andreas Lynggaard har bokset syv kampe med fem sejre, inden en skulderskade, som periodevis plagede ham i træningen op til flere kampe, til sidst fik ham til at trække sig helt tilbage fra boksesporten omkring årsskiftet 2018/2019 efter et pointnederlag til Lado Gabisonia.

Hovedpersonen forklarer sit opsigtsvækkende comeback på følgende måde.

»Jeg har brugt det meste af mit liv på boksning. At slutte af på den måde, som jeg gjorde i min sidste kamp, hvor jeg ikke havde trænet og forberedt mig seriøst nok, det kan jeg ikke leve med. Det har ligget så dybt i mig, at jeg nu har besluttet mig for at gøre comeback. Jeg er ikke færdig som bokser i en alder af 29 år. Jeg har det stadig i mig, og jeg føler allerede nu, at jeg bedre, end sidst jeg boksede.«

Andreas Lynggaard meddeler endvidere, at comebacket giver mening, fordi han ikke længere belastes så hårdt af den skulderskade, der spolerede træningen op til nogle af hans sidste kampe.

»Allerede kort efter min første kamp for Mogens Palle og Danish Fight Night, da jeg besejrede Charles Adamu, blev jeg opereret for en skade i min skulder. Jeg havde en del problemer med den op til flere kampe efterfølgende. I de seneste år har jeg dog styrketrænet og bygget skulderen op med elastiktræning. Det har helt sikkert hjulpet, og den er meget stærkere nu. Der vil selvfølgelig være noget ringrust, når jeg vender tilbage, men jeg har holdt mig i gang med crossfit-træning, og da jeg vendte tilbage til boksetræningen, var det som at cykle igen. Slagene og kombinationerne fungerede, og jeg fik meget hurtigt timingen igen. Jeg har dygtige folk omkring mig i Nykøbing Falster Bokseklub, hvor jeg træner. Det går rigtigt godt, og jeg føler slet ikke, at jeg har været væk i næsten fem år,« siger Andreas Lynggaard.

Andreas Lynggaard har boksetrænet siden oktober måned og arbejder på en mere teknisk betonet og velovervejet boksestil.

»Jeg vil fokusere på at holde hovedet mere koldt under mine kamp. Jeg har nogle gange været for overtændt, og det gjorde til tider min boksning lidt fastlåst. Det er vi ved at løsne op på, så jeg kan udnytte al den styrke og kraft, som jeg har. Publikum kan forvente en seriøs Andreas, der er blevet teknisk dygtigere, og som stadig slår hårdt og har hjertet med i ringen,« lyder meldingen fra Andreas Lynggaard.

Den tidligere verdensmester Sarah Mahfoud tager som sagt sit første vigtige skridt på vej tilbage mod VM-tronen den 4. marts i Musikteatret Albertslund, hvor blandt andre også super-weltervægteren Oliver Meng og super-mellemvægteren Jacob Porsgaard skal i aktion.

Bettina Palle regner i skrivende stund med 5 profkampe plus 4-5 kampe med nogle af landets bedste amatørboksere.

Billetsalget er åbnet hos Ticketmaster

Se video af de sidste to omgange af den underholdende kamp mellem Andreas Lynggaard og Jonas Madsen i 2018

Flere informationer om kampene vil blive offentliggjort løbende, og man kan følge med i nyhedsstrømmen på Danish Fight Nights hjemmeside og Facebook-side.

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning