Boksebrag i Royal Arena: Danske ny-professionelle talenter tørner sammen i en kamp om æren

Boksebrag i Royal Arena: Danske ny-professionelle talenter tørner sammen i en kamp om æren

PRESSEMEDDELELSE FRA DANISH FIGHT NIGHT

Boksebrag i Royal Arena: Danske ny-professionelle talenter tørner sammen i en kamp om æren

Boksetalenterne Thorbjørn Boudigaard fra Skive og Hamza Hussein fra København stiller op til kamp mod hinanden ved Danish Fight Night-boksestævnet den 26. maj.

Dermed er der lagt op til et spektakulært opgør mellem to unge og nyprofessionelle danske cruiservægtere, som noget usædvanligt har indvilget i at møde hinanden i en meget hårdt matchet kamp tidligt i karrieren.

Begge boksere har nemlig ønsket at blive en del af bokseprogrammet den 26. maj. Da der i forvejen var ved at være fyldt op og dermed næppe plads til hele to ekstra kampe, opstod idéen om lade de to danskere bokse mod hinanden, hvis de vel at mærke selv ønskede dette.

Planen blev accepteret af begge lejre, og dermed venter der publikum en meget spændende og helt åben kamp mellem to dygtige stortalenter i dansk boksning.

»Boksernes indstilling fortjener stor respekt. Jeg mener i forvejen ikke, at et nederlag tidligt i karrieren skal bremse en profkarriere, hvis man leverer en helhjertet indsats. Men der er selvfølgelig masser af prestige på spil for begge parter, som naturligvis vil kæmpe for at komme bedst muligt fra start med karrieren som professionel bokser. Det vil helt sikkert komme publikum til gode, fordi de nu kan opleve to talentfulde og unge, sultne boksere i aktion mod hinanden,« siger promotor Bettina Palle fra Danish Fight Night.

23-årige Hamza Hussein, som bor i Husum i København, har bokset to kampe som professionel, begge i Tyskland, og han er ubesejret både som professionel og som amatørbokser. Det er godt nok kun blevet til otte amatørkampe, men at der er tale om et yderst begavet stortalent eksemplificeres ved, at han i november 2022 gik direkte ind og vandt guld i 92-kilo-klassen, da DM i boksning blev afviklet i Vejle.

22-årige Thorbjørn Boudigaard fra Bokseklubben Limfjord i Skive debuterer som professionel, men han har til gengæld mere kamperfaring som amatør med over 25 kampe i startbogen. Det er blevet til en del mesterskabsmedaljer og turneringssejre som ungdomsbokser, og han har også været på landsholdet. Det har dog været svært at få nok kampe i løbet af de seneste år, og derfor har han længe ønsket at leve drømmen ud og prøve lykken som professionel bokser.

»Det har altid været en drøm for mig at blive professionel. Min boksestil passer bedre til professionel boksning, og jeg har bedre mulighed for at nå rigtig langt som professionel. Jeg har et godt overblik, og jeg bokser godt på kontraen, men jeg er også god til at være ’first-mover’. Jeg slår hårdt, og så bokser jeg publikumsvenligt. Jeg er ikke bange for at gå ind i dueller, hvor det bliver varmt,« siger Thorbjørn Boudigaard.

Skive-bokseren, som sekunderes af sin klubtræner Allan Gade, vakte blandt andet opsigt, da han som 20-årig i sin blot anden elitekamp i voksenrækkerne gik op i supersværvægt og boksede helt lige op med den daværende OL-kandidat (og 20 kilo tungere) Morten Givskov ved de jyske mesterskaber. Med sine 196 centimeter i højden og generelle stærke fysik mener han dog selv, at han passer perfekt til den professionelle cruiservægtklasse, hvor den øvre grænse er 90,7 kilo.

»Publikum vil kunne høre, når jeg slår igennem. Jeg satser på at slå ham på røven. Det skal nok blive en god kamp i et højt tempo. Jeg har tænkt mig at vise, at jeg på forhånd har omstillet mig til det professionelle game. Jeg er ikke en amatørbokser, der går op og viser amatørboksning i alle omgange. Jeg går op og bokser profboksning i alle omgange,« lover Thorbjørn Boudigaard.

Hamza Hussein, der er ved at tage maskinmesteruddannelsen og har Prince Naseem Hamed, Muhammad Ali og Mike Tyson som bokse-idoler, er ligeledes fuld af selvtillid før kampen, selvom han ikke har nærstuderet sin modstander.

»For mig er det en kamp, som alle andre. Jeg tager de kampe, der kommer, og det har jeg altid gjort. Jeg træner hårdt og er fokuseret. Jeg har aldrig fokuseret for meget på, hvordan mine modstandere bokser. Jeg er bare typen, der går ind og gør mit arbejde i ringen. Min styrke er helt klart min hurtighed i forhold vægtklassen. Jeg er meget bevægelig på benene. Det er der ikke så mange, der er i denne vægtklasse. Og så slår jeg hårdt,« siger Hamza Hussein, som begyndte at boksetræne i 8-års-alderen, da hans bror Ali Hussein, som også er professionel bokser, tog ham med til boksetræning i Bispebjerg Bokseklub, dengang legendariske Jean Schmücker var træner i klubben.

Fra 2013 begyndte Hamza Hussein at træne mere målrettet med masser af sparring, men han stillede ikke op til kampe før i 2018, da han vandt Hvidovre Box Cup. Han fortæller, at han har lært alt om boksning gennem sin bror Ali, som han også har sparret meget med som ung, og som derfor helt naturligt også skal være sekundant i ringhjørnet, når det går løs den 26. maj i Royal Arena.

Hamza Hussein er højrefodsbokser og måler 193 centimeter i højden. Ligesom sin kommende modstander føler han sig også overbevist om, at han med sin stil og bokseintelligens passer bedre til de længere kampe i profboksning.

»Jeg føler mig mere tilpas i profboksningen end i amatørboksningen. I de korte amatørkampe skynder man sig for meget for at afgøre, hvem der kan slå mest. Tankerne er ikke rigtigt med. I professionel boksning er man tvunget til at tænke sig mere om, bruge sin energi mere fornuftigt, og man skal samtidig passe bedre på sig selv, fordi man bokser med mindre handsker,« lyder meldingen fra Hamza Hussein, som tilføjer, at han glæder sig til at optræde i ringen den 26. maj for at få endnu mere kamperfaring.

»Publikum kan forvente en fed kamp. Det bliver en rigtig god kamp, og jeg kommer ikke til at skuffe.«

Der forventes i alt 11-12 kampe, når det går løs i Royal Arena Hall. Hovedkampen står mellem det store danske boksehåb Oliver Meng og italienske Khalil El Harraz, der kæmper om WBA Continental Europe-titlen i super weltervægt.

Billetter: http://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/530529

Danish Fight Night: http://www.danishfightnight.com

Danish Fight Night på Facebook: www.danishfightnight.com