Comeback til stortalent: Mahdi Jallow vender tilbage til bokseringen den 4. marts

Den tidligere dobbelte U-17 og U-15 EM-guldvinder Mahdi Jallaw bokser sin næste professionelle kamp ved Bettina Palles kommende boksestævne i Albertslund. 
Boksefans i Danmark har dermed fået endnu en grund til at glæde sig til Danish Fight Night-boksestævnet lørdag den 4. marts i Musikteatret Albertslund, hvor eksverdensmesteren Sarah Mahfoud bokser hovedkamp.
Mahdi Jallaw, et af dansk boksnings største talenter, vender nemlig overraskende tilbage til bokseringen sammen aften, når Bettina Palle fra Danish Fight Night arrangerer sit næste boksestævne.
»Jeg er meget glad for, at Mahdi Jallaw vender tilbage til bokseringen, og at hans næste optræden netop bliver den 4. marts. Han er en meget dedikeret og dygtig bokser, som har en særlig evne til lynhurtigt at læse sin modstander. Han har hurtige reflekser og mestrer alle slag. Det bliver derfor meget spændende at se ham i aktion og følge hans rejse og videre udvikling,« siger Bettina Palle, som står i spidsen for sit første stævne uden sin far Mogens Palle ved sin side.
22-årige Mahdi Jallaw, som bokser i letvægt, glæder sig ligeledes og er godt i gang med forberedelserne.
»Det bliver rigtig fedt at vende tilbage, og jeg tror, at det bliver en spændende rejse. Jeg har virkelig fået lysten til boksning tilbage, og min motivation er i top, så jeg glæder mig bare til at komme i aktion. Jeg har været lidt uheldig under andre promotorer og coronaperioden, som gjorde det svært at få kampe, men nu er jeg klar igen. Der kommer sikkert til at være noget rust, der skal bankes af i den første kamp, men det er derfor, vi tager ét skridt ad gangen, og så vender jeg endnu stærkere tilbage til næste kamp,« siger Mahdi Jallaw, som beskriver sine styrker som bokser på følgende måde.
»Jeg har et godt overblik. Jeg er hurtig på både hænder og fødder, og så har jeg god slagkraft. Det er heller ingen hemmelighed, at jeg træner rigtig hårdt. Jeg giver den altid en ekstra skalle, fordi for at være den bedste er man nødt til at træne lidt mere, end de andre gør. Nu glæder jeg mig bare til at komme op i ringen igen og gøre det, som jeg er bedst til.« 
Mahdi Jallaw, som har bokset tre professionelle kampe, er den mest vindende danske bokser på den internationale scene i ungdomsrækkerne. Som amatør boksede han ca. 64 kampe og tabte kun fire. I 2015 tog han til U17-EM i Lviv i Ukraine og snuppede guldet i turneringen, som Rusland ellers normalt plejede at støvsuge for medaljer. Han har desuden vundet guld ved U15-EM i 2014 og bronze ved U17-EM i 2016.
I debutkampen som professionel bokser i 2018 gik det imidlertid skidt for den dengang kun 18-årige bokser, som efter gulvtur tabte til en ukrainer ved et Team Sauerland-stævne i Tyskland. Nederlaget i 2018 tog dog ikke modet fra Mahdi Jallaw, som vandt sine næste to kampe, og som i dag føler sig mentalt stærkere og mere moden som menneske.
»Jeg lærte rigtig meget efter mit nederlag. Det er den kamp, der har gjort, at jeg er blevet en meget klogere bokser i dag. Jeg tænker mig mere om. Jeg er blevet mere påpasselig og velovervejet. Som jeg tidligere har sagt i et interview: Jeg gik fra at være en 18-årig dreng til at være en 18-årig mand efter det nederlag. Så på en måde gav det mig noget, som jeg havde brug for. Jeg har fortsat store ambitioner og drømme for karrieren, men lige nu tænker jeg kun på at komme i gang igen. Vi tager ét skridt ad gange. Næste skridt er den 4. marts, og efterfølgende tager vi det næste skridt,« lyder meldingen fra Mahdi Jallaw.
Når han netop bruger udtrykket “vi”, refererer han især til sin træner gennem hele karrieren Jan Krogsgaard, som har været med på hele rejsen.
»Jeg var 10 år gammel, da jeg startede ude i Nørrebrohallen på ungdomsholdet. Det var dér, at min træner Jan Krogsgaard så noget specielt i mig. Han tog mig med på kampholdet hos SIK Fight, hvor jeg fik en rigtig god amatørkarriere med danske mesterskaber og EM-medaljer. Så dér har jeg trænet lige siden. Han har været min træner i over 12 år, og han kender mig både i og udenfor ringen. Han er som en far for mig og kender mine styrker og svagheder. Ham er jeg tryg hos,« siger Mahdi Jallaw, som altså tager næste skridt i karrieren i comebackkampen den 4. marts i Albertslund.
Den tidligere verdensmester Sarah Mahfoud tager som sagt sit første vigtige skridt på vej tilbage mod VM-tronen, hvor blandt andre også super-weltervægteren Oliver Meng, super-mellemvægteren Jacob Porsgaard og letsværvægteren Andreas Lynggaard skal i aktion.
Derudover bliver der bokset 4-5 topkampe med nogle af landets bedste eliteboksere under Danmarks Bokse-Union (DaBU), og navnene præsenteres i nærmeste fremtid.
Flere informationer om kampene vil blive offentliggjort løbende, og man kan følge med i nyhedsstrømmen på Danish Fight Nights hjemmeside og Facebook-side.
Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning