Computerrangliste: Sarah Mahfoud er en af verdens bedste kvindelige boksere på tværs af alle vægtklasser

Computerrangliste: Sarah Mahfoud er en af verdens bedste kvindelige boksere på tværs af alle vægtklasser

Den nye danske IBF-verdensmester indtager efter sin VM-sejr en meget fornem placering på den såkaldte pund-for-pund verdensrangliste og tilhører nu en lille, eksklusiv elite af kvindelige verdensklasse-boksere. 

 

Sarah Mahfoud besejrede som bekendt for nylig den argentinske verdensmester Brenda Carabajal i Frederiksberg Hallerne. Med sejren har den danske fjervægter slået sin position fast som den højest rangerede dansker på den mest anerkendte og uafhængige computerrangliste. 

 

BoxRec, som holder styr på alle bokseres rekordlister verden over, anvender et avanceret pointsystem i stil med skaksportens ratings, hvor boksernes styrkeforhold alene belønnes efter kvaliteten af de modstandere, som de besejrer. 

 

I sin egen vægtklasse overgås Sarah Mahfoud på 3. pladsen pt. kun af WBC-verdensmesteren Jelena Mrdjenovich, som blot har 2 point flere end danskeren, samt puertoricanske Amanda Serrano, som ventes at forlade vægtklassen og rykke op i letvægt.

 

Mens Jelena Mrdjenovich og Amanda Serrano har bokset henholdsvis 52 og 40 kampe, har Sarah Mahfoud opnået sin fornemme placering efter blot 10 kampe som professionel.

 

BoxRec har også en særlig ”pound-for-pound”-rangliste, som er et begreb, der i sportens verden anvendes til at beskrive en boksers niveau i forhold til boksere fra forskellige vægtklasser. 

 

Også her er Sarah Mahfoud den bedst placerede dansker med en fornem 15. plads ud af samtlige kvindelige boksere i verden på tværs af alle vægtklasser.

 

Til sammenligning ligger Sarah Mahfouds danske kollega, WBO-verdensmesteren Dina Thorslund, nummer 33 pound-for-pound og nummer 6 i sin egen vægtklasse, super bantamvægt.

 

Den danske fjervægter, som pt. ferierer på Færøerne, hvor hun også er blevet hædret for sin flotte VM-sejr, glæder sig over sin - efter helt objektive kriterier – meget fornemme placering. 

 

”Jeg er megastolt over, at jeg har klaret mig så godt og er kommet så højt op. Men jeg har eddermame også kæmpet hårdt for det. Det er ikke fordi, jeg er kommet sovende hertil. Jeg har hele tiden troet på mig selv og tænkt, at selvfølgelig klarer jeg den opgave, som jeg bliver stillet, og bare giv mig de hårde modstandere, for jeg skal nok kunne tage dem. Så det var superfedt at få sådan en kamp mod Brenda Carabajal. Jeg havde set nogle af hendes andre kampe, og hun var en stærk bokser. Men det gik bare så godt for mig oppe i ringen, at man ikke kunne se hendes styrker. Det var fedt at komme ind i ringen og vise det og på en måde sige: ’Prøv at hør’ her, det her er mit niveau, og jeg kan sagtens være med i toppen!’”, lyder meldingen fra Sarah Mahfoud, som tilføjer:

 

”Nu vil de andre boksere også rette øjnene mod mig, når de ser ranglisten. De tænker sikkert: Hov, hvem er det, der kommer dér? Det åbner også dørene for nogle kæmpestore kampe i Danmark mod nogen, der ligger helt i toppen, og måske kommer der også andre bælter på spil, man ved aldrig.”

 

Sarah Mahfoud har især opnået sine mange point efter sejrene over franske Stephanie Ducastel, sydafrikanske Bukiwe Nonina og ikke mindst efter sejren forleden over Brenda Carabajal, som ikke fik et ben til jorden i opgøret med dansk-færøske bokse-orkan.

 

Sarah Mahfoud takker især sin promotor og træner for, at det gik så godt den 1. februar.

 

”Det var alle forberedelserne, der var årsag til, at det gik så godt. Jeg har aldrig nogensinde trænet så meget før. Hvert træningspas med Sherman Williams varede 2-3 timer. Han kiggede på mig en af de første dage, da jeg så træt ud, og sagde: ’Jeg gør det ikke for at straffe dig. Jeg gør det for at gøre dig bedre’. Han kørte simpelthen så meget på mig. Vi koncentrerede os om, at jeg skulle blive ved med at køre på med min venstre og supplere med min højre ind over, og det virkede bare mod Carabajal. Konditionen var god. Jeg kunne holde det hårde pres, fordi vi havde trænet så mange omgange, både sparring og skyggeboksning, og især det her med at få en god rytme i kroppen, så man kan holde koncentrationen, bevare fokus og virkelig være på så længe,” forklarer Sarah Mahfoud, som dog mener, at hun kan udvikle sig endnu mere.

 

“Vi kan blive endnu bedre og endnu mere skarpe. Vi er først lige startet. Sherman Williams har mange flere input og tiltag. Han sagde også til mig: ’Jeg går ikke ind og ændrer alt. Du har i forvejen et godt benarbejde. Det arbejder vi videre med, for det skal du bruge,’ Så de bedste ting, jeg havde med i forvejen, holdt vi fast i, og så arbejdede vi mere intenst med nogle få ting. Jeg er meget god til at omstille mig og høre efter og tage tingene til mig. Men selvfølgelig skal de forskellige nye tiltag gentages en del gange, før de sidder rigtig fast. Næste gang vi tager en træningslejr op til en kamp, bliver det endnu vildere i selve kampen.”

 

FAKTABOKSE:

 

BoxRec-rangliste, verden, pound-for-pound (alle vægtklasser)

 

1. Delfine Persoon, Belgien, super fjervægt - 112,40 point

2. Katie Taylor, Irland, letvægt - 99,40 point 

3. Amanda Serrano, Puerto Rico, fjervægt – 88,95 point

4. Daniela Bermudez, Argentina, bantamvægt – 81,47 point

5. Jessica McCaskill, USA, super letvægt – 69,32 point

6. Guadalupe Guzman, Mexico, super fluevægt – 62,92 point

7. Jessica Chavez, Mexico, fluevægt – 61,55 point

8. Cecilia Brækhus, Norge, weltervægt – 57,43 point

9. Marcela Acuna, Argentina, super bantamvægt – 51,69 point

10. Jackie Nava, Mexico, bantamvægt – 38,59 point

11. Claressa Shields, USA, mellemvægt – 38,44 point

12. Yamileth Mercado, Mexico, super bantamvægt - 34,91 point

13. Jelena Mrdjenovich, Canada, fjervægt – 34,73 point

14. Maiva Hamadouche, Frankrig, super fjervægt – 33,37 point

15. Sarah Mahfoud, Danmark, fjervægt – 32,39 point

 

33. Dina Thorslund, Danmark, super bantamvægt – 17,75 point

 

Kilde: BoxRec.com

Direkte link: https://bit.ly/2vt6Ojf

 

BoxRec-rangliste, verden, fjervægt

 

1. Amanda Serrano, Puerto Rico, (38-1-1), WBO/WBC interim

2. Jelena Mrdjenovich, Canada, (40-10-2), WBA/WBC

3. Sarah Mahfoud, Danmark, (10-0), IBF interim

4. Heather Hardy, USA, (22-1)

5. Nina Meinke, Tyskland, (9-2)

6. Shelly Vincent, USA, (26-2)

7. Erika Hernandez, Mexico, (11-1)

8. Brenda Carabajal, Argentina, (16-5-1)

9. Licia Boudersa, Frankrig, (15-2-2)

10. Vissia Trovato, Italien, (12-3)

 

Kilde: BoxRec.com. Boksernes kampcifre (sejre, nederlag, uafgjorte) i parentes.

Direkte link: https://bit.ly/2UNVk4w

 

 

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Danish Fight Night-hjemmeside: www.danishfightnight.com