Danmark har fået en ny professionel sværvægtsbokser: Mathias Hansen debuterer i Royal Arena

Den tidligere U17-EM-sølvvinder Mathias Hansen på 112 kilo har skrevet kontrakt med Danish Fight Night og får debut som professionel bokser fredag den 26. maj. 

Det kommende Danish Fight Night-boksestævne i Royal Arena med blandt andre Oliver Meng og Sarah Mahfoud kommer til at byde på en yderst talentfuld og hårdtslående sværvægtsbokser, når 22-årige Mathias Nissen Hansen debuterer som professionel. 

Boksepromotor Bettina Palle har nemlig netop skrevet kontrakt med Mathias Hansen og udvider derfor boksestalden med et spændende navn i boksningens kongeklasse, sværvægt.

»Jeg er meget glad for at kunne byde Mathias Hansen velkommen som professionel bokser og glæder mig til at se ham i ringen i Royal Arena den 26. maj. Han er en dygtig bokser, som har besluttet sig for at satse 110 pct. på boksekarrieren. Han er hårdtslående og trods sin størrelse meget hurtig på hænder og fødder, og så har han en underholdende og seværdig boksestil, som helt sikkert vil appellere til det brede publikum,« siger Bettina Palle, som viderefører Danish Fight Night efter sin far Mogens Palles død.

Mathias Hansen, der har bokset 30 kampe som amatør med blandt andet en sølvmedalje ved U17-EM som et af højdepunkterne, glæder sig til at påbegynde det nye og spændende kapitel i boksekarrieren.

»Jeg er meget taknemmelig for, at Bettina Palle vil give mig chancen. Jeg kunne rigtigt godt lide hendes far, og samtidig tror jeg rigtig meget på det projekt, som hun har gang i. Jeg støtter 100 pct. op om det og glæder mig til at vise, hvad jeg kan i ringen: Jeg har hurtige hænder og er eksplosiv, og så kan jeg bokse i et meget højt tempo. Jeg tror, at min stil vil passe rigtig godt til profboksning. Det er samtidig helt sindssygt at tænke på, at jeg skal debutere i Royal Arena, som jo er en helt fantastisk arena. Selvfølgelig vil der være nerver på, når det er min debutkamp. Men jeg er sikker på, at det nok skal gå godt. Publikum kan se frem til et flot show, og jeg vil gøre alt for at give dem en rigtig god oplevelse,« siger Mathias Hansen.

Mathias Hansen måler 192 centimeter og har en kampvægt på ca. 112 kilo. Han deltog i 2017 ved U17-europamesterskaberne i Bulgarien. Med 3 sejre på 3 dage hentede han - overraskende for mange - en sølvmedalje hjem til Danmark. Først besejrede han en græsk modstander. I kvartfinalen stoppede han en ukrainer efter 40 sekunder, inden han i semifinalen besejrede den bulgarske hjemmebanemand. I finalen tabte han til russeren Alexei Dronov, men det var ingen skam, for samme Dronov vandt senere også verdensmesterskaberne.

Som dansk mester i ungdomsrækkerne stoppede Mathias Hansen flere af sine modstandere før tid, og han besejrede blandt andet den tilsvarende tyske mester Victor Jurk, som nu ligeledes har taget hul på sin professionelle karriere med de verdensberømte Klitschko-brødres bagmand Bernd Bönte som manager.

Mathias Hansen var allerede på tale som professionel i 2019. Mogens Palle havde et godt øje til den talentfulde slagmaskine, som imidlertid tabte en testkamp på et Danish Fight Night-stævne på en split decision (2-1) til den to år ældre Thomas Vinther, som kort efter blev dansk mester. Det førte til en lang pause fra sporten for den hårdtslående sønderjyske bokser.

»Jeg var ikke klar dengang. Jeg havde været væk fra ringen i et år op til kampen. Jeg var kun 17 år og lige på vippen til de 18. Under min meget lange pause fandt jeg efterfølgende til sidst ud af, at det føltes helt forkert at stoppe. Derfor vendte jeg tilbage i august sidste år og har bare givet den gas med træningen lige siden. Jeg føler, at min pause fra ringen har givet mig en masse mentalt, fordi jeg i mellemtiden er vokset som menneske og er blevet klogere på livet og fremfor alt er blevet mere moden. I dag forstår jeg bedre, hvad der kræves, og hvad det hele handler om, og derfor kan jeg også gå 110 pct. ind i det på en helt anden måde,« siger Mathias Hansen.

Han boksede senest DM i november 2022, hvor han tabte på point i finalen til den 6 år ældre Gustav Thorsen fra Herlev Boxing. Men han viste undervejs i kampen så gode takter, at Bettina Palle altså lader ham debutere den 26. maj, ikke mindst fordi han er ung og derfor har tiden for sig til at kunne udvikle sig som bokser med den rette indstilling og opbygning.

Mathias Hansen er en ægte sønderjyde, der oprindeligt kommer fra byen Blans og i øjeblikket bor i Broager tæt på Sønderborg. Han vil dog slå træningslejr op i Vordingborg hos Bokseklubben Tårnet 74, hvor han træner under kyndig ledelse af Tina Hansen og Kent Hansen, som også fungerer som en mentor for bokseren. Tina Hansen har nemlig kendt Mathias det meste af livet, idet hun stod i spidsen for bokseklubben i Felsted, da Mathias Hansen begyndte til boksning som 11-årig.

Der forventes ca. seks professionelle kampe i Royal Arena Hall, der er en tilpasset version af den store Royal Arena. Den store boksefest indledes med 5 forkampe med nogle af landets stærkeste elite-amatørboksere i spændende matchninger. Det vil sige i alt 10-11 boksekampe, når det løs på fight night. Billetter er sat til salg hos Ticketmaster.

Billetter: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/530529

Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning

Royal Arena hjemmeside: https://www.royalarena.dk/ 

Fakta om Mathias Nissen Hansen

 • Født: 28. februar 2001 i Sønderborg (opvokset i Blans).
 • Nuværende bopæl: Broager (Sønderjylland)
 • Højde: 192 cm.
 • Kampvægt: Ca. 112 kilo.
 • Nickname: ”The Hitman”
 • Træner: Tina Hansen, Kent Hansen (BK Tårnet 71)
 • Amatørkarriere: 30 kampe (Felsted Bokseklub og senere Aabenraa Bokseklub)
 • Adskillige landskampe
 • Begyndte til boksning som 11-årig efter et ophold på julemærkehjem for at tabe sig og holde formen ved lige.

Mesterskaber

 • Sølv ved U17-EM (2017)
 • 3 gange dansk mester som ungdomsbokser
 • 1 gange jysk mester
 • Guld ved Golden Olympic Gloves i Estland (2016)