Dansk OL-bokser stiller op til kamp i Royal Arena den 7. oktober

Nikolai Terteryan, der tidligere på året kvalificerede sig til de olympiske lege i Paris, bokser kamp ved det kommende Danish Fight Night i Royal Arena.

Det store professionelle boksestævne i Royal Arena lørdag den 7. oktober, hvor Sarah Mahfoud skal bokse titelkamp, har fået tilføjet en ekstra kamp med en særdeles interessant dansk bokser.

Boksepromotor Bettina Palle kan nemlig nu afsløre, at 22-årige Nikolai Terteryan bokser en af de kampe, som indleder stævnet, når det går løs i den store arena.

»Jeg er stolt over at kunne præsentere en så dygtig og ambitiøs bokser som Nikolai Terteryan. Han kvalificerede sig for nylig til næste års OL i Paris som den første danske bokser i 12 år, og han har nu indvilget i at bokse en kamp den 7. oktober. Han er en bokseteknisk nydelse, og når man kvalificerer sig til OL, tilhører man med garanti verdenseliten. Så det er kort sagt boksning i verdensklasse, som tilskuerne kan blive vidner til,« siger Bettina Palle og tilføjer, at der i øjeblikket arbejdes på at hente en stærk udenlandsk bokser til Danmark som modstander.

Det var i slutningen af juni, at Nikolai Terteryan sikrede sig billetten til næste års OL.

Kvalifikationen foregik i forbindelse med European Games i Krakow, Polen, og Nikolai Terteryan sikrede sig OL-pladsen, da han nåede frem til turneringens semifinaler. Han endte faktisk med at gå hele vejen i 71-kilo-klassen, da han også vandt finalen over serberen Vakhid Abbasov, der måtte se sig besejret af den 22-årige dansker, som dermed vandt guld.

Ikke siden 2012 har Danmark haft en bokser med ved de olympiske lege, og man skal helt tilbage til 1992 for at finde den seneste danske OL-medalje, da supersværvægteren Brian Nielsen vandt bronze i Barcelona.

Nikolai Terteryan, der er 22 år og måler 182 centimeter, begyndte sin boksekarriere i BK Wedala, men bokser i dag med base i Kolding Bokseklub. Han overværede det seneste stævne i Royal Arena på tilskuerpladserne, og skal altså nu selv i aktion.

Stor bokseaften i vente

Det ligger samtidig fast, der i alt er hele 12 boksekampe på programmet i Royal Arena den 7. oktober. Af samme grund starter stævnet lidt tidligere end normalt, nemlig klokken 18.30, når der åbnes op for den helt store boksefest.

Hovedkampen den 7. oktober er et titelopgør mellem Sarah Mahfoud (13-1) og den argentinske bokselegende Marcela Eliana Acuna (53-9-2).

Derudover kan tilskuerne blandt andet opleve Oliver Meng (nr. 15 på WBA’s verdensrangliste) og Enock Poulsen (officiel udfordrer til EM-titlen), som begge møder italienske modstandere.

Der er desuden udsigt til et meget spændende nationalt boksebrag mellem Yusub Pashaev og Ali Hussein i mellemvægt.

Der er også kampe med henholdsvis Mathias Hansen, Hamza Hussein, Victor Ramon og Thorbjørn Boudigaard.

Udover de 8 professionelle kampe samt kampen med OL-bokseren Nikolai Terteryan præsenteres der ydermere 3 topkampe (3 omgange a’ 3 minutter) med nogle af landets bedste eliteboksere under Danmarks Bokse-Union.

Herlev Boxing med træner Rachid Idrissi i spidsen blev ved sidste års DM kåret som årets bedste klub i Danmark og stiller op med 3 boksere, der alle optrådte ved det seneste Danish Fight Night-boksegalla. Det betyder, at tilskuerne blandt andet kan opleve henholdsvis Amre Allman, Elias Idrissi og Gustav Thorsen i aktion.

Amre Allman er en underholdende og seværdig landsholdsbokser, og Gustav Thorsen er regerende dansk mester i supersværvægt og boksede sin første professionelle kamp ved det seneste Herlev Fight Night.

Elias Idrissi er ligeledes landsholdsbokser og har flere gange DM-guld på CV’et samt hele to EM-bronzemedaljer fra ungdomsrækkerne foruden adskillige guldmedaljer i internationale turneringer. Han boksede ligeledes sin første professionelle kamp ved det netop afholdte Herlev Fight Night, og imponerede tilskuerne ved det seneste Danish Fight Night, da han udboksede den rutinerede VM-bokser Walter Sarnoi Oupathana fra Laos.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena.

Billetter kan købes via Ticketmaster

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in. Der transmitteres direkte fra klokken 21.00. Alle kampe fra før klokken 21 sendes forskudt lige efter live-transmissionen.

Privatfotos fra Nikolai Tertaryan