Dansk-svensk supersværvægtsbrag i Royal Arena den 26. maj

Udover de professionelle kampe med Oliver Meng, Sarah Mahfoud, Mathias Hansen m.fl. er der også en række spændende og velmatchede amatørkampe på plakaten ved det forestående Danish Fight Night-boksestævne.

Der bliver med garanti smæk for skillingen, når boksepromotor Bettina Palle i samarbejde med Royal Arena arrangerer det første boksestævne i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af den store Royal Arena.

I hovedkampen fredag den 26. maj bokser den danske super-weltervægter Oliver Meng som bekendt mod Khalil El Harraz fra Italien om WBA Continental Europe-titlen.

Udover 6-7 professionelle kampe præsenteres der imidlertid også en række topkampe (3 omgange a’ 3 minutter) med nogle af landets bedste eliteboksere under Danmarks Bokse-Union (DaBU). Det er Herlev Boxing, som ved sidste års DM blev kåret til årets bedste bokseklub i Danmark, der er inviteret til igen at stille med et hold af boksere, der enten er aktuelle landsholdsboksere eller tilhører den absolutte elite, der henter DM-medaljer.

Allerede nu kan det afsløres, at der venter publikum et brag af et (nordisk) opgør i supersværvægt, når danske Gustav Thorsen fra Herlev Boxing tørner sammen med svenske Roman Roshan fra Trelleborg Boxing Academy.

Der er nemlig tale om en længe ventet rematch, idet parterne mødte hinanden i et yderst underholdende boksebrag i 2022 og dernæst var programsat til at møde hinanden igen i marts måned ved det seneste Danish Fight Night-stævne. Her måtte den svenske supersværvægter imidlertid melde afbud i sidste øjeblik på grund af influenza. Men nu er parterne blevet enige om at møde hinanden den 26. maj, når det går løs i Royal Arena.

Landsholdsbokseren Gustav Thorsen, som står noteret for 18 kampe, vandt i marts 2023 sølv ved de nordiske mesterskaber i Malmø efter at have stoppet sin semifinalemodstander før tid. Ved de seneste danske mesterskaber i november 2022 i Vejle vandt han guld, og han er dermed den bedste danske supersværvægter i disse år.

Han ventes imidlertid at få hård modstand fra den svenske bokser, fordi Roman Roshan havde Gustav Thorsen gevaldigt på krogen, da de tørnede sammen ved Herlev Fight Night i oktober 2022.

I en fyldt arena og meget festlig kulisse i Herlev sendte svenskeren nemlig sin danske modstander til tælling to gange i første omgang i det højdramatiske opgør. I anden og tredje omgang fik den 103-kilo tunge Herlev-bokser imidlertid kæmpet sig heroisk tilbage i kampen med adskillige hårde og solide træffere, som i sidste ende gav ham en pointsejr hos alle sidedommere i et fantastisk og meget medrivende opgør. Der er med andre ord lagt op til lidt af en lækkerbisken for publikum og seere i et helt åbent opgør.

De øvrige forkampe præsenteres inden længe, ligesom der meget snart er nyt om de øvrige professionelle kampe den 26. maj. Billetter er sat til salg hos Ticketmaster.

Køb billetter

Danish Fight Night på Facebook

Royal Arena hjemmeside

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan nemt tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.