Dina Thorslund glæder sig til dansk-tyrkisk VM-brag i Royal Arena: »Min erfaring og fysik bliver afgørende«

Den danske professionelle bokser Dina Thorslund forventer, at det bliver en hård fysisk kamp, når hun den 25. maj endelig kommer til at møde den obligatoriske tyrkiske udfordrer Seren Cetin om WBC- og WBO-verdensmesterskaberne i bantamvægt.

Det dobbelte VM-opgør finder som bekendt sted i Royal Arena, når boksepromotor Bettina Palle fra Danish Fight Night den pågældende lørdag aften arrangerer internationalt boksegalla i den imponerende arena. Og det bliver med en veloplagt Dina Thorslund, som glæder sig til at forsvare sine to VM-titler:

»Det er dejligt, at der hurtigt er kommet en dato på kampen, og jeg ser frem til at bokse relativt hurtigt efter min seneste sejr. Jeg forventer, at det bliver en hård fysisk kamp. Hun er min officielle første-udfordrer, og hun kommer med alt, men det er første gang, at hun skal bokse mod en på mit niveau. Jeg tror, det bliver en fed kamp, hvor min erfaring og fysik bliver afgørende,« siger Dina Thorslund med henvisning til den aflyste kamp mellem de to boksere, som skulle have mødt hinanden den 24. februar i år.

Den tyrkiske bokser rejste imidlertid sammen med sit følge til København med en åbenlys øjenskade, som få dage før stævnet tvang VM-kampens officials til at forhindre tyrkeren i at gå i ringen. I stedet trådte spanske Mary Romero til med kort varsel, så Dina Thorslund kunne gennemføre et frivillig titelforsvar, og det gjorde den danske bokser effektivt ved at stoppe den spanske bokser i 8. omgang.

»For mig er hun en modstander som alle andre, men jeg har da godt kunne fornemme lidt dårlige vibes, og jeg er ikke begejstret for deres behandling af Bettina Palle op til sidste kamp, så det giver da noget ekstra motivation. Seren Cetin slår rigtig meget og kommer med meget vilje. Hun har ikke erfaring fra store kampe og laver en del fejl, som jeg vil udnytte,« siger Dina Thorslund, som vurderer, at hun selv har udviklet sig en hel del de seneste år.

»Jeg føler, at jeg bliver bedre og bedre for hver kamp. Jeg er blevet væsentlig mere rutineret og føler, at jeg rent fysisk har bygget ovenpå. Jeg har lært at nedbryde mine modstandere, og jeg føler, at jeg er blevet bedre til at se hullerne hos mine modstandere.«

Seren Cetin, som er udpeget som officiel udfordrer af verdensforbundet WBC, har 11 sejre i 11 kampe som professionel bokser, mens 30-årige Dina Thorslunds statistik hedder 21 sejre i lige så mange optrædener i ringen.

Seren Cetin beskrives som en underholdende bokser, der slår mange slag og går fremad ligesom Dina Thorslund. Publikum har med andre ord udsigt til en kamp mellem to fightere, der sandsynligvis mødes i midten af ringen for at bytte bomber.
Dina Thorslund er som bekendt pt. indehaver af to af de fire store VM-titler (WBC og WBO). Hun er samtidig rangeret som nummer 1 i verden i bantamvægt på BoxRecs computerrangliste og af The Ring Magazine. Hun satser på at give publikum en ny stor bokseoplevelse i den indendørs nationalarena.

»Det var en rigtig god oplevelse sidst, og jeg håber på, at der denne gang vil komme endnu flere ind og støtte op om dansk boksning. Jeg vil som altid give alt, hvad jeg har i mig,« siger den 30-årige bokser.

Der kommer til at være adskillige professionelle kampe på programmet den 25. maj med nogle af de bedste danske profboksere i internationale matchninger. Det er anden gang i træk, at der er en VM-kamp på programmet ved Danish Fight Night, og den store boksefest afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af den store Royal Arena, og publikum kommer helt tæt på ringen med godt udsyn fra alle pladser. Billetsalget er åbnet hos Ticketmaster.

Hovedkampene transmitteres direkte af Pluto TV fra klokken 21.00, og de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Fakta om Dina Thorslund

 • Født: 14. oktober 1993 i København
 • Rekordliste: 21-0-0 (9 KO)
 • Vægtklasse: Bantamvægt (53,5 kilo)
 • Højde: 162 cm
 • Titler og meritter: WBO og WBC-verdensmester i bantamvægt siden henholdsvis 2021 og 2023. Tidligere WBO-verdensmester i super bantamvægt (2018-2021), WBC-interim verdensmester i super bantamvægt (2018), Europamester i bantamvægt (2017), WBC Youth-mester i super bantamvægt (2017)
 • Cheftræner: Thomas Madsen
 • Debutkamp som professionel: 28. februar 2015

Fakta: Danske verdensmestre efter Anden Verdenskrig (i de 4 største forbund WBA, WBC, IBF, WBO)

 • Ayub Kalule (Uganda/Danmark), letmellemvægt, WBA (1979-1981)
 • Johnny Bredahl, jr. bantamvægt, WBO (1992-1994) og bantamvægt, WBA (2002-2004)
 • Jimmi Bredahl, jr. letvægt, WBO (1992-1994)
 • Gert Bo Jacobsen, weltervægt, WBO (1993)
 • Mikkel Kessler, super mellemvægt, WBA (2004-2007, 2008-2009, 2012-2013), WBC (2006-2007 og 2010)
 • Anita Christensen, bantamvægt, WBA (2006-2008), WBC (2006-2008)
 • Dina Thorslund, super bantamvægt, WBO (2018-2021) og bantamvægt, WBO (2021-) og WBC (2023-)
 • Sarah Mahfoud, fjervægt, IBF (2020-2022)