Ditlev Rossing i spil til opsigtsvækkende VM-kamp i Frankrig

Det ubesejrede danske boksehåb i cruiservægt, Ditlev Rossing, har modtaget et tilbud om en stor VM-kamp i Frankrig mod den ubesejrede franske boksestjerne Arsen Goulamirian.

Der bliver tilsyneladende lagt mærke til de største navne i dansk boksning, som med hastige skridt nærmer sig de helt store VM-kamp. 

Således har Danish Fight Night netop modtaget en forespørgsel om, hvorvidt Ditlev Rossing, ubesejret i 13 kampe, kan stille op til en VM-kamp i cruiservægt i WBA-regi, det ældste af de store, anerkendte VM-forbund.

Det drejer sig nærmere bestemt om et tv-transmitteret VM-stævne den 28. december i Frankrig og en kamp mod verdensmesteren Arsen Goulamirian ved en event arrangeret af den franske promotor Sebastian Acaries. 

Arsen Goulamirian, som er ubesejret i 25 kampe med 17 knockoutsejre, er såkaldt WBA Super-champion, det vil sige den ægte og øverst rangerede verdensmester hos World Boxing Association. 

Den franske boksestjerne med armenske rødder blev interim WBA-verdensmester, da han i 2018 stoppede den ligeledes ubesejrede belgier Ryad Merhy i Marseille. Senere blev han ophøjet til super champion og forsvarede senest verdensmesterskabet tidligere på måneden ved at knockoutbesejre australske Kane Watts i 4. omgang i en VM-kamp i Paris. Franskmanden slap fra kampen uden skrammer og ønsker at afslutte året med endnu et forsvar af titlen.

”Det er en fantastisk nyhed. Henvendelsen om en VM-Kamp til Ditlev Rossing viser, at der nu for alvor lægges mærke til vores boksere i udlandet. Det viser, at de har markeret sig flot, og at de anses som attraktive modstandere, der kan være med i de helt store VM-kampe,” siger promotor Mogens Palle fra Danish Fight Night. 

Desværre har Ditlev Rossing med tilnavnet ”D-Struction” netop gennemgået en operation i venstre hånd, og han vil dermed ikke være i stand til at bokse den 28. december. Derfor vil der formelt blive meldt afbud fra den danske lejr, men Mogens Palle er overbevist om, at der automatisk vil komme flere VM-tilbud den kommende tid.

Den 24-årige hårdtslående dansker glæder sig trods håndskaden da også over, at han med den dugfriske VM-forespørgsel allerede nu er inde i billedet til kampe om verdensmesterskabet efter blot 13 kampe og 13 sejre som professionel. Det er nemlig over 5 år siden, at en dansker senest boksede en interim VM-kamp i et af de store forbund hos herrerne, og over 6 år siden, at en dansker (Mikkel Kessler) kæmpede om WBA’s VM-titel (samt IBF-titlen) mod Carl Froch på udebane i London. Helt tilbage i 2009 boksede samme Kessler mod Andre Ward om WBA’s super champion-titel, som Ditlev Rossing altså nu også er blevet stillet i udsigt.

”Det er kæmpestort. Det er selvfølgelig rimelig ærgerligt, at tilbuddet kommer nu, når jeg går rundt med en skadet og opereret hånd. Jeg får først grønt lys til at kunne slå med hånden den 27. december, så jeg ville slet ikke have mulighed for at forberede mig op til kampen. Men jeg ser det som en kæmpe cadeau og et klap på skulderen, at jeg får sådan et VM-tilbud så tidligt i karrieren. Det er det, som jeg træner for og arbejder benhårdt for at nå. Hvis jeg kunne slå med min hånd og træne på fuld kraft, så havde jeg selvfølgelig taget kampen. Det her lukker også munden på dem, der siger, at jeg ikke kan nå til tops. Det her viser, at det ikke er spørgsmål, om det kommer til at ske, men kun et spørgsmål om, hvornår det kommer til at ske,” siger Ditlev Rossing, som skadede sin hånd i forbindelse med sin seneste sejr over franskmanden David Radeff.

En sene kom til at sidde ved siden af den ene kno i stedet for ovenpå knoen, og det krævede en mindre operation. Ditlev Rossing forventer dog at vende tilbage til bokseringen snarest og meget gerne ved det kommende VM-stævne i Frederiksberg Hallerne.

”Jeg løber og holder mig i gang fysisk med skyggeboksning osv. Jeg kan endnu ikke lukke hånden, så jeg kan heller ikke styrketræne endnu. Men det går fremad med genoptræningen, og efter planen kan jeg slå med hånden igen kort før nytår. Hvis alt går godt, forventer jeg derfor at kunne bokse den 1. februar ved det kommende Danish Fight Night-stævne,” lyder meldingen.

Hovedkampen denne aften bliver som bekendt IBF VM-kampen i fjervægt mellem den danske VM-udfordrer Sarah Mahfoud og den argentinske verdensmester Brenda Carabajal. I alt ventes der 7-8 kampe på programmet, og information om de øvrige kampe og boksere vil blive offentliggjort snarest.

Billetsalg (åbnes om få dage): www.ticketmaster.dk