Danish Fight Night med ny opsigtsvækkende tredje titelkamp

Danish Fight Night med ny opsigtsvækkende tredje titelkamp

Ditlev Rossing, Danmarks ubesejrede hardhitter, får sensationel IBF International-titelkamp mod tidligere mangedobbelt verdensmester

Der er føjet endnu et spændende brag af en titelkamp til den store VM- og EM-boksegalla i Brøndby Hallen den 7. januar 2022.

Det bliver ikke kun verdensmesteren Sarah Mahfoud og EM-udfordreren Enock Poulsen, der får hænderne fulde straks i det nye år, når Danish Fight Night arrangerer sit næste store boksestævne i Brøndby Hallen.

Den ubesejrede danske VM-aspirant Ditlev Rossing får nemlig samtidig mulighed for et stort internationalt gennembrud, når han den pågældende fredag aften møder den rutinerede Thomas Oosthuizen fra Sydafrika. Thomas Oosthuizen udmærker sig blandt andet ved at have bokset hele 12 VM-kampe i IBO-regi, hvoraf han kun har tabt en enkelt af disse.

Kampen gælder IBF’s International-titel i cruiservægt, og det er et af de mest markante springbræt til en VM-kamp og dermed den hidtil vigtigste boksekamp i Ditlev Rossings karriere.

»Jeg har længe arbejdet på, at vores ubesejrede danske cruiservægter og højtrangerede VM-aspirant Ditlev Rossing kan opnå en stor sportslig hæder og bringe sig helt op på VM-eliteniveau. Og nu har IBF endelig meddelt mig, at Ditlev Rossing helt fortjent er anerkendt som udfordrer til at møde det store sydafrikanske topnavn Thomas Oosthuizen om IBF International-titlen – endda på hjemmebane i Danmark,« siger promotor Mogens Palle fra Danish Fight Night.

IBF er et af boksesportens store og respekterede verdensforbund og International-titlen er et mesterskabsbælte, som kvalificerer indehaveren til at bokse VM-kampe i forbundet og sædvanligvis sikrer vedkommende en placering i top-15 på verdensranglisten. Ditlev Rossing er i forvejen rangeret af et af de andre store VM-forbund, nemlig WBC, hvor han dags dato er nummer 27 i verden. WBC-verdensmesteren er Ilunga Makabu fra DR Congo, mens IBF-verdensmesteren hedder Mairis Briedis fra Letland.

»Jeg har netop modtaget IBF’s godkendelse og den underskrevne kontrakt fra Thomas Oosthuizen og hans manager således, at vi nu kan præsentere hele tre (3) titelkampe i de store forbund, IBF (International Boxing Federation) og EBU (Den Europæiske Bokseunion), « siger Mogens Palle med henvisning til, at Sarah Mahfoud samme aften forsvarer sin VM-titel i IBF-regi mod tyske Nina Meinke, mens Enock Poulsen kæmper om EM-titlen.

»Ditlev Rossings kamp er en stor begivenhed, som jeg er stolt af at kunne præsentere for det danske publikum - på samme stævne med VM- og EM-kampen. Jeg er også glad på Ditlev’s vegne, men jeg kan imidlertid kun sikre ham titelkampen. Den store opgave - at vinde titelkampen - er alene op til ham, og det bliver ikke let, da Thomas Oosthuizen er en erfaren og meget rutineret højrefodsbokser med hurtige hænder og lang rækkevidde,« tilføjer Mogens Palle.

Ditlev Rossing, som er tidligere WBC junior-verdensmester, er ubesejret i 14 kampe, hvoraf 9 er vundet før tid. Til sammenligning har den 193 centimeter høje sydafrikaner bokset hele 34 kampe som professionel, og han har kun tabt tre gange. Han er aldrig blevet stoppet før tid, og videooptagelser af sydafrikanerens tre pointnederlag viser, at han aldrig er blevet udbokset, men reelt har tabt i ret lige og jævnbyrdige opgør. 

Thomas »Tommy Gun« Oosthuizen er 33 år og har bokset hele 22 (!) titelkampe programsat til enten 10 eller 12 omgange. Han har undervejs været IBO-verdensmester i to vægtklasser, afrikansk mester i to vægtklasser, WBC International-mester samt WBA Pan African-champion og IBO junior-verdensmester. 

Han har optrådt fire gange på store tv-transmitterede boksestævner i USA hos Showtime og HBO mod stærke amerikanske modstandere og er fortsat ubesejret på amerikansk grund. 

Thomas Oosthuizen har ligeledes inden for de seneste par år bokset to tætte kampe (med en sejr og et nederlag) imod verdensranglistens nummer et, Thabiso Mchuno, som den 29. januar i USA skal bokse om WBC-titlen mod Ilunga Makabu. Vinderen af denne kamp er parentes bemærket blevet lovet en kamp mod verdensstjernen Canelo Alvarez, som forleden varslede sit skifte til netop cruiservægt.

Sportsligt set er der derfor tale om en decideret dynamitkamp på et meget højt niveau, og en kamp som ikke mindst vil være med til at skabe en stor og spændende bokseaften for tilskuerne i Brøndby Hallen den 7. januar.

Nyheder om de øvrige titelkampe og forkampe samt reaktioner fra de enkelte boksere og nyt om billetsalget, som er ved at blive forberedt, vil blive offentliggjort i nærmeste fremtid.

Læs mere fra Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning

 

Fakta om Ditlev Rossing

* Født: 28. december 1994 i Nyborg

* Nuværende bopæl: Lyngby

* Rekordliste som professionel: 14 sejre, 0 nederlag (9 sejre før tid)

* Debutkamp som professionel hos Danish Fight Night den 29. oktober 2016

* Erobrede titler: (WBC World Youth Champion, vundet den 5. januar 2018)

* Træner-team: Benny Checa, Jan Thomsen etc.

* Amatørkarriere: 62 kampe, 45 sejre

* Klub som amatør: BK Limfjorden Skive

* Adskillige mesterskaber herunder jysk, dansk og nordisk mester som elite-seniorbokser

* Har som amatør besejret en række stærke internationale boksere og OL-kandidater heriblandt Gabriel Richards (svensk bokser fra World Series of Boxing-serien), Tomi Honka (tidligere nordisk mester fra Finland), Kevin Melhus (norsk bokser, som i dag er ubesejret som professionel) og Germaine Brown (engelsk bokser som ligeledes pt. er ubesejret som professionel).