Ditlev Rossing tilbudt EU-titelkamp – melder sig klar til kamp den 1. februar til VM-boksegalla

Der er på ny rift efter den ubesejrede danske bokser Ditlev Rossing, som fik foretaget en mindre håndoperation efter seneste Danish Fight Night-stævne, og nu træner op til næste kamp den 1. februar i Frederiksberg Hallerne.

Ditlev Rossing med tilnavnet ”D-Struction” fik for nylig tilbudt en stor VM-kamp i Marseilles, Frankrig mod WBA’s verdensmester Arsen Goulamirian, men han måtte som bekendt takke nej netop på grund af håndoperationen og den efterfølgende genoptræningsperiode.

Denne gang er det det officielle europæiske bokseforbund, EBU, som har rettet henvendelse til Danmark for at høre, om den danske cruiservægter kan stille op til en kamp om forbundets ledige EU-titel mod polske Nikodem Jezewski, som står noteret for 18 sejre, 0 nederlag og 1 uafgjort.

Promotor Mogens Palle meddeler, at man ikke er helt lun på kampen på nuværende tidspunkt med henvisning til, at Ditlev Rossing fortsat er ved at genoptræne efter sin håndoperation og først fra den 27. december har haft tilladelse af lægerne til at slå igennem med venstrehånden i træningslokalet. Der er set i det lys brug for en ”tune-up-kamp”, så Ditlev Rossing kan komme tilbage for fuld styrke og sikre sig, at timingen og skarpheden er på plads.

Ditlev Rossing, som er ubesejret i 13 kampe og tidligere har været WBC junior-verdensmester, glæder sig dog over, at de interessante titelkampe byder sig til i en lind strøm:

”Det er et klap på skulderen, og det er superfedt. Det giver mig bare endnu mere motivation til at arbejde benhårdt hver eneste dag i træningslokalet mod at få tilbud om de her titelkampe. Der er ingen stress – det skal nok komme. Vi er på rette vej, og det er bare et spørgsmål om tid, før det falder på plads med en interessant titelkamp. Jeg har mit fokus på de 4 store forbund og deres titler. Men det er klart, at hvis der kommer en mulighed for at tage en EM-kamp eller lignende, så er jeg også klar til det,” lyder meldingen fra Ditlev Rossing, som i skrivende stund er nummer 28 på WBC’s verdensrangliste og nummer 15 på det europæiske bokseforbunds EU-rangliste.

I første omgang får det danske publikum mulighed for at se Danmarks store boksehåb i aktion igen den 1. februar, når Ditlev Rossing bokser sin 14. kamp som professionel. Genoptræningsforløbet efter håndoperationen er nemlig forløbet helt efter planen. Lægerne gav som bekendt grønt lys for at slå med venstrehånden igen den 27. december, og der har ikke været problemer.

Til daglig trænes den 24-årige Danish Fight Night-bokser af Osama Hadifi og Idris Ahmed, men op til det kommende stævne er sværvægteren og træneren Sherman ”The Tank” Williams ligeledes blevet en del af træningslejren i Bokseinstituttet i Valby.

”Jeg har slået på sandsæk og sparret med Sherman Williams. Det er gået rigtig godt, og jeg kan sagtens bruge venstrehånden igen. Jeg bliver klar til den 1. februar,” lyder meldingen fra Ditlev Rossing, som tilføjer:

”Vi er kommet godt i gang med træningscampen. Vi har god forberedelsestid, og vi får nogle gode ugers sparring op til kampen. Det bliver helt kanon at få en masse omgange i banken. Vi knokler løs i træningslokalet og arbejder målrettet på at forbedre min boksning.”

Navnet på Ditlev Rossings modstander den 1. februar vil blive annonceret en af de nærmeste dage.

Der er yderligere 7 kampe på programmet. Udover VM-kampen mellem Sarah Mahfoud og Brenda Carabajal, skal Oliver Meng forsvare sin IBF junior-VM-titel. IBF Baltic-mesteren i letsværvægt, Jeppe Morell, skal ligeledes i aktion. Heva Sharif møder en ubesejret spanier, og der også kampe med blandt andre Victor Ramon og Adel Younes.

Billetter: www.ticketmaster.dk

Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning/

Hjemmeside: www.danishfightnight.com

Fakta om Ditlev Rossing
* Født: 28. december 1994 i Nyborg
* Nuværende bopæl: København
* Rekordliste som professionel: 13 sejre, 0 nederlag (8 sejre før tid)
* Debutkamp som professionel hos Danish Fight Night den 29. oktober 2016
* Erobrede titler: (WBC World Youth Champion, vundet den 5. januar 2018)
* Trænerteam: Sherman Williams, Osama Hadifi, Idris Ahmed
* Amatørkarriere: 62 kampe, 45 sejre
* Klub som amatør: BK Limfjorden Skive
* Adskillige mesterskaber herunder jysk, dansk og nordisk mester hos seniorerne
* Har som amatør besejret en række stærke internationale boksere og OL-kandidater heriblandt Gabriel Richards (svensk bokser fra World Series of Boxing-serien), Tomi Honka (tidligere nordisk mester fra Finland) og Kevin Melhus (norsk bokser, som i dag er ubesejret som professionel)