Ditlev Rossing tilbudt VM-kamp i Sydafrika

Ditlev Rossing tilbudt VM-kamp i Sydafrika

Det ubesejrede danske VM-håb Ditlev Rossing har modtaget et tilbud om en VM-kamp i Sydafrika mod Kevin Lerena, som i sin tid besejrede Micki Nielsen.

 

Endnu engang er der bud fra den internationale bokseverden efter den hårdtslående danske bokser Ditlev Rossing, som er blevet tilbudt en IBO VM-kamp i december i Sydafrika.

 

Det meddeler Mogens Palle, som står bag Danish Fight Night sammen med sin datter Bettina Palle.

 

”Tilbuddet drejer sig om en VM-kamp i cruiservægt mod IBO-verdensmesteren Kevin Lerena i Sydafrika den 12. december. Vi har efter samråd med Ditlev Rossing besluttet at takke pænt nej, fordi vi har andre planer den kommende tid, men VM-tilbuddet viser endnu engang, at der for alvor lægges mærke til vores boksere. Ditlev Rossing har markeret sig flot, og det er heller ikke længe siden, at han som bekendt blev tilbudt en VM-kamp i Frankrig mod WBA’s ubesejrede verdensmester Arsen Goulimarian. En kamp Ditlev dog måtte takke nej til på grund af en dengang nyligt overstået håndoperation,” siger Mogens Palle, som glæder sig over den internationale opmærksomhed omkring bokserne.

 

”Påstanden om at dansk boksning ikke har spændende og interessante navne at byde på, er helt ude i hampen. Det beviser de forskellige tilbud om VM-kampe, som vi modtager fra udlandet. Problemet er i stedet, at vores dygtige og stærke boksere slet ikke får chancen for at blive vist frem på TV herhjemme,” tilføjer Mogens Palle, som blandt andre har IBF-verdensmesteren Sarah Mahfoud og EM-udfordreren Enock Poulsen med i Danish Fight Night-stalden.

 

Kevin Lerena fra Johannesburg i Sydafrika er 28 år. Udover at sidde på IBO’s VM-titel i cruiservægt, er han samtidig nummer 3 på IBF’s verdensrangliste og står dermed på spring til en VM-kamp mod IBF-verdensmesteren Mairis Briedis fra Letland. Herhjemme er Kevin Lerena med 25 sejre og kun et enkelt nederlag mest kendt for at have besejret danske Micki Nielsen i 2016.

 

25-årige Ditlev Rossing med tilnavnet ”D-Struction” er ubesejret i 14 kampe med hele 9 sejre før tid. Den tidligere WBC junior-verdensmester glæder sig over tilbuddet i en tid, hvor store dele af bokseverdenen har ligget stille på grund af corona-epidemien. 

 

”Det er en kæmpe cadeau, at der kommer det ene VM-tilbud efter det ene. Jeg fik jo også et VM-tilbud i december i Frankrig, som jeg ikke kunne tage på grund af min håndskade. Jeg er overbevist om, at jeg godt kan slå Kevin Lerena på nuværende tidspunkt. Jeg så med, da han besejrede Micki Nielsen, og jeg har fulgt ham siden. Han er selvfølgelig blevet bedre siden dengang, men jeg er overbevist om, at jeg kan besejre ham. Det er en modstander, som måske kan blive spændende at møde på et senere tidspunkt, eksempelvis i Danmark, men jeg har fortsat 100 pct. fokus på at komme højt på ranglisterne hos de fire største VM-forbund og satser især på WBC, hvor Ilunga Makabu fra Congo er verdensmester,” siger Ditlev Rossing og tilføjer:

 

”Når bare forberedelserne er på plads med sparring og træner, så er jeg klar til at møde, hvem som helst.”

 

Ditlev Rossing har som mange andre idrætsfolk også været hårdt ramt af coronakrisen med nedlukninger og restriktioner, der blandt andet har besværliggjort hans job som personlig træner. Men han har holdt sig selv i gang med fysisk træning og har formået at holde fokus på de sportslige ambitioner og ser derfor med fortrøstning på fremtiden.

 

”Når situationen er, som den er med nedlukning og corona-restriktioner, så er det selvfølgelig svært at bevare motivationen. Men så må disciplinen tage over. Jeg har sørget for at træne hver dag. Vægtmæssigt ligger jeg, hvor jeg plejer. Min grundform er så god, at jeg kan komme i kampform med meget kort varsel,” siger han og tilføjer: 

 

”En situation som denne kommer også til at ændre feltet af boksere fuldstændig. Det vil påvirke fighterne forskelligt, alt efter hvor disciplinerede de er. Dér er det jo en kæmpe gave for mig, at jeg er så disciplineret, som jeg er, og det gør, at jeg kommer langt bedre ud på den anden side. Derfor bliver det utrolig interessant at se, hvordan cruiservægt-feltet kommer til at se ud, når vi for alvor kommer i gang og er ude på den anden side.”

 

Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

 

Hjemmeside: www.danishfightnight.com

 

Fakta om Ditlev Rossing

* Født: 28. december 1994 i Nyborg 

* Nuværende bopæl: København

* Rekordliste som professionel: 14 sejre, 0 nederlag (9 sejre før tid) 

* Debutkamp som professionel hos Danish Fight Night den 29. oktober 2016 

* Erobrede titler: (WBC World Youth Champion, vundet den 5. januar 2018) 

* Trænerteam: Sherman Williams, Osama Hadifi, Idris Ahmed

* Amatørkarriere: 62 kampe, 45 sejre

* Klub som amatør: BK Limfjorden Skive 

* Adskillige mesterskaber herunder jysk, dansk og nordisk mester hos seniorerne

* Har som amatør besejret en række stærke internationale boksere og OL-kandidater heriblandt Gabriel Richards (svensk bokser fra World Series of Boxing-serien), Tomi Honka (tidligere nordisk mester fra Finland) og Kevin Melhus (norsk bokser, som i dag er ubesejret som professionel)