Efter drama og diskvalifikationer: Længe ventet dansk-svensk rematch bokses den 26. maj

Amre Allman fra Herlev Boxing skal bokse rematch mod svenskeren Ajet Jusufi. I deres seneste indbyrdes opgør blev begge boksere på dramatisk vis diskvalificeret blot 15 sekunder før tid.

Boksefans kan godt begynde at glæde sig. Endnu en fremragende kamp er føjet til forprogrammet, når det går løs ved Danish Fight Night i Royal Arena Hall med blandt andre Oliver Meng og Sarah Mahfoud i hovedrollerne.

Det kan nemlig hermed afsløres, at en af de præliminære kampe før de professionelle kampe bliver en længe ventet rematch i 80-kilo-klassen mellem den danske landsholdsbokser Amre Allman fra Herlev Boxing og den svenske landsholdsbokser Ajet Jusufi fra Fightzone Malmø.

De to mødte hinanden i hovedkampen ved Herlev Fight Night i oktober 2022, og dengang blev begge boksere noget opsigtsvækkende diskvalificeret blot 15 sekunder før tid. I en hektisk situation under masser af larm og jubel i en udsolgt arena, overhørte begge boksere kamplederens befalinger og slog, efter der blev sagt ”break”. Kampen, som havde været hård for begge parter, blev noget overraskende afbrudt og endte derfor som en ”no contest” uden vinder.

Det vil bokserne gerne råde bod på nu, og derfor har de accepteret at møde hinanden igen i et opgør, som publikum godt kan begynde at glæde sig til.

Udover de professionelle kampe i Royal Arena præsenteres der som sagt også en række topkampe (3 omgange a’ 3 minutter) med nogle af landets bedste eliteboksere under Danmarks Bokse-Union (DaBU). Det er Herlev Boxing, som ved sidste års DM blev kåret til årets bedste bokseklub i Danmark, der er inviteret til igen at stille med et hold af boksere, der enten er aktuelle landsholdsboksere eller tilhører den absolutte elite, der henter DM-medaljer.

Amre Allman er 28 år og har bokset 53 kampe. Han har vundet to danske mesterskaber gange og er to gange sjællandsk mester samt én gang jysk mester. Han har desuden optrådt på det danske landshold og vundet guld ved seks internationale turneringer.

Amre Allman er af tunesisk afstemning, men er født og opvokset i Randers, hvor han også begyndte at bokse i en relativ høj alder i 2016. De seneste år har han dog repræsenteret Herlev Boxing. Han er et hårdtslående og hårdtarbejdende naturtalent, der er kendt for at bokse meget seværdige kampe.

Ajet Jusifi, som altså venter i det modsatte ringhjørne, er en svensk topatlet, som har en aggressiv og fysisk pågående stil.

Svenskeren, som stiller op for Fightzone Malmø, er 24 år og har bokset 50 kampe. Han blev svensk mester i 2021 og vandt sølv ved de seneste svenske mesterskaber i 2022. For ganske nylig, i marts 2023, stillede han op for Sverige ved de nordiske mesterskaber, hvor han hentede en sølvmedalje til Sverige. Amre Allman var også udtaget til mesterskaberne, men måtte melde afbud på grund af en skade.

Seere og tilskuere i Musikteatret Albertslund vil måske også kunne huske, at Ajet Jusufi boksede en flot kamp ved seneste Danish Fight Night-stævne, hvor han tabte i en tæt kamp på split decision (4-1) til Herlev Boxings norske landsholdsbokser Albors Sabet.

Hovedkampen i professionelt regi den 26. maj står mellem det store danske boksehåb Oliver Meng og italienske Khalil El Harraz, der kæmper om WBA Continental Europe-titlen i super weltervægt. Der ventes i alt 12 kampe på programmet, når der åbnes op for den store boksefest i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og mere intim version af den store Royal Arena. Billetter kan købes via Ticketmaster.

Køb billetter på Ticketmaster

Royal Arena

TV: Boksestævnet kan streames gratis på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan nemt tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.