Endnu et boksebrag i Royal Arena: Hamza Hussein kæmper mod Jeppe Møller Christensens overmand

23-årige Hamza Hussein får chancen for at revanchere et dansk nederlag, når han den 7. oktober skal op mod sin stærkeste modstander til dato.

Hamza Hussein fra København imponerede publikum, da han ved det seneste boksestævne i Royal Arena pointbesejrede landsmanden Thorbjørn Boudigaard fra Skive i en dramatisk og meget seværdig danskerkamp mellem to nye og sultne professionelle boksere.

Nu får Hamza Hussein muligheden for på ny at vise sin styrke i en spændende kamp mod den 28-årige Irakli Alanidze fra Georgien.

Der er uden tvivl tale om Hamza Husseins stærkeste modstander til dato både som professionel og amatør. Den 28-årige georgier er nemlig kendt i danske boksekredse, fordi han i 2022 påførte den danske cruiservægter Jeppe Møller Christensen sit første og indtil videre eneste nederlag ved et stævne i Gråkjær Arena i Holstebro. Irakli Alanidze, som ved den lejlighed blev hentet ind som modstander med få dages varsel, vandt en enstemmig pointafgørelse efter seks omganges boksning.

Georgieren står aktuelt noteret for 5 sejre og 2 nederlag heraf 3 sejre på knockout. Han er en fysisk stærk og velskolet bokser, der også har flere års erfaring fra amatørrækkerne, hvor han har hentet medaljer ved de nationale georgiske mesterskaber.

Hamza Hussein, der måler 193 centimeter i højden, får med andre ord chancen for at sætte georgieren på plads og revanchere det danske nederlag og tage en flot skalp meget tidligt i karrieren. Men det kan gå hen og blive en meget vanskelig opgave, og det er højrefodsbokseren fra Husum bevidst om.

»Jeg har set hans kamp mod Jeppe Møller Christensen på video. Han ligner en, der er fysisk stærk, og han ser også ud til at være teknisk dygtig. Det bliver ikke en nem kamp – det er helt sikkert. Derfor forbereder jeg mig så godt som muligt. Jeg skal passe på mig selv, og jeg undervurderer aldrig en modstander. Jeg skal nærstudere ham, så vi kan finde ud af, hvad vi kan fange ham på. Det gælder om at læse ham i første omgang og se, hvilke åbninger der er, og så må jeg tage den derfra og stille og roligt finde hans svagheder og begynde at prikke i dem,« siger Hamza Hussein, som ved siden af boksningen læser til maskinmester og er i gang med fjerde semester på uddannelsen i København.

Hamza Hussein har bokset tre kampe som professionel. Han er ubesejret både som professionel og som amatørbokser. Det blev godt nok kun til otte amatørkampe, men at der er tale om et yderst begavet stortalent eksemplificeres ved, at han i november 2022 gik direkte ind og vandt guld i 92-kilo-klassen, da DM i boksning blev afviklet i Vejle.

Nu gælder det professionel boksning og en ny optræden i Royal Arena, hvor publikum kan stifte bekendtskab med et spændende talent, som er bevidst om sine egne styrker og glæder sig til at vise dem igen.

»Det bliver endnu federe denne gang. Jeg håber, at der kommer mange mennesker. Der var en fed stemning sidste gang, og jeg synes selv, at jeg præsterede rigtig godt. Jeg er hurtig på benene. Jeg er stærk og bokser klogt i ringen og kaster mig ikke bare over min modstander uden at vide, hvad jeg gør. Jeg vil hellere levere god kontraboksning, og det glæder jeg mig til at vise igen den 7. oktober,« lyder meldingen fra Hamza Hussein.

I hovedkampen den 7. oktober stiller Sarah Mahfoud op mod den tidligere mangedobbelte verdensmester Marcela Acuña i en kamp om WBC’s Silver-titel i fjervægt. Der er ligeledes kampe med blandt andre Enock Poulsen, Oliver Meng, Mathias Hansen, Victor Ramon og et spændende opgør mellem Ali Hussein og Yusub Pashaev. Bettina Palle vil desuden løfte sløret for dansk deltagelse i andre kampe herunder 3 kampe med deltagelse af boksere fra Herlev Boxing.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena.

Billetter kan købes hos Ticketmaster

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Fakta om Hamza Hussein

  • 23 år
  • Bor i Husum, København
  • Læser til maskinmester i København
  • Træner til daglig i Bispebjerg Bokseklub
  • Trænere: Ali Hussein, Robert Larsen
  • Højde: 193 centimeter
  • Kampvægt: 91 kilo (cruiservægt)
  • Rekordliste som professionel: 3-0
  • Rekordliste som amatør: 8-0
  • Dansk mester i 2022 i 92-kilo-klassen