Enock Poulsen sparrer med svensk verdensnavn før EM-brag: Anthony Yigit melder sig klar til VM og EM-boksegalla i Brøndby Hallen

Enock Poulsen, som den 7. januar kan blive Danmarks 25. europamester på herresiden, har fået en særdeles kompetent sparringspartner i den tidligere europamester og VM-udfordrer Anthony Yigit før EM-matchen mod Franck Petitjean.

For første gang på dansk grund siden 2008 arrangeres der den 7. januar 2022 et boksestævne med både en officiel VM- og EM-kamp på programmet, når Sarah Mahfoud skal forsvare sin VM-titel i fjervægt, og Enock Poulsen skal forsøge at blive Danmarks nye europamester i super letvægt.

Sidstnævnte skal møde den stærke franske højrefodsbokser og forhenværende dobbelte franske samt EU-mester Franck Petitjean (23 sejre, 5 nederlag, 1 uafgjort), som i otte titelkampe kun har tabt en enkelt af disse. Petitjeans eneste tabte titelkamp (og eneste tabte boksekamp siden 2014) var i en kamp om IBO’s VM-titel mod Mohamed Mimoune.

Det er dog lykkedes Mogens Palle og Bettina Palle fra Danish Fight Night at skaffe en særdeles kompetent sparringspartner (og højrefodsbokser) til Enock Poulsen for at give ham de bedste betingelser for at kunne skrive dansk sportshistorie.

Anthony Yigit, den dobbelte VM-udfordrer og tidligere europamester i samme vægtklasse som EM-udfordrerne, er nemlig ankommet til Aarhus, hvor han lige nu indgår i træningslejren med Enock Poulsen og dennes træner Thomas Povlsen.

»Det er noget af et scoop at få ham til Danmark og hjælpe Enock Poulsen. Han er en særdeles dygtig og farverig bokser, som i sin seneste kamp boksede om VM-titlen i USA, og som blandt andet i en EM-kamp har besejret spanieren Sandor Martin, som lige har fået et stort internationalt gennembrud efter en sejr i USA over verdensstjernen Mikey Garcia,« siger promotor Mogens Palle fra Danish Fight Night.

»Jeg kan ligeledes bekræfte, at Anthony Yigit har indvilget i at bokse en tune-up-kamp i Brøndby Hallen den 7. januar. Han har fortsat store ambitioner med boksekarrieren og ønsker på et senere tidspunkt at bokse med om de store titler i enten letvægt eller super letvægt, « tilføjer Mogens Palle.

I sin seneste kamp boksede svenskeren som sagt VM-kamp i San Antonio, USA mod den ubesejrede amerikaner Rolando Romero. Kampen blev vist på Showtime, og Anthony Yigit tabte på TKO i 7. omgang. Men det hører med til historien, at Yigit tog kampen som substitut med få dages varsel, og at han havde været inaktiv og uden for ringen i over to år op til kampen.

Nu er han imidlertid på vej tilbage og er ved at bringe sig selv i stærk fysisk form sammen med Enock Poulsen i Aarhus.

Anthony Yigit var europamester i super letvægt i perioden 2017 til 2018. Mens han sad på EM-tronen besejrede han som bekendt spanske Sandor Martin, og det er et resultat, der i dag vækker fornyet og berettiget opsigt.

For ganske nylig overraskede Sandor Martin nemlig en masse amerikanske bokseeksperter, da han på glimrende vis pointbesejrede den amerikanske verdensstjerne Mikey Garcia i Fresno, Californien. Med resultatet kan den forhenværende europamester Sandor Martin nu se frem til en række store økonomiske kassekampe, men resultatet sætter også Anthony Yigits bokseevner i relief. Det vidner om, at han er en bokser fra øverste hylde, som befinder sig på VM-eliteniveau, når han er i topform. 

Den EM-titel i super letvægt, som Anthony Yigit og Sandor Martin begge tidligere har været indehaver af, er i øvrigt den præcis samme, som Enock Poulsen kæmper om den 7. januar i Brøndby Hallen mod franskmanden Franck Petitjean.

Anthony Yigit har i øvrigt bokset 11 gange i Danmark som professionel. I sin opbygningsfase besejrede han blandt andet danskerne Kasper Bruun og Kim Poulsen.

Hovedkampene den 7. januar bliver som bekendt VM-kampen mellem verdensmesteren Sarah Mahfoud og den officielle udfordrer Nina Meinke samt EM-kampen mellem danske Enock Poulsen og franskmanden Franck Petitjean.

Den bebudede titelkamp med Ditlev Rossing er til gengæld aflyst. Rossing skulle oprindeligt have mødt Thomas Oosthuizen om IBF International-titlen i cruiservægt. På grund af Covid-19-omikron-varianten blev Oosthuizen og hans trænerteam imidlertid nægtet et rejsevisum på den danske ambassade i Sydafrika. Herefter opstod der - med IBF’s hjælp - en helt særlig mulighed for, at Ditlev Rossing i stedet kunne bokse om den finere IBF InterContinental-titel mod en stærk russisk bokser, men stadig på dansk hjemmebane i Brøndby Hallen. Denne titel var nemlig i mellemtiden blevet ledig, meddelte IBF, som aktivt tilbød Rossing at bokse om denne titel, der kan give direkte adgang til en VM-kamp. Men tilbuddet om denne titelkamp takkede Ditlev Rossing nej til.

Resten af programmet er ved at være på plads. Der ventes blandt andet en kamp til Heva Sharif, som er ubesejret i 4 kampe som professionel, og der arbejdes endvidere, som tidligere meddelt, på kampe og et prøvekoncept med deltagelse af eliteboksere fra DaBU. Mere herom den kommende tid.

Billetter: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/509989

Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning