Europamester Enock Poulsen sparrer med svensk verdensnavn, som også skal sekundere danskeren i EM-brag i Paris

Den ubesejrede danske europamester i boksning Enock Poulsen er særdeles tændt og træner på livet løs, før det går løs i EM-rematchen mod Franck Petitjean lørdag den 4. februar i Paris.
Enock Mwandila Poulsen får samtidig kompetent sparring i de sidste uger op til EM-braget, idet den tidligere europamester og dobbelte VM-udfordrer Anthony Yigit er ankommet til Aarhus for at skærpe formen og fintune den danske europamester.
Anthony Yigit med 26 sejre i 29 kampe er tidligere europamester i samme vægtklasse som Enock Poulsen, og så er han vigtigst af alt højrefodsbokser ligesom den franske udfordrer Franck Petitjean, som har hjemmebane i matchen, der gælder den officielle EM-titel i super-letvægt.
»Jeg har trænet hele tiden og føler mig i god fysisk form. Nu har jeg fået Anthony Yigit herover, og han har virkelig godt styr på det hele og ved lige præcis, hvordan min modstander skal bokses, så det er helt perfekt. Jeg kender ham fra sidst, da han besøgte mig i Aarhus i 2021. Han er et meget sympatisk menneske, som tænker boksning, og han vil mig det bedste. Boksemæssigt har han en masse erfaring fra store internationale kampe og kan vise mig, hvordan man skal håndtere en højrefodsbokser som Petitjean,« siger Enock Poulsen med henvisning til, at Yigit blandt andet har besejret den spanske verdensklassebokser Sandor Martin.
I en overraskende udvikling er det samtidig besluttet, at det bliver selvsamme Anthony Yigit, der kommer til at fungere som chefsekundant for den danske europamester i Palais des Sports i Paris-forstaden Creteil. Enock Poulsen skulle oprindeligt have været sekunderet af Mads Larsen til kampen, der var programsat til sidst i november. Den franske arrangør udskød imidlertid annonceringen af kampen flere gange, og de nye datoer spændte til sidst ben for, at Mads Larsen qua sit arbejde i Danmark rent praktisk kunne stå i spidsen for træningslejren og rejse med til Frankrig. Enock Poulsen rejser i stedet til Frankrig med sit trænerteam, bestående af Anthony Yigit (sekundant), Christian Kolborg (medsekundant og cutman), Morten Frank (fysisk træner og fysioterapeut) og Rabaz Anwar (mentaltræner). 
Den danske europamester, som er ubesejret i 12 kampe som professionel, ser ingen problemer i de justerede planer.
»Nej, slet ikke. Jeg har bokset i så mange år, at jeg ved, hvordan jeg skal træne. Så længe jeg bare har kompetent hjælp i ringhjørnet og en eller to personer, som kan motivere mig til at give de sidste 10 pct. under træning, så skal det nok gå godt. Min form er perfekt, og nu drejer det sig bare om taktikken og de sidste justeringer og detaljer, som skal afgøre kampen til min fordel. Jeg vil gerne understrege, at det er mig selv, der har udtaget teamet. Jeg har valgt dem, der vil mig det bedste. Jeg får kompetent støtte, og jeg ved også, at der kommer mange andre med ned og støtter op om mig. Nu skal bare ned og give ham nogen på munden, for jeg synes, det har været til grin med den måde, som franskmændene har håndteret det hele på. De har haft så lang tid til at arrangere kampen, uden at den er blevet til noget. Selvfølgelig har de forsøgt at spolere mine træningsplaner, men jeg kan afsløre, at jeg har holdt mig i gang, og at jeg er i rigtig god form,« lyder det fra Enock Poulsen, som er ved at arbejde på de små, men vigtige detaljer.
»Anthony Yigit har en masse erfaring fra træning i USA og andre lande. Vi arbejder på diverse justeringer, som jeg kan benytte mig af fremadrettet. Vi træner blandt andet på, at alt det, som jeg kan gøre i midten af ringen, det skal jeg også kunne gøre ude ved ringtovene, og det tror jeg vil give min boksning en ekstra dimension. Jeg går efter at udbokse min modstander på hans egen hjemmebane. Jeg vil gerne skrive historie ved at forsvare min EM-titel på udebane, og jeg er stærkt motiveret med henblik på at skole ham og give ham en ordentlig lektion i ringen,« tilføjer han.
EM-kampen har som sagt været længe undervejs: Helt tilbage den 13. september bød franskmændene højest i det såkaldte »purse offer« og vandt dermed retten til at arrangere EM-kampen, som oprindeligt skulle være bokset i slutningen af november.
Det trak imidlertid ud med at annoncere en endelig dato, som sidenhen blev udskudt. Før nytår accepterede Bettina Palle og Enock Poulsen, at kampen kunne bokses den 4. februar. Kontrakten ankom imidlertid først den 6. januar, og den 10. januar blev den sendt retur med de rette signaturer. Efterfølgende har både den franske arrangør samt EBU bekræftet, at kampen er ON, og at den dermed finder sted lørdag den 4. februar i Palais des Sports i Creteil. Bettina Palle havde inden da meddelt, at hun ville ansøge om at arrangere et frivilligt titelforsvar i mellemtiden, såfremt stævnet alligevel ikke kunne gennemføres den 4. februar.
Med de seneste meldinger er der ikke længe til, at den spændende rematch løber af stabelen.
Enock Poulsen blev som bekendt europamester, da han den 21. april pointbesejrede franskmanden i deres første indbyrdes opgør i en medrivende og højdramatisk EM-kamp i Frederiksberg Hallerne. Undervejs blev Enock Poulsens skulder revet af led, og titelkampen bølgede frem og tilbage. De tre sidedommere scorede kampen 116-113, 114-113 & 114-113 til fordel for Enock Poulsen. Den danske EM-triumf var dermed en kendsgerning, men nogle uger efter dekreterede EBU en rematch, som altså finder sted på fransk grund.
Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning


Grafik/foto til fri afbenyttelse.

Fakta om Enock Mwandila Poulsen:

Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia
Opvokset i Hårslev på Nordfyn
Nuværende bopæl: Aarhus
Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)
Højde: 176 cm
Rekordliste: 12-0 (4 KO)
Rangeringer: Mandatory udfordrer til EM-titlen (EBU)
Titler: Nuværende europamester hos European Boxing Union (EBU) i super letvægt. Forhenværende EU-mester hos EBU. Forhenværende IBF juniorverdensmester
Trænerteam: Christian Kolborg, Anthony Yigit, Morten Frank, Rabaz Anwar.
Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016
Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre
Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt

Sejre og topplaceringer i flere internationale turneringer samt dansk kandidat i OL-kvalifikationen.

Fakta: Danske europamestre hos herrerne (European Boxing Union):

Enock Poulsen blev Danmarks 25. europamester i professionel boksning på herresiden, da han den 21. april 2022 besejrede franske Franck Petitjean i Frederiksberg Hallerne. Knud Larsen blev den første i 1929. Siden fulgte blandt andre hjemlige stjerner som Børge Krogh, Tom Bogs, Jørgen Hansen, Hans Henrik Palm, Gert Bo Jacobsen og Mads Larsen. 
* Knud Larsen, fjervægt (1929)
* Jørgen Johansen, letvægt (1952-1954)
* Christian (Gentleman Chris) Christensen, mellemvægt (1962)
* Børge Krogh, letvægt (1966-1967)
* Tom Bogs, letsværvægt (1968-1969), mellemvægt (1969-1970) og (1973)
* Jørgen Hansen, weltervægt (1977), (1978) og (1979-1981)
* Hans Henrik Palm, weltervægt (1982)
* Ayub Kalule, mellemvægt (1985-1986)
* Gert Bo Jacobsen, letvægt (1986-1988)
* Lars Lund Jensen, jr. letvægt (1988)
* Racheed Lawal, jr. letvægt (1988-1989), letvægt (1994)
* Eyup Can, fluevægt (1989-1990)
* Johnny Bredahl, bantamvægt (1992), (1996-1998) og (1999)
* Jimmi Bredahl, jr. letvægt (1992)
* Søren Søndergaard, super letvægt (1996-1997)
* Jesper D. Jensen, fluevægt (1996-1997)
* Dennis Holbæk Pedersen, jr. letvægt (1999-2000) og (2000)
* Thomas Damgaard, super letvægt (1999-2000), weltervægt (2000)
* Spend Abazi, bantamvægt (2001-2002)
* Christian Bladt, weltervægt (2002)
* Mads Larsen, super mellemvægt (2003)
* Rudy Markussen, super mellemvægt (2004)
* Johny Jensen, cruiservægt (2007-2008)
* Dennis Ceylan, fjervægt (2016-2017)
* Enock Poulsen, super letvægt (2022-)