Formelt annonceret af Sky Sports: Enock Poulsen skal bokse om EM-titlen den 3. februar i Wembley Arena

Det er hermed officielt. Kampdatoen er annonceret til offentligheden.

Lørdag den 3. februar får den danske professionelle bokser Enock Poulsen chancen for at generobre titlen som europamester i super letvægt, når han møder den regerende europamester Adam Azim, som er ubesejret og betragtes som et af de største boksetalenter i Storbritannien.

Det bekræfter boksepromotor Bettina Palle og henviser blandt andet til Sky Sports’ nyhed om kampen, som nu er blevet annonceret med en fastlagt kampdato. (Se link nederst).

Den danske super-letvægter Enock Poulsen kan dermed potentielt blive officiel europamester for anden gang i karrieren, når han til februar tager til England og møder den ubesejrede hjemmebanehelt Adam Azim på et stort boksestævne i London.

»Der venter Enock Poulsen en meget stor og spændende oplevelse på den helt store scene. Kampen bliver transmitteret direkte i Storbritannien og USA, og Enock får derved muligheden for at vise sit store internationale format som bokser. Der er meget store forventninger til Adam Azim i Storbritannien, men Enock tror på sig selv, og han har evnerne til at kunne vinde de store kampe,« siger Bettina Palle.

European Boxing Union (EBU) er det anerkendte bokseforbund, der historisk set har udstedt den officielle EM-titel i professionel boksning, og Danmark har siden 1929 haft 25 mestre på herresiden og 2 hos kvinderne.

EM-kampen finder sted i OVO Arena Wembley, som med 12.500 siddepladser er Londons næststørste indendørs sportsarena. Stævnet arrangeres af det store britiske promotorselskab Boxxer, som har en tv-kontrakt med Sky Sports, som viser kampen i Storbritannien. Kampen transmitteres ligeledes direkte i USA af NBC Peacock, mens det endnu ikke er afgjort, hvem der eventuelt viser kampen i Danmark.

Enock Poulsen og Bettina Palle overværede Adam Azims EM-triumf i sidste måned i Wolverhampton, da den 21-årige englænder stoppede franskmanden Franck Petitjean, som Enock Poulsen selv besejrede, da han blev europamester i 2022. Dermed blev Adam Azim efter blot 9 kampe som professionel den hurtigste engelske europamester i historien.

»Det var en god kamp for ham. Han er en meget dygtig bokser og et ungt talent. Men jeg så nogle ting, som jeg kan udnytte. Han har power og hurtighed. Det er perfekt for mig, for det bliver en stor kamp,« sagde Enock Poulsen blandt andet tirsdag i et direkte tv-interview til Sky Sports.

Enock Poulsen, som bor i Aarhus og er ubesejret i 14 kampe, skal ifølge planen til Cuba for at træne og forberede sig med sin cubanskfødte træner Israel Garcia Arozarena, så han kan møde fuldt forberedt op til den vigtige opgave i London.

Sky Sports tv-nyhedsindslag om Adam Azim og Enock Poulsens EM-kamp:
https://www.youtube.com/watch?v=wyJ4rlUQN0U

Sky Sports nyhedshistorie

Fakta om Enock Mwandila Poulsen

 • Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia
 • Opvokset i Hårslev på Nordfyn
 • Nuværende bopæl: Aarhus
 • Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)
 • Højde: 176 cm
 • Rekordliste: 14-0 (5 KO)
 • Rangeringer: Næste obligatoriske udfordrer til EM-titlen (EBU)
 • Titler: Tidligere europamester hos European Boxing Union (EBU) i super letvægt. Forhenværende EU-mester hos EBU og forhenværende IBF juniorverdensmester i super letvægt.
 • Cheftræner: Israel Garcia Arozarena
 • Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016
 • Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre
 • Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt.