Godt Nytår 2023!

Danish Fight Night med Bettina Palle i spidsen ønsker hermed alle boksefans, samarbejdspartnere i ind- og udland, samt alle andre, der har med sporten at gøre, et rigtig godt nytår.

 

Vi glæder os til at se, hvad 2023 har i vente, og håber, at det bliver et spændende og seværdigt bokseår.

 

2022 var et år med både triumfer og triste nyheder. Vi oplevede flotte titelsejre for Danish Fight Night-boksere, men vi måtte også sige farvel til Mogens Palle, Danmarks største boksepromotor gennem tiderne.

 

Men lad os starte med det sportslige.

 

Den 21. april 2022 var en dag, vi aldrig vil glemme. Sarah Mahfoud, Danmarks første verdensmester hos IBF, forsvarede sin titel med bravur, da hun pointbesejrede den tyske europamester (og nummer et på verdensranglisten hos IBF og WBC) Nina Meinke i Frederiksberg Hallerne. Hun viste endnu engang sin evne til at læse sin modstander og tilpasse sin egen stil for at få overtaget i kampen, og hun blev dermed også den første danske bokser, der med succes forsvarede IBF VM-titlen.

 

Danmark fik også en ny, officiel europamester i professionel boksning, den første siden 2017, da Enock Mwandila Poulsen pointbesejrede franske Franck Petitjean i en medrivende og dramatisk EM-kamp. Poulsen's skulder gik af led tre gange under kampen, men han formåede alligevel at holde fokus under presset og kæmpede sig tilbage til en sejr på point efter 12 hårde omgange. Danmark fik dermed sin 27. europamester i professionel boksning, og nummer 25 på herresiden siden Knud Larsen i 1929.

 

Super-weltervægten Oliver Meng sikrede sig også en WBC Youth-VM-titel (for boksere under 23 år og 11 måneder), da han besejrede amerikaneren Eslih Owusu i et opgør mellem to ubesejrede boksere. Meng kombinerede fysisk formåen med mental styrke for at sikre sig bæltet og en automatisk plads på WBC's verdensrangliste som den yngste bokser i vægtklassen.

 

Stævnet i april, som blev lavet af Bettina og Mogens Palle, var på forhånd annonceret som Mogens Palles sidste som aktiv boksepromotor efter mere end 65 år i sporten. Han satte med andre ord punktum for en fabelagtig karriere ved at skabe en verdensmester og en ny europamester.

 

Mogens Palle, der kæmpede mod både kræft og et svigtende helbred indtil det allersidste, døde den 27. august i en alder af 88 år, blot fire måneder efter sit sidste boksestævne.

 

Med hans bortgang sagde Danmark farvel til en af de mest markante skikkelser i dansk sports- og kulturhistorie.

 

Da Sarah Mahfoud blev IBF-verdensmester, lykkedes det for Mogens Palle at skabe verdensmestre i samtlige af de fire store VM-forbund (WBA, WBC, IBF og WBO), hvilket er en helt fantastisk milepæl. Mogens Palle nåede i alt at skabe 27 europamestre og 8 verdensmestre i de fire største VM-forbund samt en lang række andre mesterskabsboksere foruden et utal af minderige kampe i Danmark og i udlandet.

 

Mange mærkede sorgen over tabet af en af boksesportens største støtter, men for Mogens Palle's efterladte, Bettina Palle og Christian Palle, var sorgen over tabet af far og morfar og den følelsesmæssige udfordring naturligvis endnu større.

 

Bettina Palle har haft god grund til at finde det svært at rejse sig og komme videre efter tabet af sin far. Alligevel har hun valgt at samle kræfterne og kæmpe videre for de danske boksere, og der kom faktisk allerede et lyspunkt i dagene før Mogens Palles død.

 

Via intense forhandlinger i kulissen lykkedes det nemlig at skaffe IBF-verdensmester Sarah Mahfoud den absolutte »drømmekamp« mod den mangedobbelte verdensmester og superstjerne Amanda Serrano, som på forhånd var programsat til at forsvare sine egne VM-titler den 24. september.

 

Selvom der dermed kun var tid til en træningslejr på fem uger, takkede Sarah Mahfoud med det samme ja til den enestående chance for at samle de store VM-bælter i et yderst prestigefyldt opgør.

 

Amanda Serrano besejrede Sarah Mahfoud i Manchester Arena på points efter 10 omgange.

I første halvdel af kampen styrede Amanda Serrano det meste af begivenhederne med sit hårde fysiske pres, men Sarah Mahfoud kom bedre og bedre med, som kampen skred frem og vandt omgange.

 

De tre sidedommere scorede officielt kampen: 97-93, 97-93, 99-92. Det vil sige, at Amanda Serrano vandt 7 af de 10 omgange, mens Sarah Mahfoud vandt tre omgange. Dermed snuppede Serrano de fire VM-bælter, men Sarah Mahfoud havde stor ære af kampen, og tabte til den måske allerbedste bokser på tværs af alle vægtklasser.

 

Sarah Mahfoud har efterfølgende meddelt, at hun er klar på nye opgaver i bokseringen, og at nederlaget blot har givet hende blod på tanden på mere.

 

Bettina Palle håber på at kunne meddele nyt om fremtiden i den kommende tid.

 

Der ventes fortsat på en endelig dato fra de franske arrangører i rematchen mellem Enock Poulsen og Franck Petitjean. Helt tilbage den 13. september bød franskmændene højest i det såkaldte »purse offer« og vandt dermed retten til at arrangere EM-kampen, som oprindeligt skulle være bokset inden udgangen af 2022.

 

Bettina Palle har accepteret, at kampen kan bokses den 4. februar i Paris. Hvis den alligevel ikke kan gennemføres denne dato, vil Bettina Palle søge om tilladelse til at arrangere et frivilligt titelforsvar, så Enock Poulsen langt om længe kan få lov til at forsvare den EM-titel, som han har arbejdet så hårdt for at vinde.

 

Det samme gælder de øvrige boksere, hvoraf flere i 2022 sikrede sig flotte placeringer på verdensranglisterne.

 

Enock Poulsen er som bekendt regerende europamester og nummer 30 på WBC’s verdensrangliste.

 

Sarah Mahfoud er nummer 1 hos IBF og nummer 2 hos WBC i fjervægt samt nummer 1 på den officielle europarangliste hos EBU.

 

Oliver Meng er nummer 36 på WBC’s verdensrangliste i super weltervægt og nummer 23 på EU-ranglisten og indehaver af WBC’s Youth-titel.

 

Bettina Palle og Danish Fight Night er klar til at tage hul på det nye år og ønsker alle et lykkebringende og glædeligt nytår.