IBF junior-verdensmester Oliver Meng mærker stigende popularitet og glæder sig til sin næste store opgave den 1. februar

Danmarks helt store boksehåb, 20-årige Oliver Meng, har kurs mod verdenstoppen og bokser en af hovedkampene ved det store VM-arrangement i Frederiksberg-Hallerne.

Han er regerende junior-verdensmester hos IBF, et af de store anerkendte VM-forbund, efter en flot knockoutsejr i en propfyldt Nykøbing Falster Hallen over Maono Ally fra Tanzania. Senest vandt han overbevisende alle 8 omgange i en kamp mod den hidtil ubesejrede franskmand Jordan Neveux i Hillerød. Den 1. februar er Oliver Meng tilbage i aktion, når han bokser en af hovedkampene ved Danish Fight Nights kommende store VM-boksegalla.

Det er samme aften, hvor danske Sarah Mahfoud får chancen for at vinde IBF-verdensmesterskabet i fjervægt, når hun skal op mod verdensmesteren Brenda Carabajal fra Argentina. 

Navnet på Oliver Mengs modstander er endnu ikke offentliggjort, men promotor Mogens Palle meddeler, at Oliver Meng med meget stor sandsynlighed skal forsvare sin IBF junior-VM-titel for første gang, og det er noget, som Oliver Meng glæder sig meget til. 

”2020 bliver et meget spændende år for mig. Jeg vil meget gerne forsvare min nuværende titel og måske endda vinde en ny titel senere på året. Jeg træner hårdt, og jeg glæder mig bare til at komme i ringen igen,” lyder meldingen fra Oliver Meng, som heller ikke er bange for, at modstanderne gradvist bliver stærkere og stærkere.

”Jeg har det sådan, at jeg gerne vil være den bedste. For at være den bedste, må man slå og besejre de bedste. Jeg er klar, lige meget hvilken opgave jeg får. Jeg tror på, at jeg kan være med på det absolutte topplan, og jeg synes, at jeg sammen med mit team gør det rigtig godt i træning og i kampene. Samtidig udvikler jeg mig hele tiden. Selvfølgelig er der altid noget, som man kan blive bedre til. Jeg er ikke et færdigt produkt endnu overhovedet, jeg er kun 20 år, men det, vi har lavet indtil videre, har været rigtig godt, og alt er gået godt,” siger Oliver Meng.

De rå facts viser, at der er noget om snakken. På rekordtid - efter blot 7 profkampe - er Oliver Meng nemlig allerede oppe som nummer 147 i verden ud af 1.864 aktive boksere i super weltervægt ifølge BoxRec’s computerrangliste. Det er uhørt i en alder af blot 20 år. Der er kun en enkelt bokser i hele verden, som både er yngre og højere placeret på samme rangliste end Oliver Meng. Vedkommende, et stort russisk boksetalent, der blev junior-verdensmester som amatør i 2015, har dog bokset 11 profkampe mod Oliver Mengs 7 og har dermed haft flere kampe og mere tid til at samle sine ranglistepoint end det danske boksehåb.

Samtidig med den sportslige succes oplever Oliver Meng også en stærkt stigende popularitet. Der arrangeres busture fra hjemstavnen på Lolland-Falster og ud til de enkelte Danish Fight Night-stævner, når supertalentet skal i ringen, og det føles derfor nærmest som en hjemmebane for Oliver uanset, hvor han skal bokse henne.

”Det er næsten lige meget, hvor jeg bokser, så har jeg den fedeste opbakning. Der er en masse, der har givet udtryk for, at de også rigtig gerne vil komme og støtte mig til den næste kamp. Jeg har hjemmebane, lige meget hvor jeg bokser. Interessen for busturene rundt til stævnerne bliver større og større. Der kommer flere og flere mennesker med. Jeg kan mærke, at mit navn bliver større hernede, hvor jeg bor, og jeg føler også, at det bliver større generelt i hele Danmark,” lyder meldingen fra boksefænomenet, som forleden åbnede sit eget boksegym i Nykøbing F. sammen med sin familie.

Den 1. februar får alle, der møder op i Frederiksberg Hallerne, mulighed for at se den hårdtslående højrefodsbokser i aktion igen.

Der ventes i alt 7-8 kampe på programmet den pågældende aften. Udover kampene med Oliver Meng og Sarah Mahfoud ligger det pt. fast, at følgende danske boksere skal i ringen samme aften: Jeppe Morell, Victor Ramon, Heva Sharif og Adel Younes. Hvis den ubesejrede cruiservægter Ditlev Rossing bliver klar efter sin håndoperation er han ligeledes med programmet. Hvem der ellers skal bokse herunder samtlige udenlandske modstandere vil blive klarlagt og offentliggjort i nærmeste fremtid.

Billetsalg: www.ticketmaster.dk

Direkte link: https://www.ticketmaster.dk/event/478679?language=da-dk

Fakta om Oliver Meng
* Født: 9. juni 1999 (20 år)
* Hjemby: Gedser og nu Nykøbing F.
* Højde: 180 cm.
* Vægtklasse: Super weltervægt (letmellemvægt)
* Rekordliste som professionel: 7-0 (3 KO)
* Titler: Nuværende IBF Junior-verdensmester efter sejr over Maono Ally den 18. januar 2019.
* Træner: Morten Meng og Martin Trane
* Klub som amatør: Nykøbing Falster BK
* Rekordliste som amatør: 54 kampe (44 sejre)
* 15 landskampe – 12 sejre
* Bronze ved U-17 EM i 2015
* Guld ved de nordiske mesterskaber U19 i 2016 og 2017
* 3 danske mesterskaber og 5 sjællandske mesterskaber som ungdomsbokser
* Guld i flere internationale turneringer herunder Golden Olympics Gloves i Estland i 2016