International konfrontation i super-mellemvægt: To ubesejrede boksere tørner sammen

»Somebody's 0 has got to go!«

Sådan hedder en velkendt boksevending, når to ubesejrede bokser stiller til kamp mod hinanden, og det gælder også lørdag den 25. maj, når Bettina Palle præsenterer et spændende internationalt opgør i super-mellemvægt.

Det er på samme VM-boksegalla, hvor ubesejrede (21-0) Dina Thorslund fra Danmark skal forsøge at forsvare sine to store VM-titler i bantamvægt hos WBC og WBO mod den officielle pligtudfordrer og ligeledes ubesejrede (11-0) Seren Cetin fra Tyrkiet.

Jordan Withers og Andreas Weber forsøger nemlig samme aften at slå deres navne fast i bokseporten og har indvilget i at møde hinanden i et opgør, hvor taberen altså ligesom i hovedkampen må noteres for sit første nederlag og ændre tallet 0 til 1 ud for antal nederlag.

23-årige Jordan Withers fra Wales er før opgøret i Royal Arena ubesejret i seks kampe som professionel.

26-årige Andreas Weber fra Tyskland er ubesejret i otte kampe som professionel, idet han har syv sejre (heraf 6 på knockout) og en enkelt uafgjort.

Den tyske bokser har fordel af rækkevidde, idet han måler 184 centimeter i højden. Jordan Withers måler til sammenligning kun 170 centimeter. Han er til gengæld muskuløs og skal med sin kompakte fysik sandsynligvis arbejde sig ind på livet af sin modstander.

Waliseren beskrives i britiske boksemedier som en talentfuld og dygtig publikumsbokser, der har et fremragende jab. Han er ligeledes hurtig på både hænder og fødder, leverer hårde snævre hooks, og bokser generelt med et flot overblik. Den rødhårede waliser fik tilnavnet ”Welch Canelo”, idet han under et træningsophold i Floyd Mayweathers boksegym i Las Vegas med sit fysiske udseende blev forvekslet med den rigtige Canelo (Saul Alvarez), som er opkaldt efter det maskuline ord for kanel.

Andreas Weber er ligesom Jordan Withers meget bevægelig, og han har - at dømme efter videoerne af sine kampe - en høj slagvolumen og satser offensivt med farlige hooks og kryds.

Der er med andre ord lagt op til en seværdig kamp med potentiale for masser af dramatik, og det er ikke usandsynligt, at vinderen på et tidspunkt kommer til at optræde i Danmark igen, eksempelvis mod en af de mange hjemlige danske boksere i enten super-mellemvægt eller letsværvægt.

VM-boksegallaen afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena med godt udsyn fra alle pladser. Med på programmet er blandt andre også de danske boksere Mathias Hansen, Thorbjørn Boudigaard, Hamza Hussein, Ali Hussein, Francis Fjordour, Nikki Møller Nielsen, Oliver Zaren og Mehmet Utku Tas.

Der officiel indvejning, som er åben for alle, fredag klokken 14.00 i Royal Arena (Nohrlund Bar).

Køb billetter til lørdagens event

VM-boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Hovedkampene transmitteres direkte fra klokken 20.45, mens de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.