Jeppe Morell glæder sig til topbrag ved VM-boksegalla mod den højt rangerede VM- og EM-udfordrer Nikola Sjekloca

Jeppe Morell glæder sig til topbrag ved VM-boksegalla mod den højt rangerede VM- og EM-udfordrer Nikola Sjekloca

IBF Baltic-mesteren i letsværvægt er klar til at bevise, at han hører til blandt de bedste boksere i verden.
Lørdag den 1. februar i Frederiksberg Hallerne er der lagt op til en uhyre spændende boksekamp, som kan komme til at definere Jeppe Morells karriere som bokser.
I det modsatte ringhjørne venter nemlig Nikola Sjekloca fra Monetenegro, som ifølge BoxRec's computerrangliste er placeret som nr. 26 i verden i letsværvægt, mens Jeppe Morell selv rangerer som nummer 50. 
Nikola Sjekloca - med 35 sejre, 5 nederlag og 1 uafgjort - har bokset hele 13 titelkampe, herunder både EM- og VM-kampe, og han har været i ringen mod langt stærkere modstandere end den danske højrefodsbokser, som har 10 sejre og 2 nederlag.
For tre år siden var Sjekloca meget tæt på at vinde den eftertragtede EM-titel, da han på udebane i Tyskland boksede uafgjort mod den regerende mester Robert Stieglitz i en helt jævnbyrdig kamp. Han boksede ligeledes helt lige op med Arthur Abraham i en VM-kamp, 
Nikola Sjekloca har blandt andet besejret VM-udfordreren Khoren Gevor, europamesteren Hadillah Mohoumadi og Roman Shkarupa, og så har han været indehaver af både WBC International og WBC Mediterranean-titlerne. Han har desuden bokset titelkampe eller eliminatorer mod Sakio Bika og Tyron Zeuge, som begge efterfølgende blev verdensmestre.
I sin seneste kamp besejrede han schweizeren Bruno Tavares, som herhjemme er kendt for at have besejret Danish Fight Night-bokseren Daniel Heinze. 
Det er dog ikke noget, der skræmmer Jeppe Morell, som ligefrem glæder sig til at prøve kræfter med Sjekloka, der ligeledes har mødt stærke folk som Callum Smith og Anthony Yarde.
“Det er fedt, at jeg skal møde ham. Det er den slags boksere, som jeg gerne vil møde. Jeg vil gerne op og blande mig blandt de bedste i verden. Nu får jeg chancen for at bevise, at jeg hører til blandt de bedste. Der ligger en stor motivation i den kamp for mig,” siger Jeppe Morell og tilføjer:
”Jeg tænker kun på, at jeg slå Nikola Sjekloka den 1. februar. Han har nogle gode rangeringer, og det giver bare endnu mere motivation at vinde over ham, så jeg kan overtage de rangeringer. Publikum kan forvente en fuldt fokuseret Jeppe Morell, som vil give sig 100 pct. for denne opgave.”
Jeppe Morell forklarer, at forberedelserne har forløbet perfekt, og at et 10 dage langt ophold i Rom kommer til at give det ekstra skub, der er nødvendigt for at kunne besejre en verdensklassebokser som Sjekloka. Onsdag morgen rejste Jeppe Morell til Italien, hvor han endnu engang skal træne og sparre sammen med eksverdensmesteren Giovanni De Carolis.
”Det kræver rigtig gode forberedelser at besejre Nikola Sjekloca. Det har jeg. Jeg afslutter selvfølgelig først mine forberedelser, når jeg har været i Rom og træne og sparre. Det er helt optimalt. Jeg skal som bekendt træne med Giovanni De Carolis, som har et kendskab til min modstander. Jeg vurderer også, at De Carolis ligger på nogenlunde samme styrkeniveau som min modstander. Jeg måler mig i forvejen med de bedste i træningen, så der bliver ikke tale om en chok-overgang, når jeg går op i ringen den 1. februar. Jeg vurderer i hvert fald, at jeg er klar til denne opgave og ser frem til kampdatoen. Der kommer til at ligge en taktik klar, som jeg skal følge til punkt og prikke, men den taktik holder jeg foreløbig for mig selv,” siger Jeppe Morell.
Den danske bokser, som i juni 2019 erobrede IBF Baltic-titlen med en sejr over finsk-cubanske Dayrlon Lester, glæder sig til at hente ny erfaring i Rom og blive presset til det yderste.
”Jo bedre folk, man træner med, des højere niveau bliver man selv nødt til at løfte sig op på. Man bliver bare bedre af at bokse mod stærke folk. Når jeg sparrer med De Carolis, løfter det helt klart mit niveau. Han har også en masse erfaring, så jeg kan lære meget af ham. Han er god til at dele ud af sin viden. Nu har jeg også været dernede før, så jeg kender miljøet. Det er et rigtigt godt professionelt setup, som er helt optimalt for en rigtig god træningslejr,” forklarer Jeppe Morell, som vender hjem til Danmark den 25. januar, inden det går løs i Frederiksberg Hallerne den 1. februar.
Udover IBF-VM-titelkampen med danske Sarah Mahfoud og Brenda Karen Carabajal fra Argentina, skal Oliver Meng forsvare sin IBF junior-VM-titel i super weltervægt mod Vasyl Kurasov. Der er ligeledes kampe med Ditlev ”D-Struction” Rossing (nr. 28 på WBC’s verdensrangliste), Victor Ramon, Heva Sharif og Adel Younes.
Billetsalg: www.ticketmaster.dk
Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
Hjemmeside: www.danishfightnight.com
Fakta om Jeppe Morell
* Født: 24. oktober 1989 i Ringkøbing, opvokset i byen Tarm
* Nuværende bopæl: Aarhus
* Højde: 187 centimeter
* Vægtklasse: Letsværvægt
* Træner: Thomas Povlsen i Aarhus
* Amatørkarriere: 27 kampe, 22 sejre (alle nederlag sidenhen revancheret) 
* Debut som professionel: 26. februar 2016 mod Jimmy Owensby
* Rekordliste som professionel: 10-2 (3 KO)
* Titler: IBF Baltic-mester i letsværvægt siden 15. juni 2019
* Titelkampe: 5. januar 2018 (IBF Baltic): Nederlag på TKO (øjenskade) til Sven Fornling. 15. juni 2019 (IBF Baltic): Sejr på point over Dayron Lester
* Uddannelse: Pædagog.