Kampklar Enock Poulsen glæder sig til at underholde mod hårdfør italiener: »Jeg skal nok levere varen og mere til«

Den tidligere danske europamester ser frem til at vise, at han er bedre og stærkere end nogensinde på tærsklen til de forventede storkampe i den nærmeste fremtid.

Den gik næsten alt for hurtigt, da Enock Poulsen efter 13 måneders kamppause ved det seneste boksestævne i Royal Arena stoppede sin modstander i første omgang efter et sammenstød, der fik den hasteindkaldte modstander til at opgive på stedet.

Med en forventet EM-titelkamp ventende i den nærmeste fremtid glæder Enock Poulsen sig til at vende tilbage mod en mere hårdfør modstander den 7. oktober.

»Jeg ved at være på toppen igen og glæder mig virkelig til at komme tilbage for at udbokse min modstander og jagte de store kampe. Jeg har fuld fokus på den kommende opgave, og jeg er overbevist om, at publikum nok skal komme til at skabe en fed stemning i Royal Arena. Hvis det sker, er jeg nemlig 100 pct. sikker på, at jeg nok skal levere varen og mere til,« siger Enock Poulsen som lige nu forbereder sig til sin kamp i weltervægt mod en fysisk stærk italiener.

Modstanderen Mirko Marchetti fra Rom i Italien er 35 år og har bokset 13 kampe med 8 sejre. Han er en hårdfør type, der kun er blevet stoppet en enkelt gang i sin karriere. Samtidig har han bokset sine kampe i både super weltervægt og weltervægt og er derfor naturligt tungere end Enock Poulsen, som normalt bokser i super letvægt og dermed afgiver en del tyngde og fysik til italieneren.

Mirko Marchetti er ydermere højrefodsbokser, hvilket kan blive en fordel for Enock Poulsen senere, hvis den længe ventede EM-rematch mod den franske højrefodsbokser Franck Petitjean falder endeligt på plads. Der foregår i øjeblikket forhandlinger om kampen om europamesterskabet, som Enock Poulsen på papiret står forrest i køen til, men det er ikke utænkeligt, at der også kan vente en anden spændende modstander, lyder meldingen fra den tidligere danske europamester.

»Jeg står i kø til en EM-kamp mod Franck Petitjean, som også er højrefodsbokser, så på den måde er det perfekt, at jeg kan forberede mig mod en hårdfør og fysisk stærk højrefodsbokser. Jeg vil gerne vinde europamesterskabet igen, så jeg kan vise alle, at jeg er den bedste og så gå videre derfra. Vi har også fået andre tilbud allerede nu. Der er en masse, der skal gå op i en højere enhed, men jeg synes, at det hele tegner rigtig godt - både for Danish Fight Night med stævner i fremtiden - og for mig personligt i forhold til at kunne få store kampe i meget nær fremtid,« siger Enock Poulsen.

Den danske bokser, som tidligere på året frivilligt gav afkald på EM-titlen efter utallige franske kampudsættelser og en generende bihulebetændelse, glæder sig især over sit nye samarbejde med den cubanskfødte træner Israel Garcia Arozarena.

»Det kører rigtig fint. Vi har taget hul på den tekniske boksetræning. Jeg har indtil da fokuseret på den fysiske del og på at få en god grundform, og jeg har ligeledes brugt tid på at komme ordentligt over min gamle skulderskade og på at blive stærkere, så jeg kan sætte mig mere i respekt i bokseringen. Min træner og jeg har den samme bokseforståelse omkring, hvordan jeg skal bokse og bevæge mig, så alt i alt spiller det perfekt indtil videre. Vores måde at tænke boksning på er meget ens. Han siger selv, at jeg minder ham meget om hans egen søn, som boksede på det cubanske landshold. Jeg er typen, der gerne vil se godt ud i ringen, mens jeg udbokser min modstander uden selv at blive ramt selv. På den måde vil min karriere også vare længere. Det gælder om at få det til at se let ud, selvom det selvfølgelig er hårdt. Nu glæder jeg mig bare til at vise det danske boksepublikum, at jeg er tilbage, og at jeg er stærkere og bedre end nogensinde,« forklarer Enock Poulsen, som ser frem mod de kommende opgaver:

»Jeg bliver ikke yngre, så nu vil jeg gøre alt for at få de største kampe. Jeg vil gerne kunne se mig selv i øjnene og sige, at jeg har gjort alt det, jeg kunne, når jeg engang er færdig med min karriere. Det er det, der er mit mål: At bokse i de største arenaer og om de største titler.«

Der er ligeledes kampe med blandt andre Sarah Mahfoud, Oliver Meng, Mathias Hansen, Yusub Pashaev, Ali Hussein og Victor Ramon. Bettina Palle vil desuden snarest løfte sløret for flere profkampe med dansk deltagelse samt 3 kampe med deltagelse af boksere fra Herlev Boxing.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena.

Billetter kan købes hos Ticketmaster

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Fakta om Enock Mwandila Poulsen

Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia
Opvokset i Hårslev på Nordfyn
Nuværende bopæl: Aarhus
Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)
Højde: 176 cm
Rekordliste: 13-0 (5 KO)
Rangeringer: Næste obligatoriske udfordrer til EM-titlen (EBU)
Titler: Tidligere europamester hos European Boxing Union (EBU) i super letvægt. Forhenværende EU-mester hos EBU og forhenværende IBF juniorverdensmester i super letvægt.
Cheftræner: Israel Garcia Arozarena
Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016
Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre
Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt