Kamprækkefølge offentliggjort: Dansk OL-bokser kan revanchere sin brors nederlag til norsk landsholdsbokser

Sarah Mahfoud slutter boksefesten af i Royal Arena, når hun lørdag aften bokser titelkamp mod argentinsk bokselegende. Nikolai Terteryan, der tidligere på året kvalificerede sig til de olympiske lege i Paris, skal kæmpe mod norsk landsholdsbokser.

Kamprækkefølgen til det store professionelle boksestævne i Royal Arena er blevet offentliggjort.

Aftenens sidste kamp på Bettina Palles boksegalla bliver ikke overraskende titelopgøret mellem danske Sarah Mahfoud og den tidligere mangedobbelte argentinske verdensmester Marcela Acuña. De to fjervægtere kæmper om WBC’s Silver-titel, som i praksis fungerer som en form for VM-kvalifikationskamp til WBC’s store VM-titel.

Marcela Acuna, som har bokset over 25 VM-kampe, har en rekordliste på 53 sejre, 9 nederlag og 2 uafgjorte med 20 sejre før tid. Til sammenligning står Sarah Mahfoud noteret for 13 sejre i 14 kampe, hvoraf tre af disse kampe har været om de store VM-titler.

»Det bliver en meget svær opgave, men med en sejr i denne vigtige VM-kvalifikationskamp kan Sarah Mahfoud gøre sig fortjent til en rematch mod Amanda Serrano, som i øjeblikket sidder på alle de fire anerkendte VM-forbunds titler (WBA, WBC, IBF og WBO). Hvis Amanda Serrano skifter vægtklasse eller på anden vis undlader at møde kommende officielle udfordrere, vil Sarah Mahfoud være selvskrevet til at bokse om en af titlerne, idet hun allerede ligger nummer ét på IBF’s verdensrangliste. Der er derfor rigtig meget på spil lørdag aften for vores tidligere verdensmester, som netop drømmer om at sætte sig på VM-tronen igen,« siger Bettina Palle.

Danish Fight Night indledes allerede klokken 18.30 med tre forkampe i olympisk boksning (3 gange 3 minutter).

I den sidste af de tre forkampe bokser Nikolai Terteryan, som tidligere på året kvalificerede sig til de olympiske lege i Paris. Med sejren ved European Games bliver han den første danske OL-bokser i 12 år.

Den 22-årige bokser fra Kolding BK skal op med den norske landsholdsbokser Alborz Sabet fra Herlev Boxing. Nordmanden har bokset 65 kampe og er blandt andet to gange norsk mester. I 2022 i Oslo besejrede han Nikolai Terteryans bror, Sebastian Terteryan, og dermed får Nikolai altså muligheden for at revanchere sin brors nederlag.

Nordmanden optrådte også ved det seneste boksestævne i Royal Arena, hvor han besejrede en stærk svensk bokser, og han vandt senest sin kamp ved Herlev Fight Night for blot to uger siden og må derfor anses for at være i rigtig god kampform. Der er med andre ord lagt op til en meget spændende kamp mellem to teknisk dygtige boksere.

I de to øvrige forkampe før den professionelle afdeling skal to stærke danske landsholdsboksere og DM-profiler, 20-årige Elias Idrissi og 28-årige Amre Allmann, begge fra Herlev Boxing, op mod to norske landsholdsboksere.

Herefter indledes de 8 kampe i professionel boksning.

Udover Sarah Mahfoud er der udsigt til kampe med eks-europamester (og den nuværende officielle udfordrer til EM-titlen i super-letvægt) Enock Poulsen samt 24-årige Oliver Meng, der boksede hovedkamp i Royal Arena den 26. maj og nu ligger nummer 15 på WBA’s verdensrangliste. De møder begge italienske modstandere i form af henholdsvis Mirko Marchetti og Mirko Di Carlantonio.

Danmarks nye professionelle sværvægtsbokser Mathias Hansen, der som amatør vandt sølv ved U17-EM, vender ligeledes tilbage til ringen lørdag aften, og det samme gør super-letvægteren Victor Ramon fra Aarhus.

I et opsigtsvækkende nationalt boksebrag tager prof-debutanten Yusub Pashaev fra Gilleleje Bokseklub kampen op mod Ali Hussein fra Husum i et opgør i mellemvægt. Ali Hussein, som har bokset 11 professionelle kampe i Tyskland, har kun har forladt ringen som taber to gange.

Hamza Hussein fra København imponerede publikum, da han ved det seneste boksestævne i Royal Arena pointbesejrede landsmanden Thorbjørn Boudigaard fra Skive i en dramatisk og meget seværdig danskerkamp mellem to nye og sultne professionelle boksere. Hussein, som er ubesejret både som amatør og professionel, får denne gang muligheden for - i sin fjerde profkamp - at vise sin styrke i en spændende kamp mod den 28-årige Irakli Alanidze (5 sejre og 2 nederlag). Georgieren er i danske boksekredse kendt for at have besejret danske Jeppe Møller Christensen i 2022.

Endelig bokser også Thorbjørn Boudigaard sin anden professionelle kamp. Han skulle have mødt ungareren Tamas Kozma, som imidlertid har meldt afbud på grund af en skade i de afsluttende forberedelser. Boudigaard skal i stedet møde den hasteindkaldte georgier Archil Gigolashvili, som med sin rejse til Danmark sikrer, at Boudigaard alligevel kommer i kamp.

I seks af de otte profkampe er de danske boksere 25 år eller yngre. Der er dermed kampe med både rutinerede kræfter som eksempelvis eksverdensmester Sarah Mahfoud og ekseuropamester Enock Poulsen samt boksetalenter, der kan tælles med i kategorien ”Tomorrows Champions”.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena.

Fredagens indvejning finder ligeledes sted i Royal Arena, klokken 14.00, ved Nohrlund Bar (indgang via V2), Hannemanns Allé 18-20. I forbindelse med indvejningen, som er åben for alle interesserede, har medierne mulighed for at møde de danske og udenlandske boksere til fotografering, tv-optagelser, interview med mere.

Alle er velkomne - kom gerne i god tid!

Billetter til lørdagens stævne kan købes via Ticketmaster

På selve kampdagen kan der desuden købes billetter ved indgangen.

Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in. Der transmitteres direkte fra klokken 20.45. Alle kampe fra før klokken 21 sendes forskudt lige efter live-transmissionen.

Kamprækkefølge ved Danish Fight Night i Royal Arena

FORKAMPE – OLYMPISK BOKSNING (3 X 3 MIN.)

1. LET-SVÆRVÆGT (80 KILO)
AMRE ALLMAN (DANMARK) vs. SALEHEDDIN ATTIA (NORGE)

2. LET-WELTERVÆGT (63,5 KILO)
ELIAS IDRISSI (DANMARK)vs. ALKHAZUR MAGAMADOV (NORGE)

3. LET-MELLEMVÆGT (71,0 KILO)
NIKOLAI TERTERYAN (DANMARK) vs. ALBORZ SABET (NORGE)

PROFESSIONEL BOKSNING

1. CRUISERVÆGT, 4 OMGANGE
THORBJØRN BOUDIGAARD (DANMARK) vs. ARCHIL GIGOLASHVILI (GEORGIEN)

2. CRUISERVÆGT, 4 OMGANGE
HAMZA HUSSEIN (DANMARK) vs. IRAKLI ALANIDZE (GEORGIEN)

3. SVÆRVÆGT, 4 OMGANGE
MATHIAS HANSEN (DANMARK) vs. DUSAN KRSTIN (SERBIEN)

4. SUPER-LETVÆGT, 4 OMGANGE
VICTOR RAMON (DANMARK) vs. LUKA TVALIASHVILI (GEORGIEN)

5. SUPER-WELTERVÆGT, 8 OMGANGE
OLIVER MENG (DANMARK) vs. MIRKO DI CARLANTONIO (ITALIEN)

6. MELLEMVÆGT, 4 OMGANGE
YUSUB PASHAEV (DANMARK) vs. ALI HUSSEIN (DANMARK)

7. WELTERVÆGT, 8 OMGANGE
ENOCK POULSEN (DANMARK) vs. MIRKO MARCHETTI (ITALIEN)

8. WBC SILVER MESTERSKABSKAMP, FJERVÆGT, 10 OMGANGE
SARAH MAHFOUD (DANMARK) vs. MARCELA ELIANA ACUNA (ARGENTINA)

--

Danish Fight Night på Facebook