Masser af hårdtslående action ved det kommende Danish Fight Night-boksestævne den 4. marts

Der er comeback til flere boksere og hele 10 kampe på programmet, når det går løs ved Bettina Palles Danish Fight Night boksegalla lørdag den 4. marts i Musikteatret Albertslund.

Der bliver med garanti smæk for skillingen, når boksepromotor Bettina Palle står i spidsen for sit første stævne alene efter sin far Mogens Palles død.

I sit første skridt på vej tilbage mod VM-tronen bokser eksverdensmesteren Sarah Mahfoud den pågældende aften i Musikteatret Albertslund om gunstige ranglisteplaceringer og World Boxing Councils Silver-titel i fjervægt. Sarah Mahfoud, som har 11 sejre i 12 kampe, skal nemlig i aktion for første gang siden nederlaget i det store VM-unificationbrag til verdensstjernen Amanda Serrano i Manchester den 24. september 2022.

I det modsatte ringhjørne venter tyske Lara Ochmann, som har bokset 10 sanktionerede kampe som professionel med 9 sejre og fire af sejrene afgjort før tid. Lara Ochmann er 23 år og er dermed hele 10 år yngre end Sarah Mahfoud. Tyskeren, som altså er på vej frem i en ung alder, debuterede som professionel allerede som 19 år og vandt i sin fjerde kamp det tyske mesterskab i GBA-regi.

De to kombattanter kæmper om WBC’s Silver Championship, som i praksis er en form for VM-kvalifikationskamp til WBC’s store VM-titel. Med en sejr vil vinderen med andre ord placere sig i en yderst fordelagtig position, når det anerkendte verdensforbund med hovedsæde i Mexico City skal udpege kommende udfordrere til den nuværende verdensmester.

Den 23-årige danske super-weltervægter Oliver Meng, som er nummer 36 på WBC’s verdensrangliste og indehaver af WBC’s junior-VM-titel for unge boksere, skal op mod brasilianeren Walisson Henriques Fagundes, som har en rekordliste på 5 sejre (4 på KO) og 2 nederlag.

Den 24-årige brasilianer er en snedig og meget hårdtslående bokser, som har leveret mange gulvture til sine modstandere i sine første kampe. Den tidligere brasilianske mester er aldrig selv blevet stoppet før tid og må derfor anses for at være en meget hårdfør type, der kan forventes at give Oliver Meng (ubesejret i 9 kampe) hård kamp over den fulde distance.

Walisson Fagundes fra storbyen Sao Paulo har som sagt kun tabt to gange, begge på point, og i sit seneste nederlag - i en kamp om det nationale brasilianske mesterskab - tabte han til en ubesejret og meget dygtig landsmand, David Lourenco, der har flere internationale turneringssejre som amatørbokser på CV’et og blandt andet blev Brasiliens første ungdomsverdensmester i amatørboksning og senere vandt de ungdomsolympiske lege.

Letsværvægteren Andreas Lynggaard, som vender tilbage til bokseringen efter over 4 års pause, skal møde Sandro Tvauri fra Georgien. Mens Andreas Lynggaard står noteret for 5 sejre og 2 nederlag, har georgieren har bokset to kampe med én sejr og ét nederlag. Georgierens seneste kamp var så sent som den 28. januar i Oslo, hvor han tabte på point til nordmanden Andreas Iversen. Sandro Tvauri har også kamperfaring fra en hel del kickboxing-kampe, hvilket blandt andet afsløres af videoer på YouTube.

Det 22-årige stortalent Mahdi Jallaw, som har bokset 3 kampe (med 2 sejre og et enkelt nederlag), vender tilbage til bokseringen efter 3 og et halvt års pause. Han får fornøjelsen af italieneren Bruno Nucera, som bokser sin professionelle debutkamp i Danmark. Den 21-årige italiener har dog flere års erfaring som amatørbokser med base i bokseklubben A.S. Reggio Calabria i Syditalien.

Supermellemvægteren Jacob Porsgaard, som har vundet 5 kampe som professionel, møder i en kamp over 6 omgange den rutinerede georgier Sandro Jajanidze, som har bokset hele 41 kampe.

Den 28-årige georgier er væsentligt stærkere, end cifrene på hans rekordliste (10-29-2) antyder. Han bokser nemlig næsten udelukkende på udebane mod lovende hjemmebanetalenter og adskillige ubesejrede modstandere. Flere af disse opgør er endt med snævre pointnederlag, eksempelvis på majority decision, ligesom Jajanidze også enkelte gange har overrasket hjemmebanefavoritter med en opsigtsvækkende uafgjort eller udebanesejr. I sine nederlag går han stort set altid tiden ud, og dermed har Jacob Porsgaard potentielt udsigt til at skulle gå den fulde distance.

Udover de professionelle kampe præsenteres 5 topkampe (3 omgange a’ 3 minutter) med nogle af landets bedste eliteboksere under Danmarks Bokse-Union (DaBU).

Herlev Boxing blev ved sidste års DM kåret som årets bedste klub i Danmark og stiller derfor med 5 boksere, der enten er aktuelle landsholdsboksere eller tilhører den absolutte elite, der henter DM-medaljer.

Det betyder blandt andet, at tilskuere og seere kan se frem til et vaskeægte nordisk supersværvægtsbrag, når den nybagte danske mester Gustav Thorsen fra Herlev Boxing kæmper mod den 23-årige svensker Roman Roshan fra Trelleborg Boxing Academy.

Gustav Thorsen, som er noteret for 15 kampe, vandt i november 2022 guld ved de danske mesterskaber i Vejle. Det skete med en semifinalesejr over den tidligere OL-kandidat Morten Givskov og dernæst en finalesejr over den tidligere U17 EM-sølvvinder Mathias Hansen fra Aabenraa BK. Han får imidlertid kamp til stregen af den stærke svenske supersværvægter Roman Roshan, en forholdsvis ny, men meget hårdtslående bokser, som tidligere har haft sin danske rival alvorligt på krogen.

Der er nemlig tale om en rematch, idet de to boksere sidst kæmpede mod hinanden i et dramatisk opgør ved Herlev Fight Night i oktober 2022. Ved den lejlighed sendte svenskeren sin danske modstander til tælling to gange i første omgang og var ifølge iagttagere på nippet til at stoppe Gustav Thorsen. I anden og tredje omgang fik den 103-kilo tunge Herlev-bokser imidlertid kæmpet sig heroisk tilbage i kampen med adskillige hårde og solide træffere, som i sidste ende gav ham en fortjent pointsejr hos alle sidedommere i et fantastisk og meget medrivende opgør. Der er med andre ord lagt op til lidt af en lækkerbisken for publikum og seere i et helt åbent opgør.

Boksefans kan også se frem til en yderst spændende konfrontation i letweltervægt mellem Ilias Warraich fra Herlev Boxing og Luis Vasquez fra Amager Boxing Club.

20-årige Ilias Warraich, som har bokset 51 kampe, slog første gang igennem på den internationale scene, da han i 2016 ved U15-EM i Kroatien vandt sølv og altså nåede helt til finalen, hvor han tabte i en yderst tæt finale til en russisk bokser. Han har flere DM-guldmedaljer og landskampe på CV’et, og i 2019 vandt han tilmed guld ved de nordiske mesterskaber (U19) i Finland, hvor han samtidig fik pokalen som turneringens bedste U19-bokser.

23-årige Luis Vasquez, som tidligere har bokset for CIK i København, er dobbelt sjællandsmester. Han er en hurtig og hårdtslående bokser, der har en enorm vilje og et ægte løvehjerte. Op til stævnet har han blandt andet sparret med Oliver Meng og møder derfor yderst velforberedt op til kampen.

Den 19-årige talentfulde landsholdsbokser Elias Idrissi fra Herlev Boxing skal op mod svenske Alvin Warukaga fra BK 30 Motala i en kamp i letvægt i endnu et dansk-svensk opgør. Elias Idrissi har bokset 80 kampe og har blandt andet imponeret ved at vinde to EM-bronzemedaljer i ungdomsrækkerne.

Sidst men ikke mindst kommer også Frederik Badenski, en meget publikumsvenlig fighter, der altid giver sig fuldt ud, og Alborz Sabet, som er norsk landsholdsbokser, i aktion. Yderlige oplysninger om disse to Herlev-bokseres kampe og modstandere vil blive offentliggjort snarest.

Hele boksestævnet kan ses på Pluto TV’s nye sportskanal ”Pluto TV Sport”.

Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Det direkte link til Pluto TV Sport er følgende: https://pluto.tv/da/live-tv/pluto-tv-sport-dk

--

Den gratis streamingtjeneste Pluto TV kan nemt kan tilgås og streames på tværs af mobil, web og tilsluttede tv-enheder. Man kan streame fra sit smart-tv, fra sin computer, tablet eller telefon – helt uden oprettelse eller login.

Billetter til stævnet kan købes via Ticketmaster: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/527617

Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning