Muligt unikt samarbejde mellem Danish Fight Night og DaBU i forbindelse med VM- og EM-boksestævnet den 7. januar

Dansk boksning kan meget vel se frem til et spændende samarbejde mellem Danish Fight Night og DaBU (Danmarks Bokse Union) i 2022.

Hvis alt går vel, står dansk boksning på eliteniveau sandsynligvis foran et spændende og epokegørende samarbejde mellem Danish Fight Night og DaBU, hvor hovedformålet bliver at styrke boksesporten i Danmark.

DaBU er det nationale idrætsforbund indenfor boksning, som er tilsluttet DIF og AIBA, og som blandt andet organiserer de danske landsholdsboksere herunder EM-, VM- og OL-kandidater. 

Der kan endnu ikke oplyses detaljeret om planerne, men der er gang i en konstruktiv dialog, som kan føre til, at samarbejdet kommer både boksere og boksefans til gode allerede den 7. januar i forbindelse med Danish Fight Nights boksestævne i Brøndby Hallen.

»Jeg har haft en yderst konstruktiv dialog med Lars Brovil, formand for DaBU, som på seriøs vis har ytret ønske om at styrke boksesporten i Danmark. Vi har derfor gang i gode samtaler om eventuelt at etablere et samarbejde til gavn og glæde for både bokserne og boksesporten i Danmark. Det skal ske i en særlig form med naturlig respekt for begge parters forskellige koncepter, og jeg glæder mig meget til den videre dialog,« siger promotor Mogens Palle, som i mange år sammen med sin datter Bettina Palle har arrangeret professionel boksning i Danmark.

Lars Brovil, formand for Danmarks Bokse-Union (DaBU), udtaler i den forbindelse følgende:

»På Danmarks Bokse-Unions (DaBU) vegne, og ikke mindst til stor glæde for unionens bedste atleter og talenter samt deres hårdt arbejdende klubber rundt om i det danske bokselandskab, finder DaBU et potentielt fremtidigt unikt samarbejde med Danish Fight Night ved Bettina og Mogens Palle den 7.1.2022 som en ny spændende og unik mulighed, der skal afprøves for vores største talenter med intentionen om ekstra motivation for disse på at blive vist frem i et nyt bokseformat, hvilket vi i DaBUs bestyrelse ser er til stor gavn og glæde for hele boksesporten i Danmark.« 

Endnu er det som sagt for tidligt at annoncere, hvad der kommer til ske. Men meget taler for, at samarbejdet mellem parterne allerede indledes ved det professionelle VM- og EM-boksestævne i Brøndby Hallen fredag den 7. januar.

Der vil tilgå pressen flere informationer om det mulige samarbejde efter DaBU’s landskampsarrangement, der finder sted lørdag den 11. december i Vejle. Her møder danske landsholdsboksere et hold bestående af stærke boksere fra Belgien og Bulgarien. 

På det danske landshold er der flere danske mestre samt EM/VM-deltagere. De to modstandernationer stiller ligeledes med deres rutinerede boksere, så der er garanti for seværdige og spændende kampe fra øverste hylde i Rosborghallen i Vejle. Alle kampene i Vejle kan i øvrigt følges på tv-kanalen SPORT LIVE, og der meldes allerede nu om stor tilskuerinteresse for arrangementet i Vejle.

Under en måned senere går det så løs i Brøndby Hallen, hvor der tages hul på årets første boksestævne med Danish Fight Night ved Mogens Palle og Bettina Palle fredag den 7. januar. Her skal Danmarks første IBF-verdensmester Sarah Mahfoud forsvare sin VM-titel mod den officielle udfordrer, Nina Meinke fra Tyskland. Enock Poulsen, som selv er tidligere landsholdsbokser i DaBU-regi, skal samme aften forsøge at blive europamester (Danmarks 25. europamester på herresiden), når han bokser mod franskmanden Franck Petitjean om EBU-titlen i super letvægt.

Læs mere om DaBU og landskampen mod Bulgarien og Belgien her: 

https://www.dabu.dk/

Læs mere om Danish Fight Night her:

Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning

Hjemmeside: https://www.danishfightnight.com/