Ny EM-aftale på plads: Enock Poulsen har udsigt til spændende storkampe

Enock Poulsen, som bokser den 7. oktober i Royal Arena, har underskrevet en ny kontrakt med boksepromotor Bettina Palle og skal bokse om EM-titlen i starten af 2024.

Efter intense forhandlinger i kulissen får den danske super letvægter Enock Poulsen nu muligheden for at blive europamester igen i starten af det nye år.

Det ligger fast, efter at det europæiske bokseforbund, EBU, i denne uge har godkendt en aftale mellem Bettina Palle og det store britiske promotorselskab Boxxer, som har en fast tv-aftale med Sky Sports i Storbritannien.

Aftalen går i korte træk ud på, at Enock Poulsen frivilligt træder til side for at lade det nye britiske boksehåb Adam Azim udfordre europamester Franck Petitjean den 18. november i Wolverhampton på et stævne arrangeret af Boxxer. Vinderen skal herefter møde Enock Poulsen i starten af 2024 (inden udgangen af februar). Vinderen af den EM-kamp skal herefter forsvare titlen mod Dalton Smith, som er et andet nyt britisk stjernenavn fra Eddie Hearns Matchroom-stald.

Der vil undervejs i processen ikke blive tilladt frivillige titelforsvar, bekræfter EBU, i et brev til de tre lejre.

»Aftalen giver Enock Poulsen mulighed for at bokse den 7. oktober i Royal Arena, så han får en ekstra mulighed for at banke rust af og forberede sig optimalt, inden han skal kæmpe om EM-titlen. Hvis Adam Azim erobrer EM-bæltet i november, venter der en sportslig og økonomisk større EM-kamp til Enock i starten af det nye år. I tilfælde af dansk sejr kan det herefter blive lige så interessant med en kamp mod Dalton Smith, som også er en bokser, der satses stort på i England. Selv hvis Franck Petitjean besejrer Adam Azim, er Enock stadig sikret en kamp mod franskmanden, som han allerede har besejret,« siger Bettina Palle.

Inden da skal Enock Poulsen som bekendt i aktion i Royal Arena, hvor han bokser mod Mirko Marchetti fra Italien. Marchetti har 13 kampe med 8 sejre og er en hårdfør type, der kun er blevet stoppet en enkelt gang i sin karriere. Samtidig har han bokset sine kampe i både super weltervægt og weltervægt og er derfor naturligt tungere end Enock Poulsen, som normalt bokser i super letvægt og dermed afgiver en del tyngde og fysik til italieneren.

Den danske bokser, som er ubesejret i 13 kampe, glæder sig til at komme i aktion og har netop skrevet under på en længerevarende forlængelse af sit samarbejde med Bettina Palle.

»Jeg er glad for at fortsætte mit samarbejde med Bettina Palle, som har valgt at videreføre Mogens Palles livsværk indenfor bokseverdenen. Hun har vist, at hun kan skaffe store kampe, og der er ikke noget bedre sted for mig at være. Målet er at generobre EM-titlen, og herefter har min drøm altid været at blive verdensmester. Det er det, vi satser på, men nu gælder det først og fremmest kampen den 7. oktober, og jeg fokuserer altid kun på én kamp ad gangen,« siger Enock Poulsen, som den 21. april 2022 blev Danmarks 25. europamester på herresiden efter sin sejr over Franck Petitjean.

I hovedkampen den 7. oktober stiller Sarah Mahfoud op mod den tidligere mangedobbelte verdensmester Marcela Acuña i en kamp om WBC’s Silver-titel i fjervægt. Udover Enock Poulsen er der også kampe med blandt andre Oliver Meng, Mathias Hansen, Victor Ramon og et spændende opgør mellem Ali Hussein og Yusub Pashaev. Bettina Palle vil desuden løfte sløret for dansk deltagelse i andre profkampe samt - i samarbejde med Herlev Boxing – en række interessante kampe i olympisk boksning.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena.

Billetter kan købes hos Ticketmaster

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Fakta om Enock Mwandila Poulsen

Født: Den 24. juli 1992 i Lusaka, Zambia
Opvokset i Hårslev på Nordfyn
Nuværende bopæl: Aarhus
Vægtklasse: Super letvægt (63,5 kilo)
Højde: 176 cm
Rekordliste: 13-0 (5 KO)
Rangeringer: Næste obligatoriske udfordrer til EM-titlen (EBU)
Titler: Tidligere europamester hos European Boxing Union (EBU) i super letvægt. Forhenværende EU-mester hos EBU og forhenværende IBF juniorverdensmester i super letvægt.
Cheftræner: Israel Garcia Arozarena
Debutkamp som professionel: 29. oktober 2016
Amatørkarriere: 87 kampe, 68 sejre
Nordisk, dansk og jysk mester i letweltervægt.