Oliver Meng er tæt på absolut topform før sin store bokse-eksamen mod Eslih Owusu efter kompetent sparring

Torsdag den 21. april går det som bekendt løs i Frederiksberg Hallerne ved Danish Fight Nights store VM- og EM-boksegalla, hvor hele tre titelkampe er på programmet.

I en af hovedkampene skal 22-årige Oliver Meng kæmpe mod 21-årige Eslih Owusu fra USA om WBC Youth World-titlen for boksere under 23 år og 11 måneder. Den bokser, der erobrer bæltet, som hører under det største forbund i bokseverdenen, vil samtidig opnå en rangering i top-40 på WBC’s verdensrangliste.

Det er et opgør mellem to ubesejrede højrefodsboksere, idet Oliver Meng er ubesejret i 8 kampe, mens Eslih »Mr. Slick« Owusu er ubesejret i 7 kampe.

Oliver Meng ser det dog som en fordel, at han endelig skal møde en højrefodsbokser som sig selv.

»Jeg ser det som en styrke for mig, at min modstander er højrefodsbokser. Det er gået rigtig godt i sparringen med min polske sparringspartner, Tomasz Nowicki (ubesejret i 11 kampe som professionel). Han er højrefodsbokser ligesom min modstander, og det har været helt ideelle forberedelser. Jeg kan virkelig godt lide at bokse mod højrefodsboksere. Som amatør boksede jeg bedre mod højrefodsboksere end mod venstrefodsboksere. Man kommer tættere på hinanden, og jeg kan komme ind og slå nogle af alle de her dybe, hårde stød, som jeg er god til,« siger Oliver Meng og tilføjer:

»Jeg har den force, at jeg slår lige hårdt med begge hænder. Den hånd, der er nærmest min modstander, har dermed rigtig god power. Det har min polske sparringspartner også rost mig for flere gange i forhold til mit højre jab og højre hook.«

Sparringspartneren Tomasz Nowicki, som promotor Mogens Palle fik hentet op til Oliver Meng via sit netværk af boksekontakter, er en kompakt og fysisk stærk bokser, der slår virkelig hårdt og er en hærdet mand. Polakken taler ikke engelsk, men heldigvis har en hjælpetræner med polske rødder kunnet oversætte og understøtte dialogen med Tomasz Nowicki i Sydhavnsøernes Bokseklub.

»Nogle af de historier, som han har fortalt fra hans ungdom i Polen er grove løjer. Han har faktisk ikke bokset så mange år, men han har bokset mange år på gaden, som han siger. Selvom han ikke er så erfaren boksemæssigt, bokser han rigtig godt. Det lader til, at der er et hold i Polen, som har tæmmet ham rigtig godt og skolet ham til at blive en rigtig stærk bokser, og jeg har fået en masse ud af at sparre med ham,« siger Oliver Meng.

Eslih Owusu, der sekunderes af eksverdensmesteren Ike »Bazooka« Quarteys træner Daniel Odamtten i Worcester, Massachusetts, er en høj og muskuløs bokser med en flot boksestil. Han skræmmer dog ikke Oliver Meng, som har mange boksemæssige redskaber i værktøjskassen, når det går løs den 21. april.

»Han ser højere ud end mig og har nogle lange arme. Dem skal jeg sandsynligvis komme lidt ind under og slå noget dybt og ramme ham i sækken for at få ham lidt ned i tempo. Han ligner en, der gerne vil bokse på afstand. Når han kommer ind på livet af mig, skal jeg fyre nogle bomber af. Jeg skal bokse klogt, men de nærmere detaljer omkring taktikken viser jeg først frem på selve dagen, når jeg står i ringen med ham,« siger Oliver Meng, som også rent fysisk er ved at være lige præcis dér, hvor han gerne vil være.

Meng har altid været et konditionsfænomen, og allerede for et par uger siden løb han 3.800 meter på en Cooper-test (12 minutters løb), altså inden han topper formmæssigt. Når han er i topform kan han tilbagelægge 5 kilometer på 16 minutter og 43 sekunder, og det er der sandsynligvis ingen andre danske boksere, der kan gøre ham efter.

»Det kan godt være, at Eslih Owusu ser stor og farlig ud, men han kan ikke køre mig ned på fysik eller kondition. Jeg kender min krop, og jeg ved, hvad jeg kan. Det er ikke musklerne alene, der afgør en kamp,« siger Oliver Meng og tilføjer:

»Folk skal glæde sig til, at boksningen for alvor vender tilbage til Danmark og især i form af sådan et stævne med tre store titelkampe. Det bliver sindssygt fedt, og jeg glæder mig til at vise, at jeg ikke har mistet noget i den periode, jeg har været væk fra ringen.«

Titelkampen finder som bekendt sted i forbindelse med Danish Fight Nights store VM- og EM-galla i Frederiksberg Hallerne, hvor danske Sarah Mahfoud skal forsøge at forsvare sit VM-bælte i fjervægt mod tyske Nina Meinke, og hvor Enock Poulsen skal forsøge at blive Danmarks 25. europamester på herresiden i et opgør med franskmanden Franck Petitjean.

Alle tre titelkampe og resten af boksestævnet inklusiv en mini-landskamp mellem Danmark og Belgien, som indledes klokken 18:00, kan købes som pay-per-view for 250 kroner. Salget er nu startet på www.danishfightnight.tv

Se VM- og EM-boksegalla LIVE Pay-Per-View: https://www.danishfightnight.tv/

Billetter til Frederiksberg Hallerne: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/512351

Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning

Fakta om Oliver Meng

 • Født: 9. juni 1999 (22 år)
 • Hjemby: Først Gedser og nu Nykøbing F.
 • Højde: 180 cm
 • Vægtklasse: Super weltervægt (letmellemvægt)
 • Rekordliste som professionel: 8-0 (3 KO)
 • Titler: Forh. IBF Junior-verdensmester efter sejr over Maono Ally den 18. januar 2019. Forsvarede titlen med en sejr over Vasyl Kurasov den 1. februar 2020.
 • Træner: Morten Meng
 • Klub som amatør: Nykøbing Falster BK
 • Rekordliste som amatør: 54 kampe (44 sejre)
 • 15 landskampe – 12 sejre
 • Bronze ved U-17 EM i 2015
 • Guld ved de nordiske mesterskaber U19 i 2016 og 2017
 • 3 danske mesterskaber og 5 sjællandske mesterskaber som ungdomsbokser
 • Guld i flere internationale turneringer herunder Golden Olympics Gloves i Estland i 2016.

Foto credit (topbillede): Søren Tidmand, Tidmand Media