Oliver Meng glæder sig til titelkamp i Royal Arena: »Det er en drøm, der går i opfyldelse«

Dansk boksnings store håb Oliver Meng bobler af glæde over nyheden om, at han skal bokse titelkamp mod italienske Khalil El Harraz, når det første Danish Fight Night-stævne i Royal Arena finder sted fredag den 26. maj i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af den store Royal Arena.

Denne aften skal super-weltervægteren fra Gedser for alvor forsøge at etablere sig som hovednavn i sin vigtigste styrkeprøve til dato, når han bokser om WBA Continental Europe-titlen.

»Jeg glæder mig, og det er megafedt, at det finder sted i Royal Arena. Man får nærmest gåsehud, når man kigger ind i arenaen. Det er lækre rammer, og det er helt optimalt, at de kan indrette arenaen mere intimt til det rette antal tilskuere. Det er meget spændende, at jeg på en måde skal være med til at genføde boksning i Danmark. Der bliver virkelig satset på sporten nu, og så vil jeg naturligvis gerne levere, når det er med mig i hovedrollen,« siger Oliver Meng, som for første gang skal bokse en kamp, der er berammet til 12 omgange.

Modstanderen den 26. maj er Khalil El Harraz, en 29-årig fysisk stærk bokser, som har en rekordliste på 15 sejre, 3 nederlag og 1 uafgjort. Han har bokset de fleste af sine kampe i mellemvægt, og italieneren er pt. nummer 16 på EU-ranglisten i mellemvægt hos det europæiske bokseforbund European Boxing Union. Oliver Meng er på samme rangliste nummer 22 i super weltervægt, som er vægtklassen lige under.

Khalil El Harraz, som har base i Rom, vandt så sent som i februar 2023 sin seneste titelkamp i Italien i mellemvægt, men går til maj ned til sin foretrukne vægtklasse super weltervægt. Den muskuløse italiener har bokset to titelkampe om det italienske mesterskab i mellemvægt og vundet begge gange, og han har kun tabt til meget stærke modstandere.

Oliver Meng hæfter sig ved, at det er en lav men meget kompakt, muskuløs og naturligt tungere modstander, som han skal kæmpe mod.

»Det er en stærk modstander, men det er det, som jeg gerne vil have. Hvis man skal nå til tops, så skal man forbi en række dygtige boksere, og han er én af dem på vejen. Han er lavere end mig og meget muskuløs. Han er helt sikker brølstærk, men jeg er sikker på, at jeg nok skal formå at holde ham væk i alle omgange. Jeg glæder mig bare til at bokse mod ham. Det er potentielt 36 minutter på fuld knald, det er mange omgange, men jeg er sikker på, at jeg med min gode fysiske form nok skal klare det,« lyder meldingen fra Oliver Meng, som oprindeligt kommer fra Gedser og som amatør vandt bronze ved U17-EM.

Som professionel har falstringen foreløbigt erobret junior-VM-bælterne hos to af de store, anerkendte VM-forbund, IBF og WBC, men nu gælder det som sagt WBA Continental Europe-titlen efter blot 10 kampe som professionel.

WBA er et af de fire store verdensforbund i professionel boksning, og ved at erobre forbundets regionale titel for europæiske boksere vil sejrherren kunne stige markant i hierarkiet hos WBA og kraftigt kandidere til at blive indlemmet blandt de 15 bedst rangerede. I forvejen ligger Oliver Meng i en alder af blot 23 år nummer 36 på WBC’s verdensrangliste.

»Det er store sager. Nu er det ikke for sjov længere. Det er gået i den rigtige retning med min opbygning. På en eller anden måde er det også lidt skræmmende, at det går så stærkt, men jeg har modet til det og føler selv, at jeg er fuldstændig klar til opgaven. Publikum kan forvente et kæmpe show og en bokser, der glæder sig ekstremt meget til at gå ind og levere det, som jeg nu skal. Det bliver kæmpestort. Det er lidt en drøm, der går i opfyldelse, og jeg håber, at der er mange andre, der vil komme og dele den drøm med mig,« siger Oliver Meng, som vil bygge videre på formen og erfaringerne fra sin seneste kamp i marts i år, da han pointbesejrede den hårdføre og fysisk stærke brasilianer Walisson Fagundes.

Udover Oliver Meng skal også eksverdensmesteren Sarah Mahfoud i aktion den 26. maj samt Danmarks nye professionelle sværvægtsbokser Mathias Nissen Hansen, som debuterer i den store multiarena. Mathias Hansen er et stortalent, der blandt andet har vundet sølvmedalje ved U17-EM som amatør.

Der ventes i alt seks professionelle kampe samt yderligere fem kampe med nogle af landets stærkeste elite-amatørboksere i spændende matchninger.


Køb billetter hos Ticketmaster: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/530529

Kamparena: www.royalarena.dk

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan nemt tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.


Fakta om Oliver Meng

 • Født: 9. juni 1999 (23 år)
 • Oprindelig hjemby: Gedser
 • Nuværede hjemby: Kettinge (Guldborgsund Kommune)
 • Højde: 180 cm.
 • Vægtklasse: Super weltervægt (letmellemvægt)
 • Rekordliste som professionel: 10-0 (3 KO)
 • Titler: Nuværende WBC junior-verdensmester i super-weltervægt efter sejr over Eslih Owusu i 2022. Tidligere IBF junior-verdensmester i samme vægtklasse efter sejr over Maono Ally i 2019 (forsvarede efterfølgende titlen en enkelt gang).
 • Aktuelle rangeringer: Nummer 36 på WBC’s verdensrangliste. Nummer 22 på EBU’s EU-rangliste.
 • Træner: Morten Meng
 • Nuværende træningsbase: Sydhavsøernes Bokseklub i byen Våbensted
 • Klub som amatør: Nykøbing Falster BK
 • Rekordliste som amatør: 54 kampe (44 sejre)
 • 15 landskampe – 12 sejre
 • Bronze ved U-17 EM i 2015
 • Guld ved de nordiske mesterskaber U19 i 2016 og 2017
 • 3 danske mesterskaber og 5 sjællandske mesterskaber som ungdomsbokser
 • Guld i flere internationale turneringer herunder Golden Olympics Gloves i Estland i 2016.