Oliver Meng klar til kamp mod hårdtslående og hårdfør brasilianer: »Jeg tager de tunge våben i brug«

WBC junior-verdensmesteren Oliver Meng bokser sin 10. kamp som professionel den 4. marts mod Walisson Fagundes fra Brasilien.

Lørdag den 4. marts går det løs i Musikteatret Albertslund, når Danish Fight Night ved promotor Bettina Palle arrangerer boksegalla med deltagelse af blandt andre eksverdensmesteren Sarah Mahfoud og 23-årige Oliver Meng.

Sidstnævnte får talstærk opbakning af medrejsende fans fra Lolland-Falster og Sydsjælland, når det går løs i bokseringen, og det er noget, som han glæder sig til.

»Der er for gået for lang tid siden sidste kamp, så jeg glæder mig selvfølgelig meget til at komme i kamp igen. Formen skal lige finpudses, men den skal nok blive lige så god, som den plejer, inden det går løs den 4. marts. Publikum kan forvente, at jeg kommer med alt, hvad jeg har. Når jeg får så stor opbakning hjemmefra, så skal publikum ikke skuffes. Jeg tager de tunge våben i brug, og så giver jeg den alt, hvad jeg kan,« lyder meldingen fra Oliver Meng, som er ubesejret i 9 kampe som professionel.

Den danske super-weltervægter skal op mod brasilianeren Walisson Henriques Fagundes, som har en rekordliste på 5 sejre (4 på KO) og 2 nederlag. Den 24-årige brasilianer er en snedig og meget hårdtslående bokser, som har leveret mange gulvture til sine modstandere i sine første kampe. Den tidligere brasilianske mester er aldrig selv blevet stoppet før tid og må derfor anses for at være en meget hårdfør type, der kan forventes at give Oliver Meng hård kamp over den fulde distance.

Walisson Fagundes fra storbyen Sao Paulo har som sagt kun tabt to gange, begge på point, og i sit seneste nederlag - i en kamp om det nationale brasilianske mesterskab - tabte han til en ubesejret og meget dygtig landsmand, David Lourenco, der har flere internationale turneringssejre som amatørbokser på CV’et og blandt andet blev Brasilians første ungdomsverdensmester i amatørboksning og senere vandt de ungdomsolympiske lege.

Det har trukket ud med offentliggørelsen af Oliver Mengs modstander, fordi han oprindeligt skulle have mødt en colombiansk mellemvægter, der imidlertid trak sig fra kampen på selve dagen, hvor den skulle annonceres. Det bliver dog stadig en sydamerikaner, altså en bokser fra en verdensdel, som Oliver Meng endnu ikke har mødt i ringen.

»Jeg glæder mig til at bokse mod en mand fra endnu en verdensdel. Ligesom alle de andre, jeg har bokset imod, har de heldigvis allesammen kun to arme og to ben - og de kan alle sammen ligge ned. Jeg tager det, som det kommer. Jeg har set en enkelt kamp med ham på video. Han ser dygtig ud og er bestemt en værdig modstander. Han er en smule afventende i sin boksning, inden han pludselig slår kontra. Han går og lurer og forsøger at sætte overraskelsesangreb ind, der overrumpler modstanderen, men der skal en hel del til for at overraske mig i ringen. Det tror jeg ikke, han kan. Jeg glæder mig bare til at møde ham: Det bliver megafedt,« siger Oliver Meng.

Meng, som oprindeligt kommer fra Gedser, vandt som amatør bronze ved U17-EM. Som professionel har falstringen foreløbigt erobret junior-VM-bælterne hos to af de store, anerkendte VM-forbund, IBF og WBC. En dansk sejr den 4. marts kan åbne op for endnu en titelkamp, men vigtigst af alt giver den nyttig erfaring til den videre del af karrieren for højrefodsbokseren, som blandt andet har den force, at han slår lige hårdt med begge hænder, så den hånd, der er nærmest modstanderen, har en nærmest overrumplende power.

Som nybagt far har han slået sig ned med sin familie i byen Kettinge, og han træner til daglig i Sydhavsøernes Bokseklub, som holder til i en gymnastiksal på en gammel skole i byen Våbensted, som ligger i Guldborgsund Kommune tæt på Sakskøbing. Her har han blandt andet fået en masse ud af at sparre med den stærke og dobbelte sjællandsmester i amatør-boksning Luis Vasquez fra Amager Boxing Club før kampen den 4. marts, som han ser meget frem til.

»Jeg tager noget nyt med mig fra hver kamp. Det fede ved at være professionel er, at det aldrig bliver ensformigt. I min seneste kamp boksede jeg eksempelvis mod en ubesejret amerikaner (Eslih Owusu), der brugte ’shoulder rolls’ og andre smarte tricks. Det var ret fedt at prøve at bokse mod én, der havde en helt anderledes stil, end det som jeg har været vant til. Sådan har det været hele vejen igennem min karriere. Man bliver nogle gange overrasket over den måde, som de bokser på. Man er nogle gange nødt til at gå ind og være konstruktiv og forholde sig til den måde, de bokser på. Jeg har lært rigtig meget af mine tidligere kampe. Min sidste kamp var en hård titelkamp over 10 omgange - det var ekstremt hårdt, men det var virkelig fedt, og jeg kan mærke, at jeg for alvor udvikler mig under kampene. Det er dér, jeg tager de helt store skridt,« lyder meldingen fra Oliver Meng.

Den tidligere verdensmester Sarah Mahfoud tager som sagt sit første vigtige skridt på vej tilbage mod VM-tronen og bokser om WBC Silver-titlen i fjervægt mod Lara Ochmann fra Tyskland. Super-mellemvægteren Jacob Porsgaard, letsværvægteren Andreas Lynggaard og letvægteren Mahdi Jallaw skal ligeledes i aktion.

Derudover bokses der 5 topkampe med nogle af landets bedste eliteboksere under Danmarks Bokse-Union (DaBU).

Boksestævnet kan ses på Pluto TV’s nye sportskanal ”Pluto TV Sport”.

Billetter: www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/527617

Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Det direkte link til Pluto TV Sport er følgende: https://pluto.tv/da/live-tv/pluto-tv-sport-dk

Den gratisstreamingtjeneste kan nemt kan tilgås og streames på tværs af mobil, web og tilsluttede tv-enheder. Man kan streame fra sit smart-tv, fra sin computer, tablet eller telefon – helt uden oprettelse eller login.

Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning

Fakta om Oliver Meng

* Født: 9. juni 1999 (20 år)
* Oprindelig hjemby: Gedser
* Nuværede hjemby: Kettinge (Guldborgsund Kommune)
* Højde: 180 cm.
* Vægtklasse: Super weltervægt (letmellemvægt)
* Rekordliste som professionel: 9-0 (3 KO)
* Titler: Nuværende WBC junior-verdensmester i super-weltervægt efter sejr over Eslih Owusu i 2022. Tidligere IBF junior-verdensmester i samme vægtklasse efter sejr over Maono Ally i 2019 (forsvarede efterfølgende titlen en enkelt gang).
*Aktuelle rangeringer: Nummer 38 på WBC’s verdensrangliste. Nummer 23 på EBU’s EU-rangliste.
* Træner: Morten Meng
* Nuværende træningsbase: Sydhavsøernes Bokseklub i byen Våbensted
* Klub som amatør: Nykøbing Falster BK
* Rekordliste som amatør: 54 kampe (44 sejre)
* 15 landskampe – 12 sejre
* Bronze ved U-17 EM i 2015
* Guld ved de nordiske mesterskaber U19 i 2016 og 2017
* 3 danske mesterskaber og 5 sjællandske mesterskaber som ungdomsbokser
* Guld i flere internationale turneringer herunder Golden Olympics Gloves i Estland i 2016.