Oliver Meng kommer på sin sværeste opgave til dato den 13. januar mod Felice Moncelli

Det store danske boksehåb skal i Royal Arena i København for første gang forsvare sin nuværende mesterskabstitel. Det bliver mod en stærk italiener, der selv har vundet adskillige titler.

Oliver Meng, dansk boksnings store håb, ventes igen at få talstærk opbakning af medrejsende fans, når det går løs i bokseringen den 13. januar i Royal Arena.

Og det bliver der i den grad brug for, idet den 24-årige populære og fremstormende danske bokser fra Gedser sandsynligvis kommer på sin sværeste opgave til dato, når han skal op mod Felice Moncelli.

Bokserne kæmper om WBA Continental Europe-titlen (WBA’s europæiske titel), som Oliver Meng erobrede den 26. maj i en benhård kamp mod Khalil El Harraz og nu altså skal forsvare for første gang.

Sejren i maj førte til, at Oliver Meng blev placeret i top-15 på WBA’s verdensrangliste, et af de fire store, anerkendte VM-forbund, men italieneren vil selvsagt gøre alt for at erobre den position, og han har tidligere bevist, at han kan vinde netop den slags titelkampe.

Den syditalienske bokser med tilnavnet Faccia d'Angelo (engleansigt) er 29 år og står noteret for 28 sejre, 8 nederlag og 1 uafgjort. Han er dermed langt mere erfaren end sin 5 år yngre danske modstander, som til sammenligning kun har bokset 12 kampe.

Italieneren har bokset hele 11 titelkampe, som har været programsat til 10 eller 12 omgange. Han har i den forbindelse været indehaver af følgende internationale mesterskabstitler: IBF International, IBF European og WBC International. Derudover har han vundet to titelkampe om det italienske mesterskab.

Det sportslige højdepunkt kom sidste år, da han på udebane i Tyskland stoppede den hidtil ubesejrede Ahmad Ali i 7. omgang i en kamp om IBF’s European-titel. I de seneste seks år er Moncelli kun blevet stoppet en enkelt gang før tid, men det var så også mod den ubesejrede Slawa Spomer, som ligger i top-10 hos alle tre af de store VM-forbund (WBA, WBO og IBF).

Italieneren beskrives som en stærk og solid superweltervægter, som bokser offensivt og især er farlig, når han får kæmpet sig tæt ind på livet af sin modstander. Han har gode bevægelser og undvigemanøvrer og er blandt andet leveringsdygtig i en farlig uppercut. Oliver Meng er dog klar på udfordringen og på spørgsmålet om, hvad publikum kan forvente sig af ham den 13. januar, siger han følgende:

»Publikum kan forvente en topmotiveret Oliver Meng, som kommer med alt, hvad han har for virkelig at give publikum noget for skillingen. Det vil jeg gerne sikre. De skal have noget for de penge, som de betaler for billetten. Jeg er sikker på, at det bliver en knaldhård kamp og en knaldgod kamp, og det skal blive min sejr. Jeg skal nok få styr på den italiener.«

Den danske super-weltervægter imponerede tilskuere og seere ved det seneste Danish Fight Night-boksegalla i oktober med flot boksning og en effektiv knockoutsejr over en anden italiener Mirko Di Carlantonio, som indtil da kun var blevet stoppet før tid en enkelt gang stående af stævnelægen på grund af en øjenskade. Mod Oliver Meng kom han dog for første gang helt ned at ligge og blev talt ud af kamplederen i Royal Arena.

Oliver Meng medgiver, at det sandsynligvis bliver langt hårdere denne gang, men han er fortrøstningsfuld og mener, at han har værktøjerne til at besejre den rutinerede italiener.

»Det er en hård modstander. Jeg har selvfølgelig set noget video med ham, og han ser meget stærk ud, men det er jeg også, så jeg er sikker på, at vi nok skal komme til at skabe en fed kamp. Jeg glæder mig i hvert fald til at møde ham i ringen. Han har nogle enkelte svagheder, som jeg vil forsøge at udnytte, og jeg tror, at han ligger godt i forhold til min stil og nogle af de forcer, som jeg har,« siger Oliver Meng.

Der bliver tale om en meget spændende dansk-italiensk konfrontation på flere fronter den 13. januar, for samme aften skal den tidligere verdensmester Sarah Mahfoud som bekendt kæmpe mod den ubesejrede italiener Michela Braga om WBC Silver-titlen i fjervægt.

Derudover ligger det fast, at blandt andre Danmarks nye professionelle sværvægter Mathias Hansen og cruiservægterne Hamza Hussein og Thorbjørn Boudigaard skal i aktion på boksegallaen, som kommer til at omfatte 8-9 kampe i alt.

Den store boksefest afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena, og publikum kommer helt tæt på ringen med godt udsyn fra alle pladser. Billetter er sat til salg via Ticketmaster.

Køb billetter

Danish Fight Night på Facebook

Fakta om Oliver Meng

Født: 9. juni 1999 (24 år)
Oprindelig hjemby: Gedser
Nuværende bopæl: Kettinge (Guldborgsund Kommune)
Højde: 180 cm.
Vægtklasse: Super weltervægt (letmellemvægt)
Rekordliste som professionel: 12-0 (4 KO)
Titler: Nuværende WBA Continental Europe-mester i super weltervægt efter sejr over Khalil El Harraz i 2023. Tidligere WBC junior-verdensmester i super-weltervægt efter sejr over Eslih Owusu i 2022. Tidligere IBF junior-verdensmester i samme vægtklasse efter sejr over Maono Ally i 2019 (forsvarede efterfølgende titlen en enkelt gang).
Aktuelle rangeringer: Nummer 14 på WBA’s verdensrangliste.
Træner: Morten Meng
Nuværende træningsbase: Sydhavsøernes Bokseklub i byen Våbensted
Klub som amatør: Nykøbing Falster BK
Rekordliste som amatør: 54 kampe (44 sejre)
15 landskampe – 12 sejre
Bronze ved U-17 EM i 2015
Guld ved de nordiske mesterskaber U19 i 2016 og 2017
3 danske mesterskaber og 5 sjællandske mesterskaber som ungdomsbokser
Guld i flere internationale turneringer herunder Golden Olympics Gloves i Estland i 2016.