Oliver Meng skal forsvare sin IBF junior-VM-titel for første gang mod ukrainske Vasyl Kurasov

Efter blot 7 kampe som professionel er den ubesejrede danske super weltervægter Oliver Meng klar til at forsvare sin titel for første gang, når han den 1. februar sætter sin IBF junior-VM-titel på spil mod Vasyl Kurasov fra Ukraine.

Oliver Meng skriver dermed endnu engang historie ved at være den yngste danske bokser, der skal forsvare et sådant mesterskab, idet han fortsat kun er 20 år gammel.

International Boxing Federation (IBF) er et af boksesportens store og anerkendte verdensforbund, og i et titelforsvar af forbundets junior-VM-titel, kan det danske supertalent med en sejr positionere sig yderst fordelagtigt overfor IBF’s repræsentanter; sende et vigtigt signal til resten af bokseverdenen samt tage endnu et vigtigt skridt på vej mod store bedrifter.

Kampen finder sted i forbindelse med Danish Fight Nights store VM-galla i Frederiksberg Hallerne, hvor danske Sarah Mahfoud skal forsøge at blive Danmarks første IBF-verdensmester, når hun bokser mod argentinske Brenda Carabajal.

Oliver Mengs modstander Vasyl Kurasov fra Ukraine er 21 år og har en rekordliste på 11 sejre og 3 nederlag med 6 af sejrene på KO. Han er aldrig selv blevet stoppet før tid.

Ukraineren, som beskrives som en bokser med hurtige hænder, gode bevægelser og et godt slagrepertoire, har blandt andet bokset om WBC’s junior VM-titel på udebane mod ubesejrede Jon Miguez fra Spanien, men tabte ved den lejlighed på point efter 10 omgange.

Vasyl Kurasov har også gået tiden ud med franskmanden Jose Gomez, som med 19 sejre og kun et nederlag er nummer 76 på BoxRec’s verdensrangliste. Ukraineren vandt ved denne lejlighed et par omgange over franskmanden og må derfor anses som en kapabel modstander for den 20-årige Oliver Meng, som på rekordtid er nået op som nummer 145 i verden ifølge BoxRec.

”Jeg har set et par kampe på video med Vasyl Kurasov. Han gør det meget godt og er en god bokser. Han kommer ikke bare for at hæve checken. Han ser godt ud i ringen og virker dygtig, men jeg skal nok gå ud og bevise, at jeg er endnu bedre,” siger Oliver Meng om modstanderens kvaliteter.

Oliver Meng erobrede IBF junior-VM-titlen, da han på hjemmebane den 18. januar i en fyldt Nykøbing Falster Hallen knockoutede Maono Ally fra Tanzania i 2. omgang. Han bekymrer sig ikke over, at den kommende modstander aldrig er blevet stoppet før, hvilket potentielt kan betyde 10 hårde omgange i Frederiksberg Hallerne.

”Vi forbereder os altid på at gå den fulde distance. Men kan jeg stoppe ham før tid, så vil jeg selvfølgelig rigtig gerne det. Jeg er klar og i god form allerede nu. Der er en måned til, hvor vi kan lave forskellige justeringer og gennemføre en masse sparring, så jeg bliver helt klar til de 10 omgange, hvis det skal være,” siger Oliver Meng og tilføjer:

”Jeg har siddet og set min kamp fra januar måned mod Maono Ally, da jeg vandt titlen. Hvis man kigger på den kamp og vurderer min fysik og slagkraft i dag, så mener jeg selv, at jeg er blevet 100 gange stærkere end dengang, selvom jeg fortsat bokser i samme vægtklasse. Så der er helt klart en mulighed for, at jeg stopper ham, og jeg vil også gerne være den første, der stopper ham før tid.”

Det er som bekendt Oliver Mengs 8. kamp som professionel, og det betyder, at han herefter formelt kan komme i betragtning til EBU’s europarangliste og EU-rangliste, som netop kræver minimum 8 kampe. Derudover får Oliver Meng også mulighed for at gøre indtryk på IBF.

”Det er lidt af en gulerod, at man kan vise sig frem overfor repræsentanter fra IBF, som kan være med til at fortælle min historie videre. Men jeg har det sådan, at uanset om der er officials og repræsentanter til stede fra IBF - eller om det foregår i en hal med enten rigtig mange tilskuere eller kun 10 tilskuere - så vil jeg altid gøre alt for vinde og gøre mit bedste. Jeg har forberedt mig godt, og jeg er allerede i rigtig god form nu. Nu skal vi bare passe på, at jeg ikke kommer i overtræning. Vi har haft god tid til denne kamp og er startet i god tid. Nu sørger vi for at tilpasse os her den sidste måned, så jeg topper den 1. februar,” siger Oliver Meng.

Udover de to titelkampe med henholdsvis Sarah Mahfoud og Oliver Meng kommer også IBF Baltic-mesteren i letsværvægt, Jeppe Morell, i aktion den 1. februar, og det samme gør danske boksere såsom Ditlev ”D-Struction” Rossing (nr. 28 på WBC’s verdensrangliste), Victor Ramon, Heva Sharif og Adel Younes.

Billetsalg: www.ticketmaster.dk
Direkte link: https://www.ticketmaster.dk/event/478679?language=da-dk
Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
Hjemmeside: www.danishfightnight.com

 

 Fakta om Oliver Meng
* Født: 9. juni 1999 (20 år)
* Hjemby: Gedser og nu Nykøbing F.
* Højde: 180 cm.
* Vægtklasse: Super weltervægt (letmellemvægt)
* Rekordliste som professionel: 7-0 (3 KO)
* Titler: Nuværende IBF Junior-verdensmester efter sejr over Maono Ally den 18. januar 2019.
* Træner: Morten Meng og Martin Trane
* Klub som amatør: Nykøbing Falster BK
* Rekordliste som amatør: 54 kampe (44 sejre)
* 15 landskampe – 12 sejre
* Bronze ved U-17 EM i 2015
* Guld ved de nordiske mesterskaber U19 i 2016 og 2017
* 3 danske mesterskaber og 5 sjællandske mesterskaber som ungdomsbokser
* Guld i flere internationale turneringer herunder Golden Olympics Gloves i Estland i 2016.