Oliver Meng skal sparre med ubesejret hviderusser og inviterer til åben træning forud for sit første IBF junior-VM-titelforsvar

Det 20-årige supertalent, som bokser næste gang den 1. februar i Frederiksberg Hallerne, inviterer alle forbi træningssalen i Team Meng Box Gym.I anledning af sit første titelforsvar af IBF junior VM-titlen i super weltervægt den 1. februar arrangerer Oliver Meng ”åben træning” i de nye lokaler i Team Meng Box Gym i Nykøbing F.

Den åbne træning finder nærmere bestemt sted lørdag den 11. januar klokken 12.00 i Team Meng Box Gym, Gartnervej 18 i Nykøbing F.

Under denne åbne seance i Oliver Mengs eget boksegym kan medier og publikum få mulighed for at se Olivers forberedelser og træningsøvelser på forreste række, lyder meldingen fra den danske bokser, som trænes af sin far Morten Meng og Martin Trane.

Efter træningen vil der være kaffe og kage - samt mulighed for at stille spørgsmål om træningen og den kommende titelkamp.

Efter blot 7 kampe som professionel er den ubesejrede danske super weltervægter Oliver Meng som bekendt klar til at forsvare sin titel for første gang, når han den 1. februar sætter sin IBF junior-VM-titel på spil mod Vasyl Kurasov fra Ukraine.

Oliver Meng skriver dermed endnu engang historie ved at være den yngste danske bokser, der skal forsvare et sådant mesterskab, idet han fortsat kun er 20 år gammel.

International Boxing Federation (IBF) er et af boksesportens store og anerkendte verdensforbund, og i et titelforsvar af forbundets junior-VM-titel, kan det danske supertalent med en sejr positionere sig yderst fordelagtigt overfor IBF’s repræsentanter; sende et vigtigt signal til resten af bokseverdenen samt tage endnu et vigtigt skridt på vej mod store bedrifter.

Kampen finder sted i forbindelse med Danish Fight Nights store VM-galla i Frederiksberg Hallerne, hvor danske Sarah Mahfoud skal forsøge at blive Danmarks første IBF-verdensmester, når hun bokser mod argentinske Brenda Carabajal.

Oliver Mengs modstander Vasyl Kurasov fra Ukraine er 21 år og har en rekordliste på 11 sejre og 3 nederlag med 6 af sejrene på KO. Han er aldrig selv blevet stoppet før tid.

Ukraineren, som beskrives som en bokser med hurtige hænder, gode bevægelser og et godt slagrepertoire, har blandt andet bokset om WBC’s junior VM-titel på udebane mod ubesejrede Jon Miguez fra Spanien, men tabte ved den lejlighed på point efter 10 omgange.

Vasyl Kurasov har også gået tiden ud med franskmanden Jose Gomez, som med 19 sejre og kun et nederlag er nummer 76 på BoxRec’s verdensrangliste. Ukraineren vandt ved denne lejlighed et par omgange over franskmanden og må derfor anses som en kapabel modstander for den 20-årige Oliver Meng, som på rekordtid er nået op som nummer 145 i verden ifølge BoxRec.

Mogens Palle har af samme årsag hentet en meget dygtig sparringspartner til Danmark for at skærpe Oliver Mengs form. Det drejer sig om Yaheni Makarchuk, som er ubesejret i 4 kampe som professionel. Den 26-årige hviderusser fra Minsk er 175 centimeter høj og er efter blot 4 kampe rangeret som den tredjebedste hviderussiske super weltervægter ud af de i alt 15 aktive professionelle boksere, som landet ifølge BoxRec har i denne vægtklasse.

Yaheni Makarchuk vil også være til stede i træningssalen, når Oliver Meng inviterer til åben træning.

Udover de to titelkampe med henholdsvis Sarah Mahfoud og Oliver Meng kommer også IBF Baltic-mesteren i letsværvægt, Jeppe Morell, i aktion den 1. februar, og det samme gør danske boksere såsom Ditlev ”D-Struction” Rossing (nr. 28 på WBC’s verdensrangliste), Victor Ramon, Heva Sharif og Adel Younes.

Billetsalg: www.ticketmaster.dk
Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
Hjemmeside: www.danishfightnight.com

Fakta om Oliver Meng
* Født: 9. juni 1999 (20 år)
* Hjemby: Gedser og nu Nykøbing F.
* Højde: 180 cm.
* Vægtklasse: Super weltervægt (letmellemvægt)
* Rekordliste som professionel: 7-0 (3 KO)
* Titler: Nuværende IBF Junior-verdensmester efter sejr over Maono Ally den 18. januar 2019.
* Træner: Morten Meng og Martin Trane
* Klub som amatør: Nykøbing Falster BK
* Rekordliste som amatør: 54 kampe (44 sejre)
* 15 landskampe – 12 sejre
* Bronze ved U-17 EM i 2015
* Guld ved de nordiske mesterskaber U19 i 2016 og 2017
* 3 danske mesterskaber og 5 sjællandske mesterskaber som ungdomsbokser
* Guld i flere internationale turneringer herunder Golden Olympics Gloves i Estland i 2016.