Opsigtsvækkende nationalt boksebrag i Royal Arena: Danske mellemvægtere brager sammen den 7. oktober

Der er udsigt til masser af hårdtslående action, når prof-debutanten Yusub Pashaev fra Gilleleje Bokseklub kæmper mod Ali Hussein i et opgør i mellemvægt.

Udover kampe med blandt andre Sarah Mahfoud, Enock Poulsen, Oliver Meng og Mathias Hansen kan boksepromotor Bettina Palle nu også annoncere et spændende nationalt opgør i mellemvægt mellem to stærke, danske boksere.

25-årige Yusub Pashaev debuterer nemlig som professionel i Royal Arena og får en særdeles hård debutmodstander, når det går løs den 7. oktober. Gilleleje-kæmperen skal op mod sin danske boksekollega Ali Hussein, som har bokset 11 professionelle kampe i Tyskland og kun har forladt ringen som taber to gange.

»Publikum kan se frem til en meget spændende og helt åben kamp mellem to rigtig dygtige boksere, som begge har budt sig til med et ønske om at bokse den 7. oktober. De fortjener stor respekt for at stille op til dette opgør, som meget vel kan blive højdramatisk. Det giver lærdom og erfaring til begge boksere, når modstanderen er en ligeværdig, sulten og ambitiøs landsmand. Det er en af den slags matchninger, hvor et nederlag ikke bremser boksekarrieren, når der leveres en helhjertet indsats. Tværtimod kan en seværdig kamp åbne op for andre spændende opgaver for begge boksere,« siger promotor Bettina Palle fra Danish Fight Night.

Det ligner på papiret den hårdeste debutkamp for en dansk profbokser, siden Anders Hugger på et Team Palle-stævne i Brøndbyhallen i 2006 boksede mod Martin Nielsen, som var ubesejret i 14 kampe. Den gang endte det i en fantastisk og medrivende kamp, hvor Anders Hugger revancherede sit nederlag til Nielsen fra amatørdagene. Den hårde matchning den 7. oktober tager da heller ikke modet fra Yusub Pashaev, som beskrives som en meget fysisk stærk bokser med stor slagkraft og en stil, der passer rigtig godt til professionel boksning.

»For mig er det underordnet, hvem der står i det modsatte hjørne: Jeg frygter ikke nogen. Uanset om det er en rutineret bokser som Ali Hussein eller en anden, så ved jeg, at hvis jeg giver alt i forberedelserne og rammer min topform den 7. oktober, så kan ingen røre mig. Og med hensyn til Ali Hussein: Jeg glæder mig virkelig til at møde ham i ringen. At mange måske tvivler på mig og ikke tror, jeg kan vinde over ham, tænder kun en endnu større ild i mig,« siger Yusub Pashaev.

Yusub Pashaev, som bor i Hillerød og til daglig træner i Gilleleje Bokseklub under kyndig ledelse af Oliver og Tobias Møllenberg, har som amatør bokset 54 kampe med 38 sejre. To gange har han vundet sølv ved DM, og han har ydermere vundet guld i en lang række bokseturneringer.

»Jeg har valgt at bokse i professionelt regi, fordi det har altid været en stor drøm og ambition for mig, siden jeg startede med at bokse for 13 år siden. Jeg mener også, at min stil passer rigtigt godt til professionel boksning. Derudover er min fysik noget specielt, og jeg tror, det vil give mig en fordel i professionelle kampe,« siger Yusub Pashaev, som glæder sig vise sine evner frem foran et stort publikum.

Ali Hussein, som bor i Tingbjerg og har fået sin boksemæssige opdragelse i Bispebjerg Bokseklub, dengang den legendariske træner Jean Schmücker huserede i klubben, har bokset alle sine professionelle kampe i Tyskland og står noteret for 8 sejre, 2 nederlag og 1 uafgjort.

I sin seneste kamp vandt han German Boxing Associations internationale titel i mellemvægt efter en sejr over Felix Kriedemann. Ali Hussein har blandt andet også bokset uafgjort mod tysk-italieneren Thomas Piccirillo, som har bokset uafgjort mod Vincenzo Gualtieri, der for ganske nylig blev IBF-verdensmester i vægtklassen.

Ali Hussein, som er storebror til cruiservægteren Hamza Hussein, der i en meget underholdende kamp ved det seneste Danish Fight Night i Royal Arena besejrede Thorbjørn Boudigaard, glæder sig ligeledes til at vise, hvad han kan, når det går løs i samme arena. Han er samtidig overbevist om, at han kommer til at besejre Yusub Pashaev den 7. oktober.

»Yusub er stærk og vild nok, men han er ikke stærkere end mig. Det bliver helt sikkert en rigtig fed kamp, men den bliver ikke vanskelig for mig. Der er ingen i Danmark, der bokser, ligesom jeg gør. Jeg leger meget i ringen, og jeg mener ikke, at han har det, der skal til for at kunne hamle op med mig. Jeg er en blanding af forskellige stilarter. Jeg er ikke en robot, der kun kan bokse på én måde, men jeg kan variere og levere et show med rigtig god boksning. Det skal I nok få at se den 7. oktober,« siger Ali Hussein, som trænes af Robert Larsen, som også har skaffet kampe til Ali siden profdebuten i 2015.

Som amatør nåede Ali Hussein at bokse 31 kampe med 26 sejre. Han gik over som professionel efter at have vundet de sjællandske mesterskaber i Idrætshuset på Østerbro. Nu glæder han sig til igen at optræde på dansk grund efter have bokset alle sine 11 kampe som professionel i Tyskland.

Flere informationer om kampen og bokserne følger den kommende tid.

I hovedkampen den 7. oktober stiller Sarah Mahfoud op mod den tidligere mangedobbelte verdensmester Marcela Acuña i en kamp om WBC’s Silver-titel i fjervægt. Der er ligeledes kampe med blandt andre Enock Poulsen, Oliver Meng, Mathias Hansen og Victor Ramon. Bettina Palle vil desuden snarest løfte sløret for yderligere 2 profkampe med dansk deltagelse samt 3 kampe med deltagelse af boksere fra Herlev Boxing.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena.

Billetter kan købes via Ticketmaster

Danish Fight Night på Facebook

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Fakta om Yusub Pashaev

Født 09.09.1997 i Groznyj, Tjetjenien, men kom til Danmark som 5-årig.
Bor i Hillerød.
Bokser til daglig i Gilleleje Bokseklub (Tidligere klubber: Karlebo BK og Herlev BK).
Træner: Oliver Møllenberg og Tobias Møllenberg.
Kampvægt: 72,5 kg (mellemvægt).
Rekordliste som professionel: Pro-debut den 7. oktober 2023.
Rekordliste som amatør: 54 amatør kampe, 38 sejre.
2 gange sølv ved DM. Guld ved b.la HSK Box Cup, Hvidovre Box Cup, Haslev Box Cup og Viking Box Cup.
Yusub Pashaev har også kort været inde over trupperne under det danske landshold, dog nåede han aldrig nogen officielle landskampe for Danmark.

Fakta om Ali Hussein

Født 07.04.1987 i Libanon, men kom til Danmark som 1-årig.
Bor i Tingbjerg i København.
Træner til daglig i Bispebjerg Bokseklub, som han samtidig er formand for og har også tre år med fokus på kickboxing og thaiboksning.
Træner: Robert Larsen.
Højde: 180 cm.
Kampvægt: 72,5 kg (mellemvægt).
Rekordliste som professionel: 8-2-1 (3 KO).
Rekordliste som amatør: 31 kampe, 26 sejre.
Sjællandsk mester i 2015 samt en række andre turneringssejre.