Overraskende comeback: Tobias Sørig vender tilbage til bokseringen den 26. maj i Royal Arena

Cruiservægteren Tobias Sørig vender tilbage som professionel bokser, når der er Danish Fight Night og donerer overskuddet fra sine sponsorer til indlagte børn.

Det kommende Danish Fight Night-boksestævne i Royal Arena med blandt andre Oliver Meng og Sarah Mahfoud har dermed fået tilført et ekstra navn til programmet med nyheden om, at Tobias Sørig gør comeback efter 5 års fravær fra ringen.

Tobias Sørig kontaktede selv promotor Bettina Palle efter det seneste stævne i Albertslund Musikteater med et ønske om at bokse igen, og det ønske bliver nu indfriet.

»Jeg har en sult og en lyst til at komme i ringen igen. Hvis jeg skal prøve at smage på boksningen igen, så er det nu. Om fem år vil det være definitivt for sent. Idéen kom til mig for halvanden måned siden, og jeg er på vej til at komme i rigtig god form. Jeg gik og tænkte over det nogle uger, inden jeg kontaktede Bettina Palle. Siger man det højt, så fanger bordet, for så skal man også være klar, for det er meget hårdt at træne op til. Jeg tager det meget seriøst, og publikum kan forvente en ufattelig målrettet og rigtig godt forberedt og hårdtslående bokser i ringen den 26. maj,« siger Tobias Sørig, som også traf den endelige beslutning på grund af det nye setup, som varsler en ny og spændende tid for dansk boksning.

»Der var så fed en stemning ved sidste stævne. Jeg var med i ringhjørnet under min kæreste Sarah Mahfouds kamp, og jeg var med bag kulissen. Jeg kan mærke, at der sker meget mere nu, og der er samtidig planlagt stævner ud i fremtiden. Da jeg stoppede i sin tid, var det på grund af en kamp, som blev udsat tre gange. Det blev jeg lidt træt af, fordi det var svært at sætte sig mentalt op til en kamp, som så ikke blev til noget. Men nu er der virkelig gang i den igen. Jeg har det som om, at boksningen ikke har haft det så godt, som den har det lige nu, i mange år. Det er samtidig ekstra motiverende, at der der lagt op til flere stævner et fantastisk sted som Royal Arena.«

Tobias Sørig er en underholdende og hårdtslående bokser, som er bevægelig og let på fødderne, og samtidig besidder en stærk vilje langt ud over det sædvanlige. Som amatør boksede han med base i Ringsted Bokseklub i alt 22 kampe med 19 sejre. Som professionel har han i seks kampe kun tabt en enkelt gang. Nederlaget fandt sted, da han efter skadesperiode pressede vægten ned fra cruiservægt til letsværvægt før en kamp i 2017. Set i bakspejlet en fejlagtig strategi, som han ikke har tænkt sig at gentage, idet han oplevede, at vægttabet gjorde ham svagere i de sidste uger før kampen og belastede hans modstandskraft mod slag i ringen.

Tobias Sørig har bedrevet en masse i boksepausen. Han er uddannet klejnsmed og har været selvstændig smed siden 20-års-alderen med flere ansatte i sit firma. Der har været masser at lave, og det går ifølge bokseren bedre med virksomheden, end det nogensinde har gjort.

Derudover har han under pausen været under uddannelse som skuespiller og har nogle roller i et par film, der kommer til efteråret. Det startede med privatundervisning hos skuespiller Henning Valin Jakobsen, og han søgte efterfølgende ind – og blev også optaget - på Københavns Film- og Teaterskole.

Sidst men ikke mindst har brugt tid på at udfordre sig selv og indsamle penge til godgørende formål, og det kommer også til at ske i forbindelse med comeback-kampen den 26. maj.

»Samtlige af mine sponsorpenge går ubeskåret til en organisation, der hedder Legeheltene. Det er flok af blandt andet fysioterapeuter, som tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og arrangerer bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn for at modvirke inaktivitet og ensomhed. Børnene lyser fuldstændig op, når de kommer ud, og jeg har også samlet penge ind til dem før,« siger Tobias Sørig.

Forrige sommer deltog han eksempelvis i Hellrun, Danmarks hårdeste konkurrence, som er en begivenhed, der strækker sig over 26 timer, hvor deltagerne bliver kørt igennem ekstremt hårde øvelser og udfordringer, der tester både fysik og psyke. Feltet samlede samtidig penge ind til Legeheltene, og Tobias Sørig satte sig som mål at blive den, der samlede flest penge ind. Det lykkedes ham at indsamle 64.000 kroner, hvilket var det højeste beløb blandt alle deltagere. Den bomstærke bokser indsamlede ligeledes 47.000 kroner, da han i 2022 satte sig for at slå rekorden i Dyrehavsbakkens kendte forlystelse ”Kraftprøven”, hvor man skal slå med en kæmpehammer for at få klokken til at stige til vejrs og afgive en lyd, når den rammer toppen. Efter et grundigt træningsforløb blev den hidtidige rekord fra 1980’erne overgået med hele 742 slag, så den i dag lyder på 2.142 succesrige slag i træk.

Nu gælder det dog boksningen og comebackkampen den 26. maj. Alle andre projekter er lagt til siden og erstattet af hård boksetræning. Tobias Sørig understreger, at han er meget seriøs omkring sit comeback, og at der er fuldt fokus på det sportslige. Han træner to gange dagligt og forventer, at det bliver en mere målrettet bokser og et mere helstøbt menneske, der tager udfordringen op i Royal Arena.

»Jeg tager det meget seriøst, og jeg har en vision om at bruge min energi mere målrettet oppe i ringen. På en måde, som jeg måske ikke gjorde sidst, da jeg boksede professionelt. Jeg var lidt for tilbageholdende. Når jeg kigger tilbage, tænker jeg, at jeg var lidt for usikker omkring det. Det kommer jeg ikke til at være nu. Jeg kender mig selv bedre i dag. Jeg kan præstere meget bedre – det er i hvert fald min egen forventing. Jeg tror, at det bliver meget mere underholdende, og jeg satser på, at jeg bliver en langt mere overbevisende fighter i ringen,« siger Tobias Sørig.

Oliver Meng bokser hovedkamp den 26. maj, når han kæmper mod Khalil El Harraz om WBA Continental Europe-titlen i super weltervægt. Der forventes ca. seks-syv professionelle kampe i Royal Arena Hall, der er en tilpasset version af den store Royal Arena. Den store boksefest indledes med 4-5 forkampe med nogle af landets stærkeste elite-amatørboksere i spændende matchninger. Det vil sige i alt 10-11 boksekampe, når det går løs på fight night.

Billetter er sat til salg hos Ticketmaster

Danish Fight Night på Facebook

Royal Arena hjemmeside

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan nemt tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.