Sarah Mahfoud bokser titelkamp mod argentinsk bokselegende

Der er lagt op til en spændende boksefest i Royal Arena, når Sarah Mahfoud den 7. oktober stiller op mod den tidligere mangedobbelte verdensmester Marcela Acuña i en kamp om WBC’s Silver-titel.
Sarah Mahfoud ventes at få hænderne fulde, når hun lørdag den 7. oktober vender tilbage til bokseringen.
Den tidligere danske verdensmester møder nemlig den rutinerede argentiner Marcela Eliana Acuña, som er en af de helt store bokseprofiler på kvindesiden.
De to boksere kæmper i Royal Arena om WBC’s Silver Championship, som i praksis fungerer som en form for VM-kvalifikationskamp til WBC’s store VM-titel. Med en sejr vil vinderen med andre ord placere sig i en yderst fordelagtig position, når WBC skal udpege kommende udfordrere til den nuværende verdensmester.
Marcela Eliana Acuña er en vaskeægte argentinsk bokselegende, som ifølge fremtrædende bokseeksperter er så godt som sikker på optagelse i boksningens Hall of Fame i USA, når hun engang lægger handskerne på hylden. Hun betragtes som en af kvindeboksningens pionéer og har sejre over stærke boksere som Jackie Nava, Mayerlin Rivas, Alejandra Oliveras, Edith Soledad Mathysse, Alicia Ashley, Shannon O’Connell, Yazmin Rivas og mange flere. Hun har blandt andet også besejret Brenda Karen Carabajal, som Sarah Mahfoud blev verdensmester mod i 2020.
Marcela Acuña har været verdensmester adskillige gange: Hun var WBC-verdensmester i super bantamvægt fra 2006 til 2008 og WBC-verdensmester fra 2008 til 2010. Dernæst var hun WBO-verdensmester fra 2013 til 2014 og WBA interim-verdensmester i fjervægt i 2016. Hun var IBF-verdensmester i super bantamvægt fra 2017 til 2018 og indehaver af samme titel igen fra 2018 til 2019.
Argentineren boksede senest om verdensmesterskabet i december 2022 – altså for under et år siden – da hun tabte knebent på point til Debora Dionicius i et opgør om WBO-titlen i super bantamvægt. I sin seneste kamp den 21. juli 2023 besejrede hun sin landsmand Lecrecia Belen Arrieta, og Acuña har ambitioner om på ny at blive verdensmester, hvilket er årsagen til, at hun rejser til Danmark for at tage kampen op med den toprangerede danske bokser.
Marcela Acuña har samlet set en imponerende rekordliste på 53 sejre, 9 nederlag og 2 uafgjorte med 20 sejre før tid. 25 af kampene har været om VM-titler i de største forbund.
Til sammenligning står Sarah Mahfoud noteret for 13 sejre i 14 kampe, hvoraf tre af disse kampe har været om de store VM-titler.
Siden 1999 har Acuña aldrig tabt en boksekamp med klare pointcifre. Der har udelukkende været tale om knebne pointnederlag. Hun er pt. rangeret som nummer 8 på WBA’s verdensrangliste i fjervægt (57 kilo) samt nummer 3 og 4 på henholdsvis WBC’s og WBO’s verdensranglister i super bantamvægt (55 kilo).
Der venter med andre ord Sarah Mahfoud en meget svær opgave mod en rutineret og durkdreven bokser, som er berømmet for sin meget offensive boksestil og en meget ødelæggende overhåndshøjre, som har gjort livet surt for mange modstandere.
»Sarah Mahfoud kommer hverken til at lurepasse eller vælge den nemme vej tilbage til VM-tronen. Vi ønsker med denne titelkamp - og denne stærke modstander - at sende et klart signal til alle forbund om, at Sarah målrettet jagter en VM-kamp og ønsker at tilkæmpe sig en plads forrest i køen til de største kampe. Publikum kan forvente et meget spændende og nervepirrende titelopgør den 7. oktober, hvor Sarah vil gøre alt, hvad hun kan for at jagte en sejr og sikre sig en meget fornem skalp,« siger promotor Bettina Palle.
Udover Sarah Mahfoud er der også udsigt til kampe med eks-europamester (og den nuværende officielle udfordrer til EM-titlen i super-letvægt) Enock Poulsen samt 24-årige Oliver Meng, der boksede hovedkamp i Royal Arena den 26. maj, og nu ligger nummer 14 på WBA’s verdensrangliste.
Danmarks nye professionelle sværvægtsbokser Mathias Hansen, der som amatør vandt sølv ved U17-EM, vender ligeledes tilbage til ringen den 7. oktober, og det samme gør super-letvægteren Victor Ramon.
Der ventes i alt 8-9 professionelle kampe samt tre amatørkampe, som vil blive præsenteret den kommende tid.
Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena. I første omgang konfigureres Royal Arena Hall til en tilskuerkapacitet på lidt over 3.000, men kapaciteten kan meget enkelt øges, hvis efterspørgslen tilsiger det.
Billetter kan købes via Ticketmaster.
--
Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.