Sarah Mahfoud får kæmpe VM-drømmekamp den 24. september i Manchester

Bettina Palle bekræfter genistreg som Mogens Palle arvtager: Sarah Mahfoud får kæmpe VM-drømmekamp den 24. september i Manchester
Efter en hurtig handling i kulissen fra dansk side bliver den med afstand største boksekamp, som en dansk kvinde nogensinde har medvirket i, nu en realitet.
Boksepromotor Bettina Palle, som for nylig overtog hovedansvaret for Danish Fight Night efter sin far Mogens Palles sidste stævne som aktiv promotor, kan nu levere en sensationel nyhed i sin første pressemeddelelse som ankermand for bokseforretningen.
Via intense forhandlinger i kulissen er det nemlig lykkedes at skaffe IBF-verdensmester Sarah Mahfoud den absolutte »drømmekamp« mod den mangedobbelte verdensmester og superstjerne Amanda Serrano, som er en af verdens bedste boksere på tværs af alle vægtklasser.
VM-titlerne hos IBF, WBC, WBO og IBO kan med andre ord sensationelt blive forenet hos én person, når den ubesejrede professionelle bokser Sarah Mahfoud går i ringen i et brag af en VM-kamp mod den frygtindgydende superstjerne Amanda Serrano, som selv er indehaver af VM-bælterne fra WBC, WBO og IBO.
Kampen finder sted lørdag den 24. september i Manchester Arena med plads til 21.000 tilskuere og bokses samme aften som sværvægtsbraget mellem Joseph Parker og Joe Joyce. Stævnet arrangeres af Hall of Fame-promotoren Frank Warren fra Queensberry Promotions.
»Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at lande denne fantastiske VM-kamp. Det er den kamp, som Sarah Mahfoud selv allerhelst vil have. Hun ønsker at møde de stærkeste i verden, og der findes ikke en stærkere modstander end Amanda Serrano. Kampen har været på tale før i USA, men nu er det altså lykkedes at få alle detaljer på plads i forhold til en kamp i Storbritannien,« siger Bettina Palle, som også bemærker, at Sarah Mahfoud dermed bokser i dansk »prime-time« og undgår at skulle kæmpe med potentielt jetlag ved at rejse over Atlanten.
Bettina Palle forklarer, at Amanda Serrano oprindeligt skulle have bokset tidligere på måneden i Madison Square Garden, New York mod den nuværende WBO-interim-verdensmester Brenda Carabajal, som Sarah Mahfoud allerede har besejret. Kampen blev imidlertid afblæst, fordi stævnets anden hovedkamp blev aflyst. Bettina Palle benyttede derfor resolut lejligheden til at kontakte Amanda Serranos team i forsøget på at få kilet Sarah Mahfoud ind som en ny og mere sportslig attraktiv modstander end Carabajal.
»Det gjaldt om at være lynhurtig, da den anden kamp blev aflyst. Serrano mod Mahfoud har været på tegnebrættet før, og endda aflyst, og timingen har været skidt. Men ved eget initiativ opstod der efter aflysningen denne gang en uventet og gylden mulighed for at lave kampen i Manchester. Så jeg er ret stolt over, at det endelig falder på plads, og at jeg dermed har sikret Sarah drømmekampen,« siger Bettina Palle.
Baggrunden for den store VM-unifikationskamp er desuden, at Sarah Mahfoud og Amanda Serrano, som er bosat i New York, men som kommer fra Puerto Rico, er de største navne i fjervægt og begge vil gøre alt for at erobre alle VM-titler i vægtklassen.
»Sarah Mahfoud besejrede i april den daværende europamester Nina Meinke, som samtidig var rangeret som nummer 1 hos både IBF og WBC. Med sejren fik hun dermed overstået sit obligatoriske pligtforsvar mod den officielle udfordrer udpeget af IBF. Sarah Mahfoud overtog parentes bemærket førstepladsen på WBC’s verdensrangliste, hvor Amanda Serrano er verdensmester, og Amanda Serrano har også et stort ønske om at samle alle VM-bælterne i fjervægt. Så kampen er helt oplagt og giver god mening for alle parter,« siger Bettina Palle. 
Det er et fyrtårn indenfor kvindeboksning, som Sarah Mahfoud (ubesejret i 11 kampe) skal op imod. I sin seneste kamp tabte Amanda Serrano knebent på en split-decision i en fantastisk, medrivende og historisk boksekamp mod Katie Taylor i Madison Square Garden i New York, da to kvinder for første gang boksede hovedkamp i den legendariske og udsolgte arena. Det var en kamp, der sandsynligvis ændrede kvindeboksningen for altid. Amanda Serrano gik ved den lejlighed hele to vægtklasser op for at møde Katie Taylor i letvægt og havde undervejs den irske bokser på knockoutens rand. Nu er Serrano imidlertid tilbage i sin favoritvægtklasse, fjervægt, hvor hun altid har været urørlig.
33-årige Amanda Serrano (42 sejre, 2 nederlag, 1 uafgjort) betragtes samtidig som den mest hårdtslående kvindelige bokser i verden. Hun har hele 30 knockoutsejre i sine 42 sejre, hvilket er en uhørt høj knockout-procent i kvindeboksning. Hun er desuden indehaver af en »Guinness World Record« for at have vundet i alt 9 VM-titler i 7 forskellige vægtklasser. En rekord, ingen andre i sporten kan tangere.
Sarah Mahfoud er dog klar til at gribe chancen og er i gang med den fysiske del af træningen forud for sit livs største boksekamp og en af de allerstørste kampe med dansk deltagelse nogensinde. 
Flere opdateringer om hendes forberedelser følger den kommende tid.
Billetsalget til Manchester Arena er i øvrigt allerede påbegyndt via Ticketmaster, og der ventes at blive komplet udsolgt i arenaen, når det går løs den 24. september.
Highlights fra Amanda Serranos seneste kamp mod Katie Taylor: https://www.youtube.com/watch?v=ImbkiI_F30I
Danish Fight Night website: www.danishfightnight.com
Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning

Fakta om Sarah Mahfoud

Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne
Rekordliste: 11-0 (3 KO)
Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)
Titler: Nuværende IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal. Forsvarede titlen mod europamester Nina Meinke den 21. april 2022. Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina.
Højde: 165 cm.
Nuværende træner: Bernardo (Benny) Checa
Debutkamp som professionel: 11. februar 2017
Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)
*Sarah Mahfoud er den første danske IBF-verdensmester i historien. International Boxing Federation (IBF) med hovedsæde i New Jersey, USA er sammen med WBA, WBC og WBO et af de 4 store, anerkendte VM-forbund i boksning. Alle fire forbund - på nær WBO – opererer med officielle verdensranglister for kvindeboksere.