Sarah Mahfoud før VM-braget mod Nina Meinke i Frederiksberg Hallerne: »De svære kampe tænder en gnist i mig«

Trods to års kamppause føler den danske og færøske IBF-verdensmester Sarah Mahfoud sig 100 pct. klar til torsdagens VM-kamp mod Nina Meinke fra Tyskland.

»Jeg synes, det er gået rigtig godt med forberedelserne. Det har virkelig været tale om god sparring. Ud fra de omstændigheder, der har været, er jeg så klar, som jeg overhovedet kan blive,« siger Sarah Mahfoud, som er blevet presset til det yderste af sin mandlige sparringspartner Carlos Perez, som er spansk mester i letvægt.

»Jeg håber da, at det udelukkende er en fordel, at jeg har været vant til at være sat under hårdt pres under sparringen de sidste uger, og at jeg dermed kan stå imod mere. Selvfølgelig har vi også trænet på en måde, hvor jeg har fået mulighed for at komme mere ind og prøve forskellige kombinationer og manøvrer af. Min sparringspartner og min træner Benny Checa har et rigtigt godt samarbejde, så vi har trænet på nogle af de ting, som jeg skal blive bedre til.«

Sarah Mahfoud har hidtil haft en fantastisk evne til at levere, når det virkelig gælder, og udbokse sine modstandere i kampe, der på papiret skulle have været de vanskeligste. Det drejer sig om VM-kampen mod Brenda Carabajal og VM-kvalifikationskampene mod henholdsvis Bukiwe Nonina fra Sydafrika og Stephanie Ducastel fra Frankrig. Nogle argumenterer for, at hun reelt ikke tabte en eneste af omgangene i disse kampe – eller maksimalt to i alt, hvis man tager et gennemsnit af sidedommernes scorekort.

»Min force er, at jeg i starten lurer mine modstandere af, og derefter finder jeg ud af, hvordan jeg skal tackle dem og lægger en plan derfra. Jeg er ikke en knockoutbokser, men jeg kan omstille mig og piller dem i stedet stille og roligt fra hinanden omgang for omgang,« siger Sarah Mahfoud, som heller ikke frygter at møde en højrefodsbokser.

»Det har jeg aldrig haft et problem med. Det åbner op for nogle andre muligheder. Jeg har været inde og se noget video med hende, og hun har en ret flagrende højrehånd, der godt kan være lidt irriterende. Men der skal jeg bare ind og aflæse hende. I de første omgange kan alle være stærke og forcere, men så finder jeg deres fejl, og så kan jeg komme ind og straffe hende dér, hvor det gør ondt.«

Modstanderen Nina Meinke var indtil denne kamp regerende europamester og er nr. 1 på IBF’s verdensrangliste. Hun har ikke tabt en kamp de seneste 4 år og har en rekordliste på 12 sejre i 14 kampe. Sarah Mahfoud glæder sig dog over at skulle møde en så dygtig modstander. De svære kampe og hårde modstandere tænder en gnist i hende, lyder meldingen.

»Det er generelt fedt at få en stærk modstander, som man er på niveau med. Det løfter også kampen, og gør det hele mere spændende. Der er mere på spil, og det tænder en særlig gnist i mig, når jeg bliver presset, og kampen ikke bare ligger til højrebenet. Jeg går ind til ringen med en helt anden indstilling, når folk måske tvivler på, om jeg kan klare opgaven. Så bliver det i stedet en ’Jeg skal fandme nok vise jer-indstilling’« siger Sarah Mahfoud kort før det går løs torsdag aften.
VM-kampen finder som bekendt sted i forbindelse med Danish Fight Nights store VM- og EM-boksegalla i Frederiksberg Hallerne, hvor super letvægteren Enock Poulsen skal forsøge at blive Danmarks 25. europamester på herresiden i et opgør mod franskmanden Franck Petitjean, mens 22-årige Oliver Meng skal kæmpe om WBC Youth World-titlen mod ubesejrede Eslih Owusu fra USA.

Se VM- og EM-boksegalla LIVE Pay-Per-View: https://www.danishfightnight.tv/

Billetter til Frederiksberg Hallerne: https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/512351

Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning

Foto credit: Søren Tidmand, Tidmand Media