Sarah Mahfoud forfremmes til ubestridt IBF-verdensmester

Sarah Mahfoud forfremmes til ubestridt IBF-verdensmester

Sarah Mahfoud, Danmarks første IBF-verdensmester, har slået sin position fast med ny anerkendelse.
Dansk boksning har modtaget en stor og glædelig nyhed i sommerperioden. Nu er enhver tvivl fjernet: Sarah Mahfoud er ubestridt verdensmester hos International Boxing Federation (IBF) i fjervægt. 
Det bekræfter IBF i en mail til promotor Mogens Palle fra Danish Fight Night, som har plæderet for, at kun Sarah Mahfoud har gjort sig fortjent til titlen.
”Hr. Mogens Palle, vi er glade for at meddele dig, at Sarah Mahfoud er blevet ophøjet til IBF’s kvindelige fjervægts-verdensmester på grund af det faktum, at Jennifer Han har afgivet sin titel,” meddeler Carlos Ortiz Jr., som er Championship Chairman hos IBF, i en officiel erklæring på skrift.
IBF er et af de store, anerkendte VM-forbund, og Sarah Mahfoud er den første danske IBF-verdensmester i historien. Den ubesejrede danske fjervægter gjorde som bekendt krav på VM-tronen, da hun på imponerende vis udboksede den regerende argentinske interim-verdensmester Brenda Carabajal i Frederiksberg Hallerne den 1. februar. 
Den oprindelige mester Jennifer Han fra USA havde pga. graviditet og fødsel ikke forsvaret sin titel siden februar 2018, hvilket er en uhørt lang periode uden titelforsvar. Derfor dekreterede IBF først en VM-kamp mellem Brenda Carabajal og Elena Gradinar i Atlantic City og sanktionerede bagefter en VM-kamp i København mellem den nye mester Brenda Carabajal og den danske udfordrer Sarah Mahfoud, som lå nummer 1 på verdensranglisten.
Sarah Mahfoud erobrede som bekendt titlen i Frederiksberg Hallerne, og nu er det slået endeligt fast, at Jennifer Han ikke længere gør krav på IBF-bæltet.
”Jeg synes, det er megafedt, at vi nu har fået slået fast, hvem der er den rigtige mester. Det kunne også have være spændende at tage den kamp mod Jennifer Han, hvis hun havde valgt at vende tilbage. Men nu giver hun afkald på titlen, og nu er der ingen tvivl mere: Jeg er ægte verdensmester i et af de helt store forbund. Den første danske IBF-verdensmester nogensinde,” siger Sarah Mahfoud som reaktion på nyheden og tilføjer:
”Nu kan eventuelle skeptikere bare holde deres mund. Nu kan de ikke komme og sige noget mere. Nu er den der, og det er mig, der er på toppen, og så glæder jeg mig bare til at forsvare mesterskabet som verdensmester. Nu er det min titel, og så er det de andre, der skal komme og prøve at tage bæltet, og så skal jeg selvfølgelig nok sørge for at beholde det. Det glæder jeg mig meget til.”
Den ubesejrede danske verdensmester har benyttet den seneste tid til at holde den fysiske form ved lige, og så er hun startet op som personlig træner, hvor hun benytter boksetræningen og sin egen erfaring til at træne andre. Vægten er næsten allerede på plads, og ventetiden er brugt på familie og veninder. Der er med andre ord kommet styr på de praktiske ting og prioriteter, der godt kan blive glemt, når man træner benhårdt op til kampe.
”Når vi kommer i gang igen med kampe, vender jeg tilbage med fornyet energi og et helt andet fokus, for jeg savner det virkelig meget,” lyder meldingen Sarah Mahfoud, som savner sin træner Sherman Williams i Florida og glæder sig over, at hun med IBF’s nyhed nu er kommet et væsentligt skridt nærmere en afklaring om sine kommende VM-kampe efter coronapausen.
Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
Fakta: International Boxing Federation (IBF)
IBF med hovedsæde i New Jersey, USA er sammen med WBA, WBC og WBO et af de 4 store, anerkendte VM-forbund i boksning. Alle fire forbund - på nær WBO - fører verdensranglister for kvinder.
Fakta: Danske verdensmestre efter Anden Verdenskrig (i de 4 største forbund WBA, WBC, IBF, WBO)

* Ayub Kalule (Uganda/Danmark), letmellemvægt, WBA (1979-1981)
* Johnny Bredahl, jr. bantamvægt, WBO (1992-1994) og bantamvægt, WBA (2002-2004)
* Jimmi Bredahl, jr. letvægt, WBO (1992-1994)
* Gert Bo Jacobsen, weltervægt, WBO (1993)
* Mikkel Kessler, super mellemvægt, WBA (2004-2007, 2008-2009, 2012-2013), WBC (2006-2007 og 2010)
* Anita Christensen, bantamvægt, WBA (2006-2008), WBC (2006-2008)
* Dina Thorslund, super bantamvægt, WBO (2018- ).
* Sarah Mahfoud, fjervægt, IBF (2020- ).
Fakta: Sarah Mahfoud

 

* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne
* Rekordliste: 10-0 (3 KO) 
* Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo) 
* Titler: Nuværende IBF-verdensmester efter sejr over Brenda Carabajal. Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina.
* Højde: 165 cm.
* Træner: Sherman Williams
* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017
* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)
* Storesøster til Danish Fight Night-bokseren Allan Mahfoud, som ligeledes er ubesejret.
Sarah Mahfoud i Frederiksberg Hallen 1.februar 2020