Sarah Mahfoud glæder sig til titelkamp mod argentinsk bokselegende: En sejr kan føre til de helt store VM-kampe

Sarah Mahfoud møder den 7. oktober den rutinerede argentiner Marcela Eliana Acuña, som er en af de helt store bokseprofiler på kvindesiden.

De to tidligere verdensmestre kæmper i Royal Arena om WBC’s Silver Championship, som i praksis fungerer som en form for VM-kvalifikationskamp til WBC’s store VM-titel. Med en sejr vil vinderen med andre ord placere sig i en yderst fordelagtig position, når WBC skal udpege kommende udfordrere til den nuværende verdensmester.

Siden 1999 har Acuña aldrig tabt en boksekamp med klare pointcifre. Der har udelukkende været tale om knebne pointnederlag. Hos de fire anerkendte VM-forbund rangerer Marcela Eliana Acuna fra Argentina i skrivende stund som nr. 3 hos både WBC og WBO i super bantamvægt samt nr. 7 hos WBA i fjervægt.

Marcela Acuña har samlet set en imponerende rekordliste på 53 sejre, 9 nederlag og 2 uafgjorte med 20 sejre før tid. 25 af kampene har været om VM-titler i de største forbund - den seneste for under et år siden. Til sammenligning står Sarah Mahfoud noteret for 14 kampe i alt med 13 sejre, og tre af kampene har været om de store VM-titler.

Det er da også en modstander, som Sarah Mahfoud har respekt for og glæder sig meget til at prøve kræfter med i jagten på de helt store VM-titelkampe.

»Det er fedt at få en så dygtig modstander og én, som har været verdensmester mange gange i de fire store forbund og haft de titler, som jeg gerne selv vil have. Det er en modstander, der er helt oppe på allerhøjeste VM-niveau. Jeg glæder mig rigtig meget til denne kamp. Jeg træner hårdt, og jeg ved, at der er meget spil. Ligesom med min VM-modstander Amanda Serrano er det boksere af denne kaliber, som jeg meget gerne vil vinde over,« siger Sarah Mahfoud og tilføjer: 

»Hun er sej! Med over 25 VM-kampe taler hendes rutine for sig selv. Hun boksede så sent som for nogle uger siden, hvor hun også vandt. Det her er en test, som reelt svarer til en stor VM-kamp. En sejr vil i hvert fald kunne gøre mig klar til en VM-kamp i nærmeste fremtid. En modstander som denne vil kunne åbne døre for det, netop fordi hun er så anerkendt i kvindeboksning.«

Den dansk-færøske bokser har dags dato følgende rangeringer hos de fire anerkendte VM-forbund: IBF nr. 1, WBO nr. 2, WBC nr. 3 og WBA nr. 8. Hun er med andre ord i forvejen tæt på at kunne blive udpeget som officiel udfordrer til verdensmester Amanda Serrano, som pt. sidder på alle VM-titler.

Marcela Eliana Acuna har én gang tidligere været i Danmark, da hun var med i ringhjørnet hos sin landsmand Brenda Karen Carabajal, da denne tabte IBF-VM-titlen til netop Sarah Mahfoud. Acuna har også selv besejret Brenda Carabajal, men den tidligere danske verdensmester er godt forberedt før mødet med den stærke argentiner med den farlige overhåndshøjre.

»Jeg gør det, som jeg altid gør op til mine kampe. Jeg fokuserer på min egen træning og det, som jeg er bedst til, og så forsøger jeg at blive endnu bedre til det. Og så tror jeg bare, at jeg skal bokse klogt. Aflæse hende. Finde hendes svage punkter og udnytte det til min fordel. Jeg har aldrig været en bokser, der løber hovedkulds ind i min modstander eller bare står fast og ser, hvem der kan slå mest. Jeg prøver altid at være lidt mere taktisk end min modstander og finde hullerne og bokse klogt, og det vil jeg også gøre mod hende. Vi har arbejdet videre med nogle af de samme offensive elementer fra min seneste kamp og tilført nye ting, som jeg også glæder mig til at vise. Jeg har altid været en god kontrabokser, som primært vundet på min teknik, men på det seneste er jeg begyndt at gå hårdere til mine modstandere for at bokse endnu mere på mine præmisser, sætte tempoet og slå for, at det gør ondt,« siger Sarah Mahfoud, hvis træner-team består af lillebror Allan Mahfoud, Mauricio Ramirez og Mark Abildhauge.

Sarah Mahfoud træner to gange om dagen med teknisk boksetræning, løb og styrketræning i konstellationer, som varieres fra dag til dag for at ramme topformen, når det går løs i Royal Arena.

»Det er vildt fedt, at boksningen er kommet ind i Royal Arena. Det synes jeg viser, at boksningen er på vej op igen i Danmark. Stemningen var bare helt vild fantastisk sidste gang, og kulissen omkring det hele var megafed, og det gør jo bare, at man får endnu mere lyst til at løfte projektet og give alt, hvad man har. Jeg håber, at folk har lyst til at komme og støtte op og have en fest i arenaen, for det er bare noget andet at se boksning live, det skal man opleve, det giver et adrenalinkick, ikke kun til dem, der skal bokse, men også til dem, der kigger på,« siger Sarah Mahfoud. 

Der er ligeledes kampe med blandt andre Enock Poulsen, Oliver Meng, Mathias Hansen, Yusub Pashaev, Ali Hussein og Victor Ramon. Bettina Palle vil desuden snarest løfte sløret for flere profkampe med dansk deltagelse samt 3 kampe med deltagelse af boksere fra Herlev Boxing.

Danish Fight Night afvikles i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena.

Billetter kan købes via Ticketmaster

TV: Boksestævnet kan ses på Pluto TV Sport. Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.

Fakta om Sarah Mahfoud

* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne.
* Rekordliste: 13-1 (3 KO). 
*Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo).
* Højde: 165 cm. 
* Titler og meritter: Nuværende WBC Silver-mester efter sejr over Lara Ochmann i 2023. Tidligere IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal i 2020. Forsvarede titlen mod europamester Nina Meinke den 21. april 2022. Tabte den på point til Amanda Serrano den 24. september 2022.
Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina i 2019. 
Entrede for førte gang de tre vigtigste forbunds verdensranglister, da hun i 2018 besejrede Stephanie Ducastel, som var rangeret som nummer 5 på WBA og WBC’s ranglister.
* Trænere: Allan Mahfoud, Mauricio Ramirez og Mark Abildhauge.
* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017.
* Ranglisteplaceringer: IBF #1, WBO #2, WBC #3, WBA #8 samt BoxRec computerrangliste #2. 
* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite).