Sarah Mahfoud glæder sig til VM-drømmekampen i Manchester

»Det er den fedeste kamp, jeg overhovedet kan få«

4 VM-titler og The Ring Magazines hæderkronede bælte er på spil, når Sarah Mahfoud den 24. september i Manchester står ansigt til ansigt med verdensstjernen Amanda Serrano.

Den professionelle bokser og verdensmester hos IBF, Sarah Mahfoud, glæder sig til udsigten over, at kunne forene VM-titlerne hos IBF, WBC, WBO og IBO, når hun går i ringen i et brag af en VM-kamp mod den frygtindgydende superstjerne Amanda Serrano, som selv er indehaver af VM-bælterne fra WBC, WBO og IBO.

Kampen finder sted lørdag den 24. september i AO / Manchester Arena med plads til 21.000 tilskuere i det, der uden tvivl er den største boksekamp, som en dansk kvinde har stillet op til.

»Det er helt vildt. Jeg synes, at det er den fedeste kamp, jeg overhovedet kan få. Det er et kæmpe setup, og det er den bedste bokser, jeg kommer til at møde. Hun er en af de stærkeste – hvis ikke den stærkeste - på tværs af alle vægtklasser, og for første gang skal jeg nu prøve at bokse som professionel ude i den store verden,« lyder den umiddelbare reaktion fra Sarah Mahfoud, som er ubesejret i 11 kampe som professional bokser.

»Jeg vil bare prøve at nyde det. Stemningen og vejen op til ringen bliver virkelig speciel. Men så snart kampen går i gang, glemmer jeg alt omkring mig, så er jeg bare lige dér, hvor jeg skal være. Så er der en opgave, der skal løses. Og når alles øjne hviler på én, vil man selvfølgelig vise alt, hvad man kan,« tilføjer hun.

Den New York-baserede puerto-ricaner Amanda Serrano (42 sejre, 2 nederlag, 1 uafgjort) betragtes som en af verdens bedste boksere på tværs af alle vægtklasser, og hun er samtidig en af de mest hårdtslående kvindelige boksere med hele 30 knockoutsejre i sine 42 sejre. Men Sarah Mahfoud mener, at hun har det, der skal til for at levere overraskelsen:

»Det kommer til at kræve sindssygt meget. Jeg er virkelig forberedt på, at det bliver en hård kamp. Men med den rette træning er jeg sikker på, at det nok skal gå min vej. Jeg må bare ikke bokse på hendes præmisser, for det er dér, hun er stærk. Jeg skal være klog og forsøge at få hende til at komme på glat is. Jeg har en fordel i, at jeg er hurtig på hænder og fødder. Jeg skal benytte mig af det, som jeg er god til og den måde, som jeg bokser på. Det er det, vi skal bygge videre på nu,« siger Sarah Mahfoud, som i øjeblikket forbereder sig med boksetræner Timmy Kimose og fysisk træner Mark Abildhauge. Sidst på ugen ankommer Mahfouds panamanske cheftræner Benny Checa til Danmark og overtager styringen op til det store brag. Sarah Mahfoud får ligeledes støtte af sin lillebror Allan Mahfoud, som også skal med til Manchester.

»Jeg har et langt bedre udgangspunkt end op til min seneste VM-kamp, hvor jeg havde flere længere pauser undervejs på grund af coronakrisen. Jeg har holdt mig i gang de seneste måneder, og nu skal jeg bare zoome helt ind på denne kamp. Jeg ved, hvad det kræver, og hvad der skal til,« tilføjer den 32-årige verdensmester.

Kort efter annonceringen af VM-kampen meddelte The Ring Magazine, at magasinets hæderkronede bælte ligeledes er på spil, når Sarah Mahfoud møder Amanda Serrano.

The Ring, som også kaldes ”The Bible of Boxing”, udkom første gang for 100 år siden i 1922 og har uddelt mesterskabsbælter i de fleste af årtierne.Ifølge reglerne kan bæltet kun vindes i kampe, hvor magasinets nummer 1 møder en anden bokser, som er rangeret i top-3 på The Rings egen rangliste. Sidst en dansker boksede om denne hæder, var da Mikkel Kessler mødte Joe Calzaghe i Cardiff, Wales, men nu er det altså Sarah Mahfouds tur.

»Det er en kæmpe ære, at hele den internationale bokseverden har øjnene rettet mod dette stævne og denne kamp. At The Ring Magazine ligefrem sætter sit flotte æresbælte på højkant til vinderen ved siden af alle VM-titlerne, gør det bare endnu mere specielt. Så vil man det bare endnu mere. Jeg har bokset i så mange år: Alt det arbejde og den energi, jeg har lagt i det, og når man nu er så tæt på: Så vil man fandme også gerne have det med hjem! Det hele ligger lige for fødderne af mig – jeg skal bare lige klare opgaven,« lyder det med et smil fra Sarah Mahfoud, som er født på Færøerne, men har boet det meste af sit liv i Danmark.

Highlights fra Amanda Serranos historiske kamp mod Katie Taylor i Madison Square Garden

Danish Fight Night website

Følg Danish Fight Night på Facebook

Fakta om Sarah Mahfoud

Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne
Rekordliste: 11-0 (3 KO)
Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)

Titler: Nuværende IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal. Forsvarede titlen mod europamester Nina Meinke den 21. april 2022. Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina.
Højde: 165 cm.
Nuværende træner: Bernardo (Benny) Checa
Debutkamp som professionel: 11. februar 2017
Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)

*Sarah Mahfoud er den første danske IBF-verdensmester i historien. International Boxing Federation (IBF) med hovedsæde i New Jersey, USA er sammen med WBA, WBC og WBO et af de 4 store, anerkendte VM-forbund i boksning. Alle fire forbund - på nær WBO – opererer med officielle verdensranglister for kvindeboksere.

Topbillede - fotograf Søren Tidmand