Sarah Mahfoud i topform før VM-brag efter ekstrem hård træningslejr: ”Det skal gøre ondt på min modstander”

Den danske VM-udfordrer, som møder den argentinske verdensmester Brenda Carabajal, tager hul på ”fight week” ved at være i sit livs form efter en træningslejr med god sparring, hvor der virkelig blev givet og taget.

Verdensmesteren Brenda Carabajal ankom til Danmark med sit følge i weekenden. Og i samme weekend afsluttede den officielle VM-udfordrer Sarah Mahfoud den sidste sparring før det store VM-brag lørdag aften i Frederiksberg Hallerne. Hovedpersonerne er dermed ved at være klar til den store hovedkamp den 1. februar.

Det er som bekendt IBF’s VM-titel, der er på spil, hvilket vil sige et af de store, officielle og anerkendte VM-forbund i boksesporten. Hvis Sarah Mahfoud formår at besejre den argentinske verdensmester, vil det være en historisk bedrift, fordi ingen danskere til dato har vundet VM-titlen i IBF-regi modsat WBA, WBC og WBO, som alle har haft danske verdensmestre.

Der er lutter positive miner og optimisme hos den danske VM-udfordrer, når de seneste 5 ugers intense træningsforløb i Bokseinstuttet i Valby evalueres.

“Dagene er fløjet afsted. Det er gået virkelig godt. Der er rigtig mange ting, der begynder at fungere rigtig godt. Min træner Sherman Williams er virkelig dygtig, så jeg er rigtig glad for ham og det, som han kommer med. Og så har jeg fået sparret en masse med Elena Gradinar, som er megastærk. Der bliver gået til den, og jeg tror aldrig, at jeg har gået så mange omgange før. Jeg bliver presset, men det er fedt, fordi jeg kan godt. Vi har trænet så meget, og vi har været i træningslokalet 2-3 timer dagligt undtagen om søndagen. Læg dertil at jeg også har løbet dagligt og - tidligere i forløbet - gennemført styrketræning ved siden. Der har virkelig været skruet op for intensiteten i træningen,” siger Sarah Mahfoud, som meddeler, at hun er i topform.

Den danske fjervægter, som har en rekordliste på 9 sejre i 9 kampe, fortæller, at der er blevet arbejdet målrettet med forskellige ting. Blandt andet har man korrigeret en smule på den rene amatørstil for at få Sarah Mahfoud lidt mere ”ned i benene”. Hun skal kunne holde presset og bokse kampen på egne præmisser. 

”Jeg har formået at få rigtig god bund i slagene. Selvfølgelig er der en masse, der hænger ved, som man ikke kan ændre helt. Jeg bokser lidt for oprejst nogle gange, men der bliver mindre af det. Vi arbejder målrettet på at få det fjernet, for det er farligt at stikke hovedet op på den måde. Specielt når man står i en VM-kamp, så skal man altså ikke lige stikke hovedet op på det forkerte tidspunkt og løbe ind i en højre. Det drejer sig om at komme ned i gulvet og få lidt mere tyngde i mine slag. Jeg kan godt slå hårdt, jeg skal bare have kroppen med ind i det. Når jeg slår oppe i ringen den 1. februar, så er det noget, der skal kunne mærkes og gøre ondt på modstanderen,” forklarer Sarah Mahfoud og tilføjer:

”Målet er, at jeg skal ind og styre og bestemme, hvornår kampen i ringen skal udkæmpes, så jeg holder det på mine egne præmisser. Det har ikke været noget med, at vi har pillet ved alt for mange forskellige ting, der gør det svært. Det har været meget simpelt. Vi har lavet en masse gentagelser og korrigeret små detaljer, og vi har arbejdet på det igen og igen. Det regner jeg med kommer til at fungere rigtig godt på lørdag.”

Sarah Mahfoud har sparret et hav af omgange med Elena Gradinar, som er den seneste bokser, der dystede om VM-titlen mod Brenda Carabajal og tabte på point sidste år i Atlantic City, USA. Den russiske bokser med 9 sejre og 1 nederlag som professionel (og 73 sejre og 8 nederlag som amatør) er placeret som nummer 6 på IBF’s verdensrangliste og tilhører dermed verdenseliten. Det har smittet af på kvaliteten af sparringen og skærpet Sarah Mahfoud yderligere.

”Der er blevet givet og taget. Hun er lavet af et stof og er af den type, der ikke giver op. Hvis jeg rammer hende godt, så vil hun også ind og bytte og omvendt. Det er rigtig god sparring i højt tempo, og man bliver straffet for sine fejltagelser, fordi hun er så dygtig, og det samme er selvfølgelig også tilfældet den anden vej. Så det har været virkelig godt,” siger Sarah Mahfoud, som nu blot skal koncentrere sig om at restituere og finpudse formen de sidste dage samt ramme vægtgrænsen på 57 kilo ved fredagens indvejning, som ligeledes finder sted i Frederiksberg Hallerne.

I ugen op til kampen har pressen mulighed for at træffe Sarah Mahfoud og træner Sherman Williams mandag og tirsdag i Bokseinstituttet, Søndre Fasanvej 90 i Valby, hvorfra der trænes fra klokken 13.00. Verdensmesteren Brenda Carabajal og hendes team træner fra klokken 16.00 samme sted og står ligeledes til rådighed for medierne.

Billetter til Frederiksberg Hallerne: www.ticketmaster.dk

Ekstra Bladet sender hele stævnet direkte på www.eb.dk. (Ekstra Bladet Plus-pakke)

Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning/

Hjemmeside: www.danishfightnight.com

 

Fakta om Sarah Mahfoud 

Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne (30 år)

Rekordliste: 9-0 (3 KO) 

Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo) 

Titler: IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina den 18. januar 2019.

Højde: 165 cm.

Træner: Sherman Williams

Debutkamp som professionel: 11. februar 2017

Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)

Storesøster til Danish Fight Night-bokseren Allan Mahfoud, som ligeledes er ubesejret.

 

Danske verdensmestre efter Anden Verdenskrig (i de 4 største forbund WBA, WBC, IBF, WBO)

 

Ayub Kalule (Uganda/Danmark), letmellemvægt, WBA (1979-1981)

Johnny Bredahl, jr. bantamvægt, WBO (1992-1994) og bantamvægt, WBA (2002-2004)

Jimmi Bredahl, jr. letvægt, WBO (1992-1994)

Gert Bo Jacobsen, weltervægt, WBO (1993)

Mikkel Kessler, super mellemvægt, WBA (2004-2007, 2008-2009, 2012-2013), WBC (2006-2007 og 2010)

Anita Christensen, bantamvægt, WBA (2006-2008), WBC (2006-2008)

Dina Thorslund, super bantamvægt, WBC (2018), WBO (2018- ).

 

Fakta: De øvrige kampe ved Danish Fight Nights VM-boksegalla den 1. februar

 

Der er i alt 8 kampe på programmet i Frederiksberg Hallerne. Tre main events herunder to titelkampe i IBF-regi (et af de store, anerkendte VM-forbund).

 

I hovedkampen i fjervægt møder den officielle VM-udfordrer fra Danmark, Sarah Mahfoud (9-0, 3 KO), som bekendt den argentinske verdensmester Brenda Karen Carabajal (16-4-1, 9 KO).

 

20-årige Oliver Meng (7-0, 3 KO) skal for første gang forsvare sin IBF junior-VM-titel i super weltervægt mod Vasyl Kurasov (11-3, 6 KO) fra Ukraine.

 

IBF Baltic-mester Jeppe Morell (10-2, 3 KO) bokser i letsværvægt mod den tidligere VM- og EM-udfordrer Nikola Sjekloca (35-5-1, 11 KO) fra Montenegro.

 

Ditlev ”D-Struction” Rossing (13-0, 8 KO), nr. 28 på WBC’s verdensrangliste i cruiservægt, møder ukrainske Sviatoslav Svyryd.

 

I en kamp mellem to ubesejrede boksere i super letvægt møder Heva Sharif (3-0, 2 KO) fra Danmark David Munoz (5-0, 1 KO) fra Spanien.

 

Der er endvidere spændende kampe med den 20-årige super-letvægter Victor Ramon (1-0) samt debutanten Adel Younes, som møder modstandere fra henholdsvis Argentina og Frankrig (Ezequiel Gregores og Guillaume La Selva).

 

Derudover bokser den russiske VM-udfordrer Elena Gradinar (9-1, 2 KO), som er nr. 6 på IBF’s verdensrangliste i fjervægt, en kamp over 8 omgange mod serbiske Nina Pavlovic (5-2-1).