Sarah Mahfoud møder ubesejret italiener i titelkamp

Den danske VM-bokser skal den 13. januar 2024 kæmpe mod italienske Michela Braga i Royal Arena i København.

Den 13. januar 2024 er der endnu engang topboksning i Royal Arena, og promotor Bettina Palle er nu klar til at løfte sløret for en af de mange kampe på programmet.

Den tidligere danske verdensmester Sarah Mahfoud skal nemlig op mod en ubesejret modstander, når hun bokser næste gang ved Danish Fight Nights store boksegalla.

I det modsatte ringhjørne venter italieneren Michela Braga, som pt. ligger nummer 14 på IBF’s verdensrangliste. De to boksere kæmper om et af de andre store forbunds (WBC) Silver-titel, som er en form for kvalifikationskamp til VM-titlen i fjervægt, som indehaves af den ubestridte verdensmester Amanda Serrano.

»Jeg glæder mig til at bokse denne kamp. Jeg har som sagt et mål om, at jeg gerne vil bokse en VM-kamp igen, og i den forbindelse er det her et vigtigt skridt på vejen. Michela Braga er fysisk stærk, og hun leverer nogle farlige sving, som kommer hyppigt. Jeg tror, at vi kan lave en fed kamp med action på en anden måde, fordi hun angriber mere. Det kan jeg godt lide, når min modstander gør. Samtidig kan jeg med endnu en titelkamp holde mig aktiv og tæt på toppen, når der i den nærmeste fremtid skal udpeges nye VM-udfordrere,« siger Sarah Mahfoud til nyheden om den kommende titelkamp og modstander.

Hun glæder sig samtidig til endnu engang at optræde i Royal Arena, hvor boksestævnerne har vokset sig større fra gang til gang.

»Der er en fantastisk feststemning i Royal Arena. Jeg har hørt fra mange, som har været inde og se de foregående stævner. De siger, at det virkelig kunne noget at opleve boksning i de her opgivelser og mærke den stemning, der er derinde. Jeg håber, at mange også vil komme ind og opleve det store show den 13. januar og støtte op om boksningen,« siger den færøskfødte Sarah Mahfoud.

Michela Braga fra Genoa i Norditalien er regerende italiensk mester og har som bekendt aldrig prøvet at tabe som professionel bokser. Hun har vundet seks kampe heraf to titelkampe om det italienske mesterskab. En af sejrene er hentet over landsmanden Veronica Tosi, som ydede stærk modstand i Danmark mod Sarah Mahfoud den 26. maj 2023.

Michela Braga er på rekordtid rykket ind på IBF’s verdensrangliste som nummer 14. Hun er en råstærk bokser med uudtømmelig energi, og så leverer hun samtidig en meget varieret boksning i sine kampe.

Sarah Mahfoud, som har 14 sejre og 1 nederlag (til Amanda Serrano), vandt i oktober over den argentinske bokselegende Marcela Eliana Acuna, som endda måtte lide den sjældne tort at tabe samtlige omgange, hvilket ikke er sket for argentineren i hendes foregående 63 kampe.

VM-situationen i fjervægt er fortsat den, at Amanda Serrano er ubestridt verdensmester hos alle de fire, store VM-forbund (IBF, WBO, WBC og WBA).

Sarah Mahfoud er i skrivende stund placeret som nummer 2, 2, 4 og 6 på verdensranglisterne hos de fire forbund og jagter en rematch mod netop Amanda Serrano. Det vides dog endnu ikke, hvilke planer Serrano har for 2024. Der tales både om, at hun muligvis vil skifte vægtklasse og bokse rematch mod irske Katie Taylor eller igangsætte sin MMA-karriere hos PLF, som hun skrev kontrakt med for 2024. Hvis hun ikke sætter sine boksetitler på spil mod de officielle udfordrere, vil VM-titlerne i fjervægt blive erklæret ledige, og så vil Sarah Mahfoud sandsynligvis være blandt de officielle udfordrere.

Promotor Bettina Palle vil i den nærmeste fremtid præsentere de øvrige hovedkampe og forkampe den 13. januar. Det ligger fast, at der kommer kampe med Oliver Meng, Hamza Hussein, Mathias Hansen og Thorbjørn Boudigaard. Der forventes i skrivende stund 9 kampe i alt heraf enkelte kampe i olympisk boksning (3 gange 3 minutter).

Danish Fight Night afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset og intim version af Royal Arena. Der kan allerede nu købes billetter til Royal Arena via Ticketmaster.

Fakta om Sarah Mahfoud

  • Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne.
  • Rekordliste: 14-1 (3 KO).
  • Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo).
  • Højde: 165 cm.
  • Titler og meritter: Nuværende WBC Silver-mester efter sejr over Lara Ochmann i 2023 - forsvarede titlen mod Marcela Acuna i 2023. Tidligere IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal i 2020 - forsvarede titlen mod europamester Nina Meinke den 21. april 2022. Tabte den på point til Amanda Serrano den 24. september 2022. Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina i 2019. Entrede for førte gang de tre vigtigste forbunds verdensranglister, da hun i 2018 besejrede Stephanie Ducastel, som var rangeret som nummer 5 på WBA og WBC’s ranglister.
  • Trænere: Allan Mahfoud, Mauricio Ramirez og Mark Abildhauge.
  • Debutkamp som professionel: 11. februar 2017.
  • Ranglisteplaceringer: IBF #2, WBO #2, WBC #4, WBA #6 samt BoxRec computerrangliste #2.
  • Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite).