Sarah Mahfoud og Bettina Palle rejser til USA i jagten på store titelkampe

Sarah Mahfoud, som bokser næste gang igen i Royal Arena i København den 7. oktober, skal inden da en tur til Dallas, Texas, hvor Amanda Serrano forsvarer sine VM-bælter i fjervægt mod Heather Hardy.

Den tidligere danske verdensmester Sarah Mahfoud og boksepromotor Bettina Palle krydser Atlanten og besøger den kommende tid USA, hvor der blandt andet skal lægges et godt ord ind for Sarah Mahfoud i bestræbelserne på at skaffe en ny VM-kamp til den danske bokser.

Det danske makkerpar rejser nemlig onsdag morgen fra København via Paris til Dallas, Texas for at være på plads i millionbyen i dagene op til VM-kampen mellem Amanda Serrano og Heather Hardy, som lørdag nat dansk tid kæmper mod hinanden i American Airlines Center. Det er i øvrigt ved samme stævne, hvor internetberømmelsen Jake Paul bokser mod UFC-legenden Nate Diaz foran forventeligt mere end 20.000 tilskuere.

VM-kampen mellem den ubestridte verdensmester Amanda Serrano og udfordreren Heather Hardy gælder alle betydende VM-titler i fjervægt, idet Serrano har samlet alle VM-bælterne, blandt andet ved at pointbesejre Danmarks første og hidtil eneste IBF-verdensmester Sarah Mahfoud i Manchester Arena i 2022.


Bettina Palle og Sarah Mafoud under pressemødet inden VM-kampen mod Nina Meincke. Foto: Søren Tidmand

Bettina Palle, som forhandlede Mahfouds VM-kamp i Manchester på plads, har siden da bevaret en god kontakt til Jake Pauls ”Most Valuable Promotions” og dennes forretningsfører Nakisa Bidarian, som også varetager Amanda Serranos interesser, og den danske duo er altså nu inviteret til Dallas for at overvære Serranos VM-kamp, som bliver sendt til hele verden som pay-per-view via streamingsiderne DAZN og FITE.

»Det gælder om at være opsøgende og holde sig til, og det er en af grundene til, at vi tager til USA. Der er blandt andet repræsentanter fra de store VM-forbund til stede i Dallas, og det giver os en oplagt mulighed for at tale Sarah Mahfouds sag og afsøge mulighederne for, hvordan hun kan sikre sig en ny VM-kamp i fremtiden. Vi kan samtidig få nogle pejlemærker på, hvem hun skal besejre i den nærmeste fremtid for at kvalificere sig til disse store kampe,« siger Bettina Palle blandt andet med henvisning til Sarah Mahfouds kommende opgave i Royal Arena den 7. oktober.

Besøget giver også Sarah Mahfoud, som har vundet 13 af sine 14 kampe, mulighed for at hilse på sin gamle VM-rival, som hun greb chancen for at møde med relativ kort varsel og trods nederlaget formåede at vinde 3 af de 10 omgange over på dommernes officielle scorekort efter kun fem ugers intens og hektisk træningslejr.

De toprangerede udfordrere i vægtklassen - herunder Sarah Mahfoud - venter alle spændt på, hvad der bliver 34-årige Amanda Serranos næste træk efter den forventede sejr over Heather Hardy. Vil den hårdtslående bokser gå op i vægt og jagte et VM-brag i letvægt, som da hun boksede mod Katie Taylor i Madison Square Garden i New York. Eller vil hun i gang med at forsvare sine titler i fjervægt mod de forskellige forbunds næste officielle udfordrere?

»Hvis Amanda Serrano ikke forsvarer sine bælter i fjervægt, vil de respektive VM-titler ende med at blive erklæret ledige. Uanset planerne ligger Sarah Mahfoud, som kun har tabt til Amanda Serrano, lunt i svinget til at komme i betragtning til kommende VM-kampe, fordi Sarah er højt rangeret hos flere af de store forbund,« siger Bettina Palle.

Den færøskfødte danske bokser er parentes bemærket også placeret som nummer 2 i fjervægt – lige efter Amanda Serrano - på BoxRecs computerrangliste. Til sammenligning ligger lørdagens VM-udfordrer Heather Hardy, som også én gang tidligere har tabt til Amanda Serrano, nummer 17 på samme rangliste.

Sarah Mahfoud vender under alle omstændigheder tilbage til bokseringen lørdag den 7. oktober, når der igen er Danish Fight Night i Royal Arena. Bettina Palle forventer at kunne præsentere navnet på modstanderen kort efter hjemkomsten fra USA.

Udover Sarah Mahfoud forventes det også, at eks-europamesteren (og den nuværende officielle udfordrer til EM-titlen i super-letvægt) Enock Poulsen kommer i ringen den 7. oktober. Det samme gælder den 24-årige super-weltervægter Oliver Meng og Danmarks nye professionelle sværvægter Mathias Hansen.

Bettina Palle forventer i skrivende stund 8-9 professionelle kampe samt tre amatørkampe, og hun vil løfte sløret for de enkelte kampe i den kommende tid. Der er allerede åbnet for billetsalget til boksestævnet den 7. oktober via Ticketmaster.

Køb billetter

Danish Fight Night på Facebook

Fakta om Sarah Mahfoud

 • Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne
 • Rekordliste: 13-1 (3 KO)
 • Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)
 • Højde: 165 cm
 • Titler og meritter: Nuværende WBC Silver-mester efter sejr over Lara Ochmann i 2023. Tidligere IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal i 2020. Forsvarede titlen mod europamester Nina Meinke den 21. april 2022. Tabte den på point til Amanda Serrano den 24. september 2022.
  Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina i 2019.
  Entrede for førte gang de tre vigtigste forbunds verdensranglister, da hun i 2018 besejrede Stephanie Ducastel, som var rangeret som nummer 5 på WBA og WBC’s ranglister.
 • Trænere: Allan Mahfoud og Mauricio Ramirez
 • Debutkamp som professionel: 11. februar 2017
 • Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)

Foto: Søren Tidmand og Henrik Kristensen