Sarah Mahfoud skal bokse stor VM-kamp i Las Vegas den 6. april: »Det bliver kæmpestort«

For første gang i historien skal en dansk professionel kvindelig bokser kæmpe om et stort VM-bælte i USA.

Den tidligere danske verdensmester Sarah Mahfoud får nu en ny chance for at blive verdensmester, når hun den 6. april skal bokse i Las Vegas om VM-titlen tilhørende World Boxing Council (WBC), som er et af de store, anerkendte VM-forbund i professionel boksning.

Det bekræfter promotor Bettina Palle fra Danish Fight Night med henvisning til nyheden om VM-kampen, som netop er annonceret i USA.

Sarah Mahfoud med 14 sejre i 15 kampe skal kæmpe mod australske Skye Nicolson (ubesejret i 9 kampe) om WBC’s ledige VM-titel i fjervægt. VM-kampen finder sted på Fontainebleau Las Vegas, som er et stort resort og kasino på Las Vegas’ spektakulære og neonoplyste hovedgade med kælenavnet ”The Strip”.

»Jeg er så glad for, at det endelig er officielt. Jeg har vidst det i et stykke tid, og jeg har gået og glædet mig til at kunne dele nyheden med alle. Det er så stort, at jeg får lov til at tage til Las Vegas og bokse i den by, som jo er boksningens mekka. Det bliver kæmpestort, og jeg skal have den titel med hjem, for jeg er så sulten efter den. Jeg har trænet så hårdt for at komme hertil, efter jeg tabte min VM-titel til Amanda Serrano. Jeg vil gerne kunne kalde mig verdensmester igen og ikke tidligere verdensmester,« siger Sarah Mahfoud til nyheden om VM-kampen.

Det er første gang i historien, at en dansk kvinde skal bokse en VM-kamp i professionel boksning i USA. Enkelte danske boksere har optrådt i Las Vegas, men det er kun anden gang i historien, at en dansk bokser skal bokse VM-kamp i Las Vegas. I 2000 tabte Johnny Bredahl knebent på point i en kamp om WBA-verdensmesterskabet i bantamvægt til amerikanske Paulie Ayala efter en fortræffelig indsats.

»Jeg træner hårdt for at kunne skrive historie og vinde den titel. Tænk at jeg kan sige, når jeg bliver gammel, at jeg har bokset VM-kamp i Las Vegas. Det er fedt, når man arbejder så hårdt for det og går all in og satser alt på sin sport, at man så også får de her muligheder, som Bettina Palle og jeg har kæmpet for,« siger Sarah Mahfoud.

28-årige Skye Nicolson fra Brisbane i Australien vandt i 2016 VM-bronze som amatør og deltog ved OL i Tokyo i 2021, hvor hun lige akkurat gik glip af bronzemedaljen. Hun debuterede som professionel i USA i marts 2022 og vandt allerede året efter WBC’s interim VM-titel 2023, da hun i Mexico besejrede argentinske Sabrina Perez.

Sarah Mahfoud blev IBF-verdensmester i 2020 efter en sejr over argentinske Brenda Karen Carabajel og forsvarede - med succes - titlen mod tyske Nina Meinke, inden hun tabte bæltet i en stor VM-unification mod verdensstjernen Amanda Serrano i Manchester Arena i Storbritannien. Den dansk-færøske bokser beviser dermed endnu engang, at hun også gerne jagter de allerstørste VM-kampe på den helt store scene i udlandet.

»Jeg startede min trænings-camp for et par uger siden og havde i forvejen trænet op til min seneste kamp, som blev aflyst. Så jeg er i rigtig god form - jeg er stærk - og min timing er god. Jeg tror virkelig på det her. Jeg ved, at Skye Nicolson er en klog og rigtig dygtig kontrabokser. Stilmæssigt er hun meget anderledes end de fleste pigeboksere, som godt kan lide at gå fremad. Hun er ligesom jeg dygtig til at aflæse sine modstandere og finde hullerne, så jeg glæder mig bare til at kæmpe mod hende i Las Vegas,« siger Sarah Mahfoud.

Sarah Mahfoud forventer at ankomme til Las Vegas ca. en uge før kampen i selskab med blandt andre sine trænere Allan Mahfoud, Mauricio Ramirez og boksepromotor Bettina Palle fra Danish Fight Night.

Fakta om Sarah Mahfoud

* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne.
* Rekordliste: 14-1 (3 KO).
* Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo).
* Højde: 165 cm.
* Titler og meritter: Nuværende WBC Silver-mester efter sejr over Lara Ochmann i 2023 - forsvarede titlen mod Marcela Acuna i 2023. Tidligere IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal i 2020 - forsvarede titlen mod europamester Nina Meinke den 21. april 2022. Tabte den på point til Amanda Serrano den 24. september 2022. Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina i 2019. Entrede for førte gang de tre vigtigste forbunds verdensranglister, da hun i 2018 besejrede Stephanie Ducastel, som var rangeret som nummer 5 på WBA og WBC’s ranglister.
* Trænere: Allan Mahfoud og Mauricio Ramirez.
* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017.
* Ranglisteplaceringer: IBF #2, WBO #2, WBC #2 samt BoxRec computerrangliste #2.
* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite).

Danske verdensmestre efter Anden Verdenskrig (i de 4 største forbund WBA, WBC, IBF, WBO)

* Ayub Kalule (Uganda/Danmark), letmellemvægt, WBA (1979-1981)
* Johnny Bredahl, jr. bantamvægt, WBO (1992-1994) og bantamvægt, WBA (2002-2004)
* Jimmi Bredahl, jr. letvægt, WBO (1992-1994)
* Gert Bo Jacobsen, weltervægt, WBO (1993)
* Mikkel Kessler, super mellemvægt, WBA (2004-2007, 2008-2009, 2012-2013), WBC (2006-2007 og 2010)
* Anita Christensen, bantamvægt, WBA (2006-2008), WBC (2006-2008)
* Dina Thorslund, super bantamvægt, WBO (2018-2021) og bantamvægt, WBO (2021-) og WBC (2023-)
* Sarah Mahfoud, fjervægt, IBF (2020-2022)