Sarah Mahfoud vil bokse om VM igen og tager første skridt på vej tilbage mod toppen med titelkamp mod Lara Ochmann

I sit første skridt på vej tilbage mod VM-tronen bokser eksverdensmesteren Sarah Mahfoud den 4. marts om gunstige ranglisteplaceringer og WBC’s Silver-titel i fjervægt.
Lørdag den 4. marts går det atter løs med boksning i topklasse, når promotor Bettina Palle fra Danish Fight Night for første gang alene arrangerer boksestævne uden sin far Mogens Palles, der som bekendt døde sidste år i en alder af 88 år.
Der er comeback til den tidligere verdensmester Sarah Mahfoud, som i Musikteatret Albertslund bokser sin første kamp siden nederlaget i det store VM-unificationbrag til verdensstjernen Amanda Serrano i Manchester den 24. september 2022.
I det modsatte ringhjørne venter tyske Lara Ochmann, som ifølge BoxRec har bokset 10 sanktionerede kampe som professionel med 9 sejre og fire af sejrene afgjort før tid. Lara Ochmann er 23 år og er dermed hele 10 år yngre end Sarah Mahfoud. Tyskeren, som altså er på vej frem i en ung alder, debuterede som professionel allerede som 19 år og vandt i sin fjerde kamp det tyske mesterskab i GBA-regi.
De to kombattanter kæmper om WBC’s Silver Championship, som i praksis fungerer som en form for VM-kvalifikationskamp til WBC’s store VM-titel. Med en sejr vil vinderen med andre ord placere sig i en yderst fordelagtig position, når WBC skal udpege kommende udfordrere til den nuværende verdensmester.
Bettina Palle præsenterer kampen i samarbejde med den store tyske boksestald SES Boxing (Sport Events Steinforth), som blandt andet råder over netop Lara Ochmann. Kampen vises på den gratis streamingtjeneste Pluto TV’s nye sportskanal ”Pluto TV Sport”, som er tilgængelig for alle og hverken kræver oprettelse eller login.
»Jeg er meget glad for, at Sarah Mahfoud vender stærkt tilbage med et brændende ønske om at blive verdensmester igen i et af de fire store VM-forbund. Vi har lagt en plan, og første skridt bliver titelkampen den 4. marts i Albertslund,« siger Bettina Palle og uddyber: 
»Der blev bokset om WBC Silver-titlen så sent som den 4. februar i Madison Square Garden Theater i New York. Idet vinderen af den kamp, Skye Nicholson fra Australien, inden længe vil blive indstillet til at møde WBC’s interim-verdensmester, har WBC besluttet, at Sarah Mahfoud er den næste, der kan bokse om WBC Silver-titlen. I forvejen er Sarah Mahfoud rangeret som nummer to på IBF’s verdensrangliste, og dermed er der potentielt flere muligheder for at opnå VM-kampe i de største VM-forbund. Det kræver dog en sejr den 4. marts i Musikteatret Albertslund, hvis VM-drømmen skal holdes i live.«
Hovedpersonen Sarah Mahfoud, som har 11 sejre i 12 kampe, glæder sig i den grad til at bokse igen.
»Jeg træner hårdt op til denne kamp og vil gerne op i ringen og præstere noget stort efter mit nederlag i Manchester. Nu gælder det om at rejse sig og kæmpe sig tilbage. Bettina og jeg har en plan om, at jeg skal kvalificere mig til at bokse de helt store VM-kampe igen. Den plan forfølger vi, og jeg vil gøre det, der skal til for at komme helt derop,« siger Sarah Mahfoud, som også har høstet en masse erfaring fra VM-nederlaget til Amanda Serrano, hvor hun efter en forholdsvis kort træningslejr på kun fem uger trods alt formåede at vinde 3 af de 10 omgange på dommernes scorekort.
»Nederlaget til Amanda Serrano ramte mig, men det har samtidig givet mig ekstra blod på tanden til at arbejde endnu hårdere. Nu gælder det om at rejse sig og vende stærkere tilbage. Et nederlag er et nederlag uanset, hvor stærk modstanderen er. Mange havde regnet med, at jeg ville blive slået ud. Det gjorde jeg ikke. Jeg vidste, at det var en stærk modstander, som jeg var oppe imod i Manchester, men niveaumæssigt virker det ikke som en kæmpe forskel eller en umulig opgave at nå helt til tops, hvis jeg fokuserer på de rette ting i træningslokalet og får den forberedelsestid, der skal til. Jeg startede for langsomt i kampen og skulle nok have troet mere på mig selv fra start, for jeg blev jo rent faktisk blev bedre og stærkere, som kampen skred frem. Jeg havde en masse energi til sidst. Det er også noget af det, som vi træner på nu: At jeg skal blive bedre til at lægge et hårdere pres fra start af. Det glæder jeg mig til at vise den 4. marts mod Lara Ochmann,« siger Sarah Mahfoud.
Udover Sarah Mahfoud skal også WBC junior-verdensmester Oliver Meng i aktion den 4. marts, og der er ligeledes professionelle kampe med Jacob Porsgaard, Andreas Lynggaard og Mahdi Jallaw.
Derudover bydes der på 5 topkampe i amatørernes rækker med nogle af landets bedste eliteboksere under Danmarks Bokse-Union (DaBU).
Boksestævnet kan ses på Pluto TV’s nye sportskanal ”Pluto TV Sport”.
Pluto TV kan hentes som app eller ses via www.pluto.tv. Det direkte link til Pluto TV Sport er følgende: https://pluto.tv/da/live-tv/pluto-tv-sport-dk
Den gratis streamingtjeneste kan nemt kan tilgås og streames på tværs af mobil, web og tilsluttede tv-enheder. Man kan streame fra sit smart-tv, fra sin computer, tablet eller telefon – helt uden oprettelse eller login.
Billetter til stævnet kan købes via Ticketmaster:https://www.ticketmaster.dk/event/danish-fight-night-billetter/527617
Følg Danish Fight Night på Facebook: https://www.facebook.com/DFNboksning

Fakta om Sarah Mahfoud

*Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne
*Rekordliste: 11-1 (3 KO)
*Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)
*Titler og meritter: Tidligere IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal i 2020. Forsvarede titlen mod europamester Nina Meinke den 21. april 2022. Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina i 2019. Entrede for førte gang de tre vigtigste forbunds verdensranglister, da hun i 2018 besejrede Stephanie Ducastel, som var rangeret som nummer 5 på WBA og WBC’s ranglister.
*Højde: 165 cm.
*Nuværende træner: Allan Mahfoud
*Debutkamp som professionel: 11. februar 2017
*Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite)