Sensationel udvikling: Sarah Mahfoud er garanteret VM-kamp, hvis hun vinder sin titelkamp den 13. januar i Royal Arena

Den tidligere danske IBF-verdensmester Sarah Mahfoud, som næste gang bokser om WBC Silver-titlen den 13. januar i Royal Arena, er nu blevet officielt udpeget som den næste udfordrer, der skal bokse om WBC’s verdensmesterskab i fjervægt.

Det har World Boxing Council (WBC), et af boksesportens store, anerkendte VM-forbund, meddelt i en besked til boksepromotor Bettina Palle.

Den opsigtsvækkende nyhed er udløst af, at den hidtidige ubestridte verdensmester Amanda Serrano igår, i protest mod reglerne har opgivet sit VM-bælte hos WBC, fordi forbundet ikke vil dispensere for kravet om, at titelkampene hos kvinderne skal bokses over 10 omgange a’ 2 minutter.

WBC har taget Amanda Serranos beslutning om at opgive VM-titlen til efterretning og har efter et møde i mesterskabskomiteen nu beordret en VM-kamp mellem danske Sarah Mahfoud og australske Skye Nicolson om den ledige titel.

Dermed er Sarah Mahfoud, som i 2022 tabte til Amanda Serrano i Manchester, garanteret en ny stor VM-kamp i 2024, hvis hun altså formår at besejre sin kommende ubesejrede modstander Michela Braga om WBC’s Silver-titel, der reelt fungerer som den endelige VM-kvalifikation. Sarah Mahfoud og italienske Michela Braga bokser mod hinanden lørdag den 13. januar ved den store Danish Fight Night boksegalla Royal Arena i København.

Sky Nicolson, som er ubesejret i 9 kampe som professionel og ligger nummer 1 på WBC’s verdensrangliste, er på kontrakt hos den store britiske Matchroom-promotor Eddie Hearn, som har fået samme besked fra WBC som Bettina Palle:

»Vi beder jer hermed venligst indlede frivillige forhandlinger for at indgå en aftale om betingelserne (dato, sted, gager etc.) for denne vigtige kamp. Vi ser frem til at høre fra jer og modtage de underskrevne kontrakter senest fredag den 12. januar 2024,« skriver WBC, som i tilfælde af uenighed mellem parterne vil sende kampen ud i åben licitation (purse offer) til højstbydende blandt alle godkendte boksepromotorer.


Foto: Royal Arena

Promotor Bettina Palle, som repræsenterer Sarah Mahfoud, er yderst tilfreds med den nye VM-chance til Sarah Mahfoud, som dags dato står noteret for 14 sejre og 1 nederlag.

»Det er fantastisk, at der nu ligger en VM-kamp klar til Sarah Mahfoud. Jeg har overbragt nyheden til Sarah, som er meget begejstret. Hun har holdt sig aktiv og vundet tre kampe siden sit pointnederlag til Amanda Serrano i en stor VM-kamp, som hun sprang til med relativt kort varsel. Det kommer hende til gode nu. Det her er helt klart en kamp, som vi forfølger, og vi vil naturligvis også forsøge at få den til Danmark,« siger Bettina Palle, som forleden vandt et WBC purse-offer på Dina Thorslunds kommende VM-kamp mod tyrkiske Seren Cetin.

Den danske boksepromotor er dog helt bevidst om, at det kræver en dansk sejr den 13. januar i Royal Arena, hvis Sarah Mahfouds VM-drøm skal indfries.

»VM-kampen falder naturligvis til jorden, hvis Sarah taber den 13. januar. Michela Braga er i forvejen en dygtig bokser og en farlig modstander, og nu lægges der med denne nyhed et ekstra pres på Sarah Mahfouds skuldre. Men guleroden ved sejr er altså nu endnu større: Der er i så fald med garanti en VM-kamp til Sarah kort tid efter,« siger Bettina Palle, som oplyser, at hun selv har skrevet til WBC og plæderet for en VM-kamp til Sarah Mahfoud, da det gik op for den danske lejr, at Amanda Serrano ville opgive sin titel.

Billetter til Danish Fight Nights boksegalla den 13. januar i Royal Arena, hvor også Oliver Meng skal bokse titelkamp i super weltervægt, er sat til salg via Ticketmaster.

Køb billetter

Danish Fight Night på Facebook

Fakta om Sarah Mahfoud

  • Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne.
  • Rekordliste: 14-1 (3 KO).
  • Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo).
  • Højde: 165 cm.
  • Titler og meritter: Nuværende WBC Silver-mester efter sejr over Lara Ochmann i 2023 - forsvarede titlen mod Marcela Acuna i 2023. Tidligere IBF-verdensmester (Danmarks første nogensinde) efter sejr over Brenda Karen Carabajal i 2020 - forsvarede titlen mod europamester Nina Meinke den 21. april 2022. Tabte den på point til Amanda Serrano den 24. september 2022. Tidligere IBF interkontinental-mester efter sejr over Bukiwe Nonina i 2019. Entrede for førte gang de tre vigtigste forbunds verdensranglister, da hun i 2018 besejrede Stephanie Ducastel, som var rangeret som nummer 5 på WBA og WBC’s ranglister.
  • Trænere: Allan Mahfoud, Mauricio Ramirez og Mark Abildhauge.
  •  Debutkamp som professionel: 11. februar 2017.
  • Ranglisteplaceringer: IBF #2, WBO #2, WBC #4, WBA #6 samt BoxRec computerrangliste #2.
  • Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite).