Sensationelt topbrag ved VM-boksegalla: Jeppe Morell møder højt rangeret verdensnavn i Nikola Sjekloca med 13 titelkampe

IBF Baltic-mesteren Jeppe Morell rejser til Rom i Italien for at sparre med eksverdensmesteren Giovanni De Carolis som forberedelse til opgøret den 1. februar mod sin hidtil stærkeste modstander.
I første omgang rumsterede idéen om at sætte Jeppe Morell op i en rent dansk boksebrag mod Patrick Nielsen, som en kort overgang viste interesse for at bokse mod Morell den 1. februar. Patrick Nielsen trak dog hurtigt følehornene til sig, og det blev derfor hurtigt udelukket at arrangere kampen i denne omgang.
I stedet venter der nu Jeppe Morell en opgave, som må siges at være hårdere end en kamp mod Patrick Nielsen, når det går løs VM-boksegallaen i Frederiksberg Hallerne.
“Nicola Sjekloca fra Montenegro har accepteret at komme til Danmark og møde Jeppe Morell, så vi har nu endnu en storkamp på programmet og en modstander, som sportsligt set er langt bedre end Patrick Nielsen. Jeg har længe krydset fingre for, at denne kamp kunne blive til noget, og vi kan altså nu præsentere det, der meget vel kan gå hen og blive ’Årets kamp’ allerede her i februar. Det her er Jeppes helt store chance for et gennembrud til den internationale verdenselite, og det er toppen af kransekagen på dette dobbelte VM-stævne den 1. februar,” lyder meldingen fra Danish Fight Night-promotor Mogens Palle.
Nicola Sjekloca - med 35 sejre, 5 nederlag og 1 uafgjort - er i skrivende stund rangeret som nummer 14 på den seneste udgave af europaranglisten, og efter en mindre inaktiv periode genindtræder han som nummer 31 i verden i letsværvægt ifølge BoxRec, når kampen i Danmark er programsat. På samme rangliste er Jeppe Morell nummer 49. En eventuel dansk sejr vil med andre ord udløse så mange point, at Jeppe Morell kan løftes helt op i det øverste verdenselite-niveau.
Sjekloca har samtidig et imponerende CV, idet han har bokset hele 13 titelkampe og har mødt nogle af verdens allerbedste boksere herunder Callum Smith og Anthony Yarde.
I december 2017 boksede han uafgjort på udebane i Tyskland mod Robert Stieglitz i en kamp om europamesterskabet i letsværvægt. Mange mente, at han blev snydt for sejren i den forbindelse. Det var samme tilfældet, da han tabte knebent på point til Arthur Abraham i en VM-kamp om WBO-titlen.
Nikola Sjekloca har blandt andet besejret VM-udfordreren Khoren Gevor, europamesteren Hadillah Mohoumadi og Roman Shkarupa, og så har han været indehaver af både WBC International og WBC Mediterranean-titlerne. Han har desuden bokset titelkampe eller eliminatorer mod Sakio Bika og Tyron Zeuge, som begge efterfølgende blev verdensmestre.
I sin seneste kamp besejrede han schweizeren Bruno Tavares, som herhjemme er kendt for at have besejret Danish Fight Night-bokseren Daniel Heinze. 
De seneste 4 et halvt år har Montenegro-bokseren kun tabt én enkelt gang, og det var til VM-udfordreren Anthony Yarde, som i en VM-kamp for nylig var uhyre tæt på at stoppe verdensstjernen Sergey Kovalev. 
Nicola Shekloca har som amatør vundet bronze ved både VM og EM. Han har deltaget i VM hele 4 gange, og udover bronzemedaljen var han ved VM i Kina i 2005 uhyre tæt på at besejre verdensstjernen Gennady Golovkin, som med det yderste af neglene hev en kneben sejr hjem med cifrene 15-12.
Der er med andre ord tale om en meget stærk modstander, og kampen er en fantastisk mulighed for Jeppe Morell, som med en sejr vil rykke langt op i det internationale boksehierarki og komme til at tilhøre den absolutte verdenselite af boksere, som kæmper i de største og mest interessante titelkampe.
På grund af kampens vigtighed drager den danske højrefodsbokser onsdag morgen for anden gang til Rom, hvor han skal sparre i 10 dage med eksverdensmesteren Giovanni De Carolis, som netop er udpeget som officiel EM-udfordrer.
Da Jeppe Morell før sommerferien erobrede IBF Baltic-titlen i letsværvægt ved at besejre finsk-cubanske Dayron Lester skete det netop efter et lignende træningsophold i Rom med højkvalitetssparring med netop Giovanni De Carolis.
Udover IBF-VM-titelkampen med danske Sarah Mahfoud og Brenda Karen Carabajal fra Argentina, skal Oliver Meng forsvare sin IBF junior-VM-titel i super weltervægt mod Vasyl Kurasov. Der er ligeledes kampe med Ditlev ”D-Struction” Rossing (nr. 28 på WBC’s verdensrangliste), Victor Ramon, Heva Sharif og Adel Younes.
Billetsalg: www.ticketmaster.dk
Følg Danish Fight Night på Facebook: www.facebook.com/DFNboksning
Fakta om Jeppe Morell
* Født: 24. oktober 1989 i Ringkøbing, opvokset i byen Tarm
* Nuværende bopæl: Aarhus
* Højde: 187 centimeter
* Vægtklasse: Letsværvægt
* Træner: Thomas Povlsen i Aarhus
* Amatørkarriere: 27 kampe, 22 sejre (alle nederlag sidenhen revancheret) 
* Debut som professionel: 26. februar 2016 mod Jimmy Owensby
* Rekordliste som professionel: 10-2 (3 KO)
* Titler: IBF Baltic-mester i letsværvægt siden 15. juni 2019
* Titelkampe: 5. januar 2018 (IBF Baltic): Nederlag på TKO (øjenskade) til Sven Fornling. 15. juni 2019 (IBF Baltic): Sejr på point over Dayron Lester
* Uddannelse: Pædagog